Fotó forrása: Facebook | X - A rendszerből törölve
Gyerünk a moziba be!
Timi
2019. február 27. szerda, 15:50
A rókatündéres Ujj Mészáros Károly legújabb filmjét március elsejétől láthatjuk.

A Kincsem és A Viszkis után újabb magyar film érkezik az erdélyi mozikba a Taylor Projects forgalmazásában. A Liza, a rókatündér rendezője, Ujj Mészáros Károly második filmjét, egy Budapest utcáin játszódó thrillert láthatunk a Cinema City hálózatában (Kolozsváron, a Iulius Mall-ban), Marosvásárhelyen és Sepsiszentgyörgyön, a Művész Moziban.

Az X - A rendszerből törölve című filmben Básti Juli, Balsai Móni, Schmied Zoltán, Kulka János, Szabó Győző és még sokan mások egy félelmetes bűncselekmény-sorozat hőseiként tűnnek fel Budapesten, ahol rövid idő alatt bekövetkezik jó néhány öngyilkosság. A város választások előtt áll. Az utcákon eluralkodik a káosz: vandálok, tüntetők, anarchisták teszik lehetetlenné a békés életet. Az ügy(ek) felgöngyölítésébe pedig szerelmes szál is fonódik.

A film országos bemutatója március 1-én 19 órától lesz a Székelyudvarhelyi Moziban (II. Rákóczi Ferenc u. 5.), A Vándormozi szervezésében. Jegyek kaphatók a Mr. Music zeneboltban (Kossuth u. 3.), továbbá online a www.vandormozi.ro honlapon.

A Liza, a rókatündér alkotócsapatának új filmje egyébként Németországban elnyerte a 32. Braunschweigi Nemzetközi Filmfesztivál fődíját, és elég jó kritikákat kapott a magyarországi sajtóban.

Az előzetese alapján is olyan filmnek tűnik, amit kár lenne kihagyni. 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30160
Mert adni ad. Mutatjuk, hogy mennyit.
Ha Európa ferde szemmel néz Magyarországra, akkor Románia kedvezőbb fényben tűnhet fel. És mégsem.
Másodjára is meghívták Dragneát a TVR legnézettebb műsorába, pedig az elsőből is botrány volt.
A kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium hagyományos udvari bálja idén is megdobogtatta a szíveket.
Hej, zengték a jeles jelöltek a „magyar nótát” egyre-másra. Kivéve a PSD-vezért. Neki tele volt a szája.
Tegnapelőtt költözött az intézmény Jeruzsálembe. Tegnap hó, mégsem! Ma megint költözik. A román diplomáciai szappanopera folytatódik.
Jól látják, kedves Olvasók. A nagy tudású politikai elemző szerint Magyarország egy kisebb orosz medve, amely persze folyton Erdélyre feni a fogát.
Yuval Harari tézisei alapján a szerző többek közt levonja a következtetést: az állítólagos hazaszeretetével dicsekvő ultranacionalista dragnióta rezsim sohasem fog hazafinak számítani.
A Facebookon, egy élő bejelentkezésben kérte követőit, hogy szóljanak a rendőrségnek és menekítsék ki a helyszínről.
Nem csak Che Guevara és Marx, hanem Boc, Băsescu, Dragnea, Cioloş is pólóra került. Meg Orbán, Merkel, Trump vagy Macron is.
„Magyar az, akinek fáj Trianon”. De hogyan lehet feldolgozni ezt a traumát? És kinek a felelőssége?
A gyűlölet magasztalói és prédikálói visszafordítják a román társadalmat abba a korba, amikor a nacionalista hév pótolni tudta a sokak számára hasznos racionális megoldásokat.
A legnagyobb világsztárok közül kevesen és ritkán jutnak el Romániába, de nem azért, mert nem akarnak: az autópályák és az ideális fellépőhelyszínek hiánya ijeszti el Bonót, Beyoncét és társait.
Bár Nagyvárad gyógyszerészettörténeti emlékeit a rendszerváltás után szétlopkodták, az irgalmas rendiek Gránátalma patikájának berendezése túlvészelt minden viszontagságot. A katolikusok teljesen önerőből feltárták, leltározták és most a közönségnek is megmutatják.