terror
fsandor
2019. március 15. péntek, 11:29
Törökverő történelmi személyiségek nevét festette fegyvereire.

FRISSÍTÉS

Amint a felső fotón látható, Hunyadi János neve is szerepel – John Hunyadiként – a christchurchi merénylő enyik fegyerén, amelyről maga a lövöldőzú, Brenton Tarrant közölt fotót a támadás előtt.

A férfi láthatóan a törökverő vagy a törökökkel harcban álló európai történelmi személyiségekre van rákattanva. Egy másik puskájára Ştefan cel Mare román uralkodó nevét festette:

 

Negyvenkilenc ember meghalt, sokan megsérültek egy terrortámadásban pénteken, az új-zélandi Christchurchben, ahol két mecsetnél fegyveres merénylet történt.

A két mecsetnél helyi idő szerint pénteken kora délután nyitottak tüzet a támadók. Egyelőre nem tudni, hány fegyveresről van szó, de a rendőrség szerint egyikük egy 28 éves ausztráliai férfi, Brendon Tarrant, aki egy 73 oldalas rasszista, bevándorlásellenes kiáltványt is közzétett, amiből kideülr, hogy terrortámadásról van szó. A férfi 17 percen át élőben közvetítette a Facebookon, ahogy fegyverével kiszáll kocsijából és a mecsetet végigjárva tüzet nyit az emberekre.

A rendőrség négy embert őrizetbe vett, egyiküket utólag elengedte.

Fura vonatkozása az eseményeknek, hogy a Brenton Tarrant által készített videón látható, hogy a fegyverei sűrűn tele vannak írva különböző történelmi személyiségek nevével. Az egyik automata fegyver tartalék tárán Şerban Cantacuzino neve olvasható, aki 1678 şs 1688 között Havasalföld uralkodója volt. Cantacuzino a törökök vazallusa volt, a török oldalon vett részt Bécs ostromában, 1683-ban, ezt úgy tűnik, nem tudta a támadó, aki vélhetően az iszlám elleni harc hőseit látta a fegyverekre festett nevekben.

Szerepel még a fegyvereken Ernst Rüdiger von Starhemberg tábornok neve is, ő védte Bécset 1683-ban, vagy a törököket az 1827-es navarinói csatában legyőző Edward Codrington admirálisé és a velencei Marcantonio Bragadin neve is, aki a ciprusi Famagustát védte a törököktől az 1570-es évek elején.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30382
Hej, zengték a jeles jelöltek a „magyar nótát” egyre-másra. Kivéve a PSD-vezért. Neki tele volt a szája.
Jól látják, kedves Olvasók. A nagy tudású politikai elemző szerint Magyarország egy kisebb orosz medve, amely persze folyton Erdélyre feni a fogát.
Yuval Harari tézisei alapján a szerző többek közt levonja a következtetést: az állítólagos hazaszeretetével dicsekvő ultranacionalista dragnióta rezsim sohasem fog hazafinak számítani.
A Facebookon, egy élő bejelentkezésben kérte követőit, hogy szóljanak a rendőrségnek és menekítsék ki a helyszínről.
Nem csak Che Guevara és Marx, hanem Boc, Băsescu, Dragnea, Cioloş is pólóra került. Meg Orbán, Merkel, Trump vagy Macron is.
„Magyar az, akinek fáj Trianon”. De hogyan lehet feldolgozni ezt a traumát? És kinek a felelőssége?
A gyűlölet magasztalói és prédikálói visszafordítják a román társadalmat abba a korba, amikor a nacionalista hév pótolni tudta a sokak számára hasznos racionális megoldásokat.
A legnagyobb világsztárok közül kevesen és ritkán jutnak el Romániába, de nem azért, mert nem akarnak: az autópályák és az ideális fellépőhelyszínek hiánya ijeszti el Bonót, Beyoncét és társait.
Bár Nagyvárad gyógyszerészettörténeti emlékeit a rendszerváltás után szétlopkodták, az irgalmas rendiek Gránátalma patikájának berendezése túlvészelt minden viszontagságot. A katolikusok teljesen önerőből feltárták, leltározták és most a közönségnek is megmutatják.
Gryllus Dánielt kérdeztük a Kaláka és Kányádi Sándor kapcsolatáról Kolozsváron, ahol a zenekar Bogdán Zsolt színművésszel a tavaly elhunyt költő verseiből adott elő egy estére valót.
Ráadásul rekord idő alatt. Na de: Sebastian Ghițát nem sikerült kipiszkálni Szerbiából, pedig állítólag akarták. És Markó Attilát se Magyarországról. Igaz, azt annyira nem is erőltették.
Több megyében is menekülniük kellett az embereknek az áradások elől.
Nem volt olyan szövetség, melyben Románia kitartott volna, állítja a szerző. És ha már hagyomány, akkor tessék, itt az újabb nemzetközi botrány.
Diószegi László így büntetné meg a rájátszásban katasztrofálisan teljesítő játékosait.