Egy füst alatt
béel
2019. március 14. csütörtök, 14:43
A petei határrendészek azonban résen voltak.

Nem kispályázott az a kamionos, akit a petei határátkelőnél sikerült lekapcsolniuk a határrendészeknek: teherautójába rejtve egy tonna dohányt próbált becsempészni az országba.

Pedig a csempészek igyekeztek kreatívan megoldani a dolgot: az árut folyékony mosószeres dobozok közé rejtették.

A 27 éves, Suceava megyei sofőr a határrendészet csütörtöki közleménye szerint szerdán jelentkezett belépésre, a fuvarlevél szerint mosószert és ruhabalzsamot szállított.

A jármű tüzetes átvizsgálása során aztán öt raklapnyi dohányt is találtak, amely egyrészt mérsékelten alkalmas ruhatisztításra, másrészt a sofőr semmilyen eredetigazolást nem tudott mellékelni hozzá.

Mint kiderült, a teherautó 1012 kilogrammnyi dohányt szállított, amelynek értéke 868 000 lej (184 000 euró). Az árut elkobozták, a teherautót pedig lefoglalták.

A sofőr ellen zárjegy nélküli jövedéki termék birtoklása miatt indult eljárás, és persze 24 órára őrizetbe vették.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30369
Hej, zengték a jeles jelöltek a „magyar nótát” egyre-másra. Kivéve a PSD-vezért. Neki tele volt a szája.
Jól látják, kedves Olvasók. A nagy tudású politikai elemző szerint Magyarország egy kisebb orosz medve, amely persze folyton Erdélyre feni a fogát.
Yuval Harari tézisei alapján a szerző többek közt levonja a következtetést: az állítólagos hazaszeretetével dicsekvő ultranacionalista dragnióta rezsim sohasem fog hazafinak számítani.
A Facebookon, egy élő bejelentkezésben kérte követőit, hogy szóljanak a rendőrségnek és menekítsék ki a helyszínről.
Nem csak Che Guevara és Marx, hanem Boc, Băsescu, Dragnea, Cioloş is pólóra került. Meg Orbán, Merkel, Trump vagy Macron is.
„Magyar az, akinek fáj Trianon”. De hogyan lehet feldolgozni ezt a traumát? És kinek a felelőssége?
A gyűlölet magasztalói és prédikálói visszafordítják a román társadalmat abba a korba, amikor a nacionalista hév pótolni tudta a sokak számára hasznos racionális megoldásokat.
A legnagyobb világsztárok közül kevesen és ritkán jutnak el Romániába, de nem azért, mert nem akarnak: az autópályák és az ideális fellépőhelyszínek hiánya ijeszti el Bonót, Beyoncét és társait.
Bár Nagyvárad gyógyszerészettörténeti emlékeit a rendszerváltás után szétlopkodták, az irgalmas rendiek Gránátalma patikájának berendezése túlvészelt minden viszontagságot. A katolikusok teljesen önerőből feltárták, leltározták és most a közönségnek is megmutatják.
Gryllus Dánielt kérdeztük a Kaláka és Kányádi Sándor kapcsolatáról Kolozsváron, ahol a zenekar Bogdán Zsolt színművésszel a tavaly elhunyt költő verseiből adott elő egy estére valót.
Ráadásul rekord idő alatt. Na de: Sebastian Ghițát nem sikerült kipiszkálni Szerbiából, pedig állítólag akarták. És Markó Attilát se Magyarországról. Igaz, azt annyira nem is erőltették.
Több megyében is menekülniük kellett az embereknek az áradások elől.
Nem volt olyan szövetség, melyben Románia kitartott volna, állítja a szerző. És ha már hagyomány, akkor tessék, itt az újabb nemzetközi botrány.
Diószegi László így büntetné meg a rájátszásban katasztrofálisan teljesítő játékosait.