Dugódíjnyertes javaslat
béel
2019. március 14. csütörtök, 11:01
A forgalmi dugók elkerülése érdekében nem mindenhol kell reggel nyolckor kezdődnie a tanításnak – mondja Ecaterina Andronescu.
Egészen korrekt felvetéssel állt elő Ecaterina Andronescu oktatási miniszter a városokban sokaknak komoly fejfájást okozó kora reggeli forgalmi dugók elkerülése érdekében: a tárcavezető szerint egyszerűen nem kell mindenhol ugyanabban az időpontban kezdődnie a tanításnak.
 
Andronescu még szerdán, a megyei jogú városok egyesületének közgyűlésén beszélt a témáról. Igazából arra reagált, hogy Gabriela Firea bukaresti főpolgármester közölte: szeretne mikrobuszokból álló iskolabusz-flottát üzembe helyezni Bukarestben azért, hogy a gyereküket autóval iskolába furikázó szülők miatt ne álljanak be hosszú időre a főbb útvonalak. Ehhez a kezdeményezéshez pedig az oktatási tárca támogatását kérte.
 
Andronescu nem hogy felkarolta a kezdeményezést, de még rá is tett egy lapáttal.
 
„Egyetértek a főpolgármester asszony javaslatával, sőt azon gondolkodtam – és ez talán több városra is érvényes –, hogy kitalálhatunk egy megoldást: ne kezdődjön mindenhol reggel nyolckor a tanítás. Próbáljuk meg úgy csúsztatni a tanítást, hogy ne legyenek túlzsúfoltak a városok”
 
– mondta a miniszter.
 
Ez persze jól hangzik, de azért valószínűleg az sem lesz egy utolsó meccs, amikor az iskolák lekardozzák egymás között, hogy hol kell majd később kelniük a diákoknak, hogy ezzel délután is tovább maradjanak az iskolában, és hol nem. 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30365
Hej, zengték a jeles jelöltek a „magyar nótát” egyre-másra. Kivéve a PSD-vezért. Neki tele volt a szája.
Jól látják, kedves Olvasók. A nagy tudású politikai elemző szerint Magyarország egy kisebb orosz medve, amely persze folyton Erdélyre feni a fogát.
Yuval Harari tézisei alapján a szerző többek közt levonja a következtetést: az állítólagos hazaszeretetével dicsekvő ultranacionalista dragnióta rezsim sohasem fog hazafinak számítani.
A Facebookon, egy élő bejelentkezésben kérte követőit, hogy szóljanak a rendőrségnek és menekítsék ki a helyszínről.
Nem csak Che Guevara és Marx, hanem Boc, Băsescu, Dragnea, Cioloş is pólóra került. Meg Orbán, Merkel, Trump vagy Macron is.
„Magyar az, akinek fáj Trianon”. De hogyan lehet feldolgozni ezt a traumát? És kinek a felelőssége?
A gyűlölet magasztalói és prédikálói visszafordítják a román társadalmat abba a korba, amikor a nacionalista hév pótolni tudta a sokak számára hasznos racionális megoldásokat.
A legnagyobb világsztárok közül kevesen és ritkán jutnak el Romániába, de nem azért, mert nem akarnak: az autópályák és az ideális fellépőhelyszínek hiánya ijeszti el Bonót, Beyoncét és társait.
Bár Nagyvárad gyógyszerészettörténeti emlékeit a rendszerváltás után szétlopkodták, az irgalmas rendiek Gránátalma patikájának berendezése túlvészelt minden viszontagságot. A katolikusok teljesen önerőből feltárták, leltározták és most a közönségnek is megmutatják.
Gryllus Dánielt kérdeztük a Kaláka és Kányádi Sándor kapcsolatáról Kolozsváron, ahol a zenekar Bogdán Zsolt színművésszel a tavaly elhunyt költő verseiből adott elő egy estére valót.
Ráadásul rekord idő alatt. Na de: Sebastian Ghițát nem sikerült kipiszkálni Szerbiából, pedig állítólag akarták. És Markó Attilát se Magyarországról. Igaz, azt annyira nem is erőltették.
Több megyében is menekülniük kellett az embereknek az áradások elől.
Nem volt olyan szövetség, melyben Románia kitartott volna, állítja a szerző. És ha már hagyomány, akkor tessék, itt az újabb nemzetközi botrány.
Diószegi László így büntetné meg a rájátszásban katasztrofálisan teljesítő játékosait.