Vasúttalan utakon
béel
2019. március 14. csütörtök, 12:30
Ezúttal Hunyad megyében unta meg a kötött pálya jelentette korlátokat egy szerelvény.
Ismét a maga teljes szépségében mutatkozott mutatkozott meg a csodálatos romániai vasúti infrastruktúra: csütörtökön Hunyad megyében, Zám és Kimpényszurdok között siklott ki egy tehervonat.
 
A DB Cargo Rail Románia magán vasúttársaság egyik tehervonatáról van szó, amelynek öt kocsija is elhagyta a sínpárokat.
 
A szerelvény összesen húsz kocsiból áll, papírt szállított Kürtösről Giurgiuba.
 
A vasúti forgalom csak egy vágányon zajlik, két személyvonatnak ugyanakkor vesztegelnie kell.
 
A Román Vasúttársaság (CFR) temesvári területi igazgatósága már intézkedett, hogy a kisiklott kocsikat a lehető leghamarabb visszahelyezzék a sínekre.
 
A leromlott vasúti infrastruktúra – ebbe beleértendőek a pocsék állapotú vasúti kocsik és a még pocsékabb állapotú sínek – egyre gyakrabban siklanak ki a vonatok Romániában, március elején egy nap alatt két ilyen eset is történt.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30367
Hej, zengték a jeles jelöltek a „magyar nótát” egyre-másra. Kivéve a PSD-vezért. Neki tele volt a szája.
Jól látják, kedves Olvasók. A nagy tudású politikai elemző szerint Magyarország egy kisebb orosz medve, amely persze folyton Erdélyre feni a fogát.
Yuval Harari tézisei alapján a szerző többek közt levonja a következtetést: az állítólagos hazaszeretetével dicsekvő ultranacionalista dragnióta rezsim sohasem fog hazafinak számítani.
A Facebookon, egy élő bejelentkezésben kérte követőit, hogy szóljanak a rendőrségnek és menekítsék ki a helyszínről.
Nem csak Che Guevara és Marx, hanem Boc, Băsescu, Dragnea, Cioloş is pólóra került. Meg Orbán, Merkel, Trump vagy Macron is.
„Magyar az, akinek fáj Trianon”. De hogyan lehet feldolgozni ezt a traumát? És kinek a felelőssége?
A gyűlölet magasztalói és prédikálói visszafordítják a román társadalmat abba a korba, amikor a nacionalista hév pótolni tudta a sokak számára hasznos racionális megoldásokat.
A legnagyobb világsztárok közül kevesen és ritkán jutnak el Romániába, de nem azért, mert nem akarnak: az autópályák és az ideális fellépőhelyszínek hiánya ijeszti el Bonót, Beyoncét és társait.
Bár Nagyvárad gyógyszerészettörténeti emlékeit a rendszerváltás után szétlopkodták, az irgalmas rendiek Gránátalma patikájának berendezése túlvészelt minden viszontagságot. A katolikusok teljesen önerőből feltárták, leltározták és most a közönségnek is megmutatják.
Gryllus Dánielt kérdeztük a Kaláka és Kányádi Sándor kapcsolatáról Kolozsváron, ahol a zenekar Bogdán Zsolt színművésszel a tavaly elhunyt költő verseiből adott elő egy estére valót.
Ráadásul rekord idő alatt. Na de: Sebastian Ghițát nem sikerült kipiszkálni Szerbiából, pedig állítólag akarták. És Markó Attilát se Magyarországról. Igaz, azt annyira nem is erőltették.
Több megyében is menekülniük kellett az embereknek az áradások elől.
Nem volt olyan szövetség, melyben Románia kitartott volna, állítja a szerző. És ha már hagyomány, akkor tessék, itt az újabb nemzetközi botrány.
Diószegi László így büntetné meg a rájátszásban katasztrofálisan teljesítő játékosait.