Ctrl C
béel
2019. február 19. kedd, 11:06
Darius Vâlcov másolta doktori disszertációjának nagy részét – állítja egy portál.
Már akár több hét is eltelhetett azóta, hogy legutóbb plágiummal vádoltak meg egy közszereplőt, ezért a PressOne portál most lépett, és a nyilvánosság előtt azzal vádolta meg a miniszterelnök gazdasági tanácsadóját, Darius Vâlcovot, hogy 2008-ban, a cégek pénzügyi menedzsmentjének javításáról az EU-csatlakozás fényében témában megírt, 2012 oldalas doktori disszertációjának több mint felét másolta.
 
A portál szerint Vâlcov egy csomó olyan szakkönyvet használt fel, amelyek az interneten nem találhatók meg, és nem tüntette fel őket a könyvészetben. Egyes esetekben – így a PressOne – még a lábjegyzeteket is átmásolta.
 
A dolgozatban felvázolt kutatás egy acélcsöveket gyártó slatinai részvénytársaságra vonatkozik.
 
Feltüntetett viszont a könyvészetben négy olyan cikket is, amit közösen írt egy olyan közgazdásszal, aki – miután Vâlcovot 2014-ben kinevezték pénzügyminiszterré – kinevezést kapott a lottótársaság igazgatótanácsába.
 
A portál nem tudta megszólaltatni Vâlcovot, de később reagált a vádakra.
 
Vâlcov szerint valójában a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) egyes elemei próbálják lejáratni, és kizárnak nevezte, hogy plagizált volna.
 
 
Egyébként Vâlcovra meglehetősen rájár a rúd: múlt héten gyorshajtásét bevonták a jogsiját.
 
A gazdasági tanácsadó amúgy kemény arc, már ami a gazdasági ügyeket illeti: közölte, hogy nincs bankszámlája, a fizetését pedig borítékban kéri.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29993
Hej, zengték a jeles jelöltek a „magyar nótát” egyre-másra. Kivéve a PSD-vezért. Neki tele volt a szája.
Jól látják, kedves Olvasók. A nagy tudású politikai elemző szerint Magyarország egy kisebb orosz medve, amely persze folyton Erdélyre feni a fogát.
Yuval Harari tézisei alapján a szerző többek közt levonja a következtetést: az állítólagos hazaszeretetével dicsekvő ultranacionalista dragnióta rezsim sohasem fog hazafinak számítani.
A Facebookon, egy élő bejelentkezésben kérte követőit, hogy szóljanak a rendőrségnek és menekítsék ki a helyszínről.
Nem csak Che Guevara és Marx, hanem Boc, Băsescu, Dragnea, Cioloş is pólóra került. Meg Orbán, Merkel, Trump vagy Macron is.
„Magyar az, akinek fáj Trianon”. De hogyan lehet feldolgozni ezt a traumát? És kinek a felelőssége?
A gyűlölet magasztalói és prédikálói visszafordítják a román társadalmat abba a korba, amikor a nacionalista hév pótolni tudta a sokak számára hasznos racionális megoldásokat.
A legnagyobb világsztárok közül kevesen és ritkán jutnak el Romániába, de nem azért, mert nem akarnak: az autópályák és az ideális fellépőhelyszínek hiánya ijeszti el Bonót, Beyoncét és társait.
Bár Nagyvárad gyógyszerészettörténeti emlékeit a rendszerváltás után szétlopkodták, az irgalmas rendiek Gránátalma patikájának berendezése túlvészelt minden viszontagságot. A katolikusok teljesen önerőből feltárták, leltározták és most a közönségnek is megmutatják.
Gryllus Dánielt kérdeztük a Kaláka és Kányádi Sándor kapcsolatáról Kolozsváron, ahol a zenekar Bogdán Zsolt színművésszel a tavaly elhunyt költő verseiből adott elő egy estére valót.
Ráadásul rekord idő alatt. Na de: Sebastian Ghițát nem sikerült kipiszkálni Szerbiából, pedig állítólag akarták. És Markó Attilát se Magyarországról. Igaz, azt annyira nem is erőltették.
Több megyében is menekülniük kellett az embereknek az áradások elől.
Nem volt olyan szövetség, melyben Románia kitartott volna, állítja a szerző. És ha már hagyomány, akkor tessék, itt az újabb nemzetközi botrány.
Diószegi László így büntetné meg a rájátszásban katasztrofálisan teljesítő játékosait.