Illusztráció | Fotó forrása: Facebook, Cafea automate
Fekete leves
Timi
2019. március 14. csütörtök, 18:24
Tele vannak a nyilvános helyek ilyenekkel, miközben engedélyt nem kértek rájuk, adózni nem adóznak utánuk, ráadásul mérgező anyagokat tartalmazó italt adagolnak.

Az utcákon, a buszmegállókban, az üzletek és újságárusok előtt, a bevásárlóközpontokban, gyakorlatilag a legtöbb nyilvános helyen az elmúlt években osztódással szaporodtak a kávéautomaták, csakhogy ezek többségére nem kértek engedélyt. Az országos fogyasztóvédelem úgy döntött, hadjáratot indít a kávéautomaták ellen, és az élelmiszerbiztonsági ellenőrökkel karöltve végiglátogatja az összes helyet, ahol ilyen működik.

Az országos akciót megelőzően egyeztettek a forgalmazókkal a gépek műszaki kérdéseiről, így például kiderült: nem is működhetnének kültéren. Mindegyiknek közvetlen rácsatlakozással kellene rendelkeznie a vízcsapra, ugyanakkor nem hiányozhat az összetevőket tartalmazó címke sem. Ha hihetünk a főfogyasztóvédőnek, a latte machiattonak becézett tejeskávéban például a tejet ruhafehérítőre emlékeztető szerrel helyettesítik. Ezentúl a kávémasinákat működtető vállalkozásoknak külön engedélyt kell igényelniük az élelmiszerbiztonsági hivataltól, amelyik nem rendelkezik vele, azt két héten belül el kell távolítani.

A fogyasztóvédelem szerint az országban működő legalább 100 ezer kávéautomata után senki nem adózik, és eddig ellenőrzéseknek sem vetették alá. Nem csoda tehát, hogy ilyen látványosan megnőtt a számuk.  

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30374
Lezárták a csendőrök elleni eljárást, a bírságokat már korábban érvénytelenítették, az SZNT pedig nem nyújt be fellebbezést.
Hétfőn nem tudott megjelenni a bíróság előtt, mivel baj van a gerincével.
Az Osztrák-Magyar Monarchia egykori fürdővárosát felterjesztenék az Európa legszebb termálfürdőit összesítő UNESCO-listára.
Álfogorvost buktatott le egy anyuka Suceaván. A durva az, hogy egy négyéves gyermek életét veszélyeztette.
Persze csak szőr mentén: hogy jelenlétével a Szacsvay-szobornál miért tolta az RMDSZ kampányszekerét.
Ha az illetékesek adót vetnének ki a román politikai elit ostobaságára, azonnal megtelne az államkincstár.
Elképesztően operatívak voltak vasárnap kora reggel.
Míg egyes papok lelkesen forradalmárkodtak, a katonák zöme húzódozott. Amíg az arisztrokrácia Budapestre várt, a vidéki románok fegyvert ragadtak.
A román politikai kultúra régi mintái: népieskedés, nosztalgia, ostoba ájtatosság, öndicséret, nyelvtani hibák.
A SRI vizsgálja, merre járt.
Az államfő így tisztelte meg a romániai magyar közösséget a nemzeti ünnepen.
Ferenczes István költő-szerkesztőnek, Selmeczi György zeneszerzőnek és Tamás Menyhért költőnek gratulálunk!
Képekben mutatjuk a március 15-i kolozsvári felvonulás és ünnepség pillanatait.
A polgári engedetlenséget gyakorolta ma 15 percre a lakosság egy része.