Hamvadó cigarettavég
gycsaba
2019. március 13. szerda, 21:16
Legalábbis Bukarestben, ahol mindig is adtak a rendre és a tisztaságra.

Meglehetősen szigorú büntetés vár a fővárosban azokra a dohányosokra, akik eldobálják az utcán a csikkeket. Egy tekitélyparancsoló önkormányzati rendelet szerint akár 2000 lejre is büntethetik őket, hogy végre rend Bukarestben.

A központi sajtó már két ilyen esetről is tud, de mindkét szemetelő igazságtalannak tartja az eljárást, egyikük állítólag nem is a földre, hanem egy hamuzó helyett kirakott vödörbe dobta bele a csikket egy étkezde bejáratánál.

Ráadásul a hatóságok is ravaszul járnak el az ügyben: az egyik megbírságolt férfi szerint civil ruhás rendőrök lesben állva várták, hogy valaki csikket dobjon a földre és azonnal ugorhassanak.  

comments powered by Disqus
A törvénykezési jegyzőkönyvek „pletykás” írnokai izgalmas adalékkal szolgálnak a kincses város múltjáról.
Klaus Iohannis egy újabb elnöki mandátum kedvéért kulcsrakészen átadta Romániát stratégiai partnerének. Amerikának, naná!
Ha valami elkeserítő, akkor ez az.
Mit csinál, ha eljön az Apokalipszis? Na?
Marosvásárhely polgármestere folyamatos zsarolással és a bérleti szerződés megszegésével vádolja a katolikus egyházat. A katolikusok szerint ő az, aki megszegte a szerződést.
És ez csak a jéghegy csúcsa. Az frissen odatett igazgató véget vet a munkahelyi divatbemutatóknak.
Úgy tűnik, az a helyzet, hogy Románia rendesen fél Magyarországtól.
Diszkriminációt kiált a határon túli románok ügyeiért felelős minisztérium.
Erdély legvagányabb arisztokrata hölgyének életébe és gondolataiba nyerhetünk bepillantást egy hiánypótló kötet révén.
A 91 éves Szabó Gyuri bácsi hasznos népgyógyászati tanácsokkal látta el a kolozsváriakat. Ezek közül jegyeztünk le jópárat.
Ezekről (is) mind szó volt a keddi Iohannis-Trump találkozón a Fehér Házban.
És nagyjából az egész társadalom. Többek közt ez is elhangzott azon a vitát sem nélkülöző kolozsvári rendezvényen, amelynek résztvevői az erdélyi magyar történelmi egyházak és az államhatalom viszonyát vizsgálták a kommunizmus időszakában.
Haáz Sándor karnaggyal a közösségkovácsolás tudományáról, a zenekar sikerének a titkáról beszélgettünk a Fili kolozsvári fellépésén.
Itthon kapott ki a CFR a Slavia Prágától az utolsó selejtezőkör első mérkőzésén.