Ctrl C
béel
2019. február 19. kedd, 11:06
Darius Vâlcov másolta doktori disszertációjának nagy részét – állítja egy portál.
Már akár több hét is eltelhetett azóta, hogy legutóbb plágiummal vádoltak meg egy közszereplőt, ezért a PressOne portál most lépett, és a nyilvánosság előtt azzal vádolta meg a miniszterelnök gazdasági tanácsadóját, Darius Vâlcovot, hogy 2008-ban, a cégek pénzügyi menedzsmentjének javításáról az EU-csatlakozás fényében témában megírt, 2012 oldalas doktori disszertációjának több mint felét másolta.
 
A portál szerint Vâlcov egy csomó olyan szakkönyvet használt fel, amelyek az interneten nem találhatók meg, és nem tüntette fel őket a könyvészetben. Egyes esetekben – így a PressOne – még a lábjegyzeteket is átmásolta.
 
A dolgozatban felvázolt kutatás egy acélcsöveket gyártó slatinai részvénytársaságra vonatkozik.
 
Feltüntetett viszont a könyvészetben négy olyan cikket is, amit közösen írt egy olyan közgazdásszal, aki – miután Vâlcovot 2014-ben kinevezték pénzügyminiszterré – kinevezést kapott a lottótársaság igazgatótanácsába.
 
A portál nem tudta megszólaltatni Vâlcovot, de később reagált a vádakra.
 
Vâlcov szerint valójában a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) egyes elemei próbálják lejáratni, és kizárnak nevezte, hogy plagizált volna.
 
 
Egyébként Vâlcovra meglehetősen rájár a rúd: múlt héten gyorshajtásét bevonták a jogsiját.
 
A gazdasági tanácsadó amúgy kemény arc, már ami a gazdasági ügyeket illeti: közölte, hogy nincs bankszámlája, a fizetését pedig borítékban kéri.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29993
A gyors és határozott döntéshozatal soha nem volt erőssége az államfőnek.
Egy új törvénytervezet olyan területeket adna át az egyházaknak, melyek soha nem álltak egyházi tulajdonban. Az erdészeti szakszervezetek tiltakoznak.
A román miniszterelnök asszony olyat mondott, hogy a Brüsszelben ücsörgő politikusok leestek a székről.
Lehet, hogy nem is akkora pótcselekvés az RMDSZ centenáriumvégi pótcselekvése.
A szerző szerint van abban valami, hogy aki nem megy el szavazni, az ne ugráljon utána az utcán. A megoldás? A kötelező voksolás, persze.
Lezárták a csendőrök elleni eljárást, a bírságokat már korábban érvénytelenítették, az SZNT pedig nem nyújt be fellebbezést.
Megnéztük az idegenforgalmi minisztérium legújabb turistacsalogató videóját, de fogalmunk sincs, mi célból készülhetett.
Hétfőn nem tudott megjelenni a bíróság előtt, mivel baj van a gerincével.
Az Osztrák-Magyar Monarchia egykori fürdővárosát felterjesztenék az Európa legszebb termálfürdőit összesítő UNESCO-listára.
Álfogorvost buktatott le egy anyuka Suceaván. A durva az, hogy egy négyéves gyermek életét veszélyeztette.
Persze csak szőr mentén: hogy jelenlétével a Szacsvay-szobornál miért tolta az RMDSZ kampányszekerét.