Illusztráció | Fotó forrása: Facebook, Cafea automate
Fekete leves
Timi
2019. március 14. csütörtök, 18:24
Tele vannak a nyilvános helyek ilyenekkel, miközben engedélyt nem kértek rájuk, adózni nem adóznak utánuk, ráadásul mérgező anyagokat tartalmazó italt adagolnak.

Az utcákon, a buszmegállókban, az üzletek és újságárusok előtt, a bevásárlóközpontokban, gyakorlatilag a legtöbb nyilvános helyen az elmúlt években osztódással szaporodtak a kávéautomaták, csakhogy ezek többségére nem kértek engedélyt. Az országos fogyasztóvédelem úgy döntött, hadjáratot indít a kávéautomaták ellen, és az élelmiszerbiztonsági ellenőrökkel karöltve végiglátogatja az összes helyet, ahol ilyen működik.

Az országos akciót megelőzően egyeztettek a forgalmazókkal a gépek műszaki kérdéseiről, így például kiderült: nem is működhetnének kültéren. Mindegyiknek közvetlen rácsatlakozással kellene rendelkeznie a vízcsapra, ugyanakkor nem hiányozhat az összetevőket tartalmazó címke sem. Ha hihetünk a főfogyasztóvédőnek, a latte machiattonak becézett tejeskávéban például a tejet ruhafehérítőre emlékeztető szerrel helyettesítik. Ezentúl a kávémasinákat működtető vállalkozásoknak külön engedélyt kell igényelniük az élelmiszerbiztonsági hivataltól, amelyik nem rendelkezik vele, azt két héten belül el kell távolítani.

A fogyasztóvédelem szerint az országban működő legalább 100 ezer kávéautomata után senki nem adózik, és eddig ellenőrzéseknek sem vetették alá. Nem csoda tehát, hogy ilyen látványosan megnőtt a számuk.  

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30374
Hej, zengték a jeles jelöltek a „magyar nótát” egyre-másra. Kivéve a PSD-vezért. Neki tele volt a szája.
Jól látják, kedves Olvasók. A nagy tudású politikai elemző szerint Magyarország egy kisebb orosz medve, amely persze folyton Erdélyre feni a fogát.
Yuval Harari tézisei alapján a szerző többek közt levonja a következtetést: az állítólagos hazaszeretetével dicsekvő ultranacionalista dragnióta rezsim sohasem fog hazafinak számítani.
A Facebookon, egy élő bejelentkezésben kérte követőit, hogy szóljanak a rendőrségnek és menekítsék ki a helyszínről.
Nem csak Che Guevara és Marx, hanem Boc, Băsescu, Dragnea, Cioloş is pólóra került. Meg Orbán, Merkel, Trump vagy Macron is.
„Magyar az, akinek fáj Trianon”. De hogyan lehet feldolgozni ezt a traumát? És kinek a felelőssége?
A gyűlölet magasztalói és prédikálói visszafordítják a román társadalmat abba a korba, amikor a nacionalista hév pótolni tudta a sokak számára hasznos racionális megoldásokat.
A legnagyobb világsztárok közül kevesen és ritkán jutnak el Romániába, de nem azért, mert nem akarnak: az autópályák és az ideális fellépőhelyszínek hiánya ijeszti el Bonót, Beyoncét és társait.
Bár Nagyvárad gyógyszerészettörténeti emlékeit a rendszerváltás után szétlopkodták, az irgalmas rendiek Gránátalma patikájának berendezése túlvészelt minden viszontagságot. A katolikusok teljesen önerőből feltárták, leltározták és most a közönségnek is megmutatják.
Gryllus Dánielt kérdeztük a Kaláka és Kányádi Sándor kapcsolatáról Kolozsváron, ahol a zenekar Bogdán Zsolt színművésszel a tavaly elhunyt költő verseiből adott elő egy estére valót.
Ráadásul rekord idő alatt. Na de: Sebastian Ghițát nem sikerült kipiszkálni Szerbiából, pedig állítólag akarták. És Markó Attilát se Magyarországról. Igaz, azt annyira nem is erőltették.
Több megyében is menekülniük kellett az embereknek az áradások elől.
Nem volt olyan szövetség, melyben Románia kitartott volna, állítja a szerző. És ha már hagyomány, akkor tessék, itt az újabb nemzetközi botrány.
Diószegi László így büntetné meg a rájátszásban katasztrofálisan teljesítő játékosait.