Jószomszédi iszony
béel
2019. február 26. kedd, 14:28
Egy felmérés megmutatja, mi a helyzet. Azért a homoszexuálisokat és a romákat még nálunk is jobban elutasítják.

Nem sikerült nagyon belopnunk nekünk, magyaroknak magunkat a románok szívébe: egy most közzétett felmérés szerint többségük még mindig nem bízik bennünk.

Az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) megrendelésére az IRES által november 26. és december 10. között készített felmérés szerint azért többen bíznak bennünk mint a homoszexuálisokban és a romákban, viszont sokan gondolják úgy, hogy Soros György rosszat tett az országnak.

A válaszadók 53 százaléka válaszolta azt, hogy nem bízik a magyarokban, ugyanakkor a homoszexuálisok és a romák esetében az arány jóval nagyobb: 74, illetve 72 százalék.

A zsidók megítélése jobb: 46 százalék nem bízik bennük.

És hogy akkor kiben bíznak? Nos, leginkább az idősekben (79 százalék), a fogyatékkal élőkben (72 százalék) és a nőkben (69 százalék).

 

Arra is rákérdeztek, kit fogadnának el rokonnak, illetve barátnak.

Nos, rokonnak a legtöbben (59 százalék) homoszexuálist nem akarnak, 52 százaléknyian pedig barátnak sem. Romát 29 százalék nem akar a családban látni, a baráti körében pedig 18.

Mi egy picivel jobb helyzetben vagyunk: 24 százaléknyian vernék ki bottal a házból a magyar rokont, míg a baráti körből 15 százalék üldözné el.

A zsidók viszonyában ez a két arány: 21, illetve 14 százalék.

A válaszadók több mint kétharmada egyben a homoszexuálisok közötti házasságot is ellenzi, 60 százalék pedig a bejegyzett élettársi viszonyt sem nézné jó szemmel.

És azért rákérdeztek arra is, hogy Soros Györgyről mit tartanak. Nos, lehet, hogy sokat nem tudnak róla, de azért a válaszadók 35,5 százaléka úgy gondolja, hogy rosszat tett Romániának.

 

comments powered by Disqus
Úgy tűnt, vége a párton belüli zendülésnek, de talán mégsem sikerült teljesen rendet teremteni. Egy náci karlendítős fotóval járatják le Csomortányi Istvánt.
Ismét tartott egy küldöttgyűlést a néppárt.
Az európai ember kicsikét konzervatív, ha szokatlanabb élelmiszerek fogyasztásáról van szó. Mint például a felebarátai húsa. Na vajon miért?
A címben (nem is) jól elrejtett arrogancián túl, persze, lehet Románia a magyarok országa is, ha nem autonómiáznak, hanem ügyesen beállnak a közös szászló alá.
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.