terror
fsandor
2019. március 15. péntek, 11:29
Törökverő történelmi személyiségek nevét festette fegyvereire.

FRISSÍTÉS

Amint a felső fotón látható, Hunyadi János neve is szerepel – John Hunyadiként – a christchurchi merénylő enyik fegyerén, amelyről maga a lövöldőzú, Brenton Tarrant közölt fotót a támadás előtt.

A férfi láthatóan a törökverő vagy a törökökkel harcban álló európai történelmi személyiségekre van rákattanva. Egy másik puskájára Ştefan cel Mare román uralkodó nevét festette:

 

Negyvenkilenc ember meghalt, sokan megsérültek egy terrortámadásban pénteken, az új-zélandi Christchurchben, ahol két mecsetnél fegyveres merénylet történt.

A két mecsetnél helyi idő szerint pénteken kora délután nyitottak tüzet a támadók. Egyelőre nem tudni, hány fegyveresről van szó, de a rendőrség szerint egyikük egy 28 éves ausztráliai férfi, Brendon Tarrant, aki egy 73 oldalas rasszista, bevándorlásellenes kiáltványt is közzétett, amiből kideülr, hogy terrortámadásról van szó. A férfi 17 percen át élőben közvetítette a Facebookon, ahogy fegyverével kiszáll kocsijából és a mecsetet végigjárva tüzet nyit az emberekre.

A rendőrség négy embert őrizetbe vett, egyiküket utólag elengedte.

Fura vonatkozása az eseményeknek, hogy a Brenton Tarrant által készített videón látható, hogy a fegyverei sűrűn tele vannak írva különböző történelmi személyiségek nevével. Az egyik automata fegyver tartalék tárán Şerban Cantacuzino neve olvasható, aki 1678 şs 1688 között Havasalföld uralkodója volt. Cantacuzino a törökök vazallusa volt, a török oldalon vett részt Bécs ostromában, 1683-ban, ezt úgy tűnik, nem tudta a támadó, aki vélhetően az iszlám elleni harc hőseit látta a fegyverekre festett nevekben.

Szerepel még a fegyvereken Ernst Rüdiger von Starhemberg tábornok neve is, ő védte Bécset 1683-ban, vagy a törököket az 1827-es navarinói csatában legyőző Edward Codrington admirálisé és a velencei Marcantonio Bragadin neve is, aki a ciprusi Famagustát védte a törököktől az 1570-es évek elején.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30382
Lezárták a csendőrök elleni eljárást, a bírságokat már korábban érvénytelenítették, az SZNT pedig nem nyújt be fellebbezést.
Hétfőn nem tudott megjelenni a bíróság előtt, mivel baj van a gerincével.
Az Osztrák-Magyar Monarchia egykori fürdővárosát felterjesztenék az Európa legszebb termálfürdőit összesítő UNESCO-listára.
Álfogorvost buktatott le egy anyuka Suceaván. A durva az, hogy egy négyéves gyermek életét veszélyeztette.
Persze csak szőr mentén: hogy jelenlétével a Szacsvay-szobornál miért tolta az RMDSZ kampányszekerét.
Ha az illetékesek adót vetnének ki a román politikai elit ostobaságára, azonnal megtelne az államkincstár.
Elképesztően operatívak voltak vasárnap kora reggel.
Míg egyes papok lelkesen forradalmárkodtak, a katonák zöme húzódozott. Amíg az arisztrokrácia Budapestre várt, a vidéki románok fegyvert ragadtak.
A román politikai kultúra régi mintái: népieskedés, nosztalgia, ostoba ájtatosság, öndicséret, nyelvtani hibák.
A SRI vizsgálja, merre járt.
Az államfő így tisztelte meg a romániai magyar közösséget a nemzeti ünnepen.
Ferenczes István költő-szerkesztőnek, Selmeczi György zeneszerzőnek és Tamás Menyhért költőnek gratulálunk!
Képekben mutatjuk a március 15-i kolozsvári felvonulás és ünnepség pillanatait.
A polgári engedetlenséget gyakorolta ma 15 percre a lakosság egy része.