fotó: Riti József Attila
viszlát és kösz a gólokat!
Szerző: Boros Miklós
2019. február 19. kedd, 13:22
Hérakleitosz kritikai értelmezésével próbálkoznak a vasutasok.

„Nem léphetsz kétszer ugyanabba a folyóba” – mondta Epheszoszi Hérakleitosz, az i. e. 6. században élt görög bölcs. Dehogynem, gondolhatták a CFR focicsapatának vezetői, akik immár másodszor menesztették úgy Toni Conceição edzőt (fotónkon balra), hogy a portugál tréner a Liga 1 első helyén állt a csapattal.

António Conceição da Silva Oliveira 2009 tavaszán került először a CFR-hez, abban az évben Román Kupát és Szuperkupát is nyert a csapattal, majd novemberben, 13 forduló után Pászkány Árpád akkori tulajdonos lecserélte őt az olasz Andrea Mandorlinire. Egy Astra Ploieşti elleni győztes meccs (1-0) után, amikor a csapat, pontegyenlőségben ugyan a Steauával és a FC Vaslui-jal, de vezette a bajnokságot. Igaz, Conceição vesztét elsősorban az Európa Liga csoportkörében elszenvedett vereségek okozták.

A portugál tavaly júliusban immár harmadszor lett a CFR edzője

(másodszor a 2015–2016-os szezonban volt, nyert is egy újabb Román Kupát, de akkor ő maga nem kívánt szerződést hosszabbítani az éppen csődvédelem alatt álló klubbal), Edward Iordănescu alig három meccses működése után. Az Európa Ligában beleszaladt ugyan egy súlyos kettős pofonba a luxemburgi Dudelange ellen (0-2 és 2-3), ugyanakkor a bajnokságot ugyanolyan magabiztosan uralta, mint az előző szezonban Dan Petrescu.

A karácsony előtti FCSB-verés és a téli szünet hatpontos előnye után februárban nem tudott újra felpörögni a csapat, két hazai döntetlen (1-1 a Hermannstadt és az Astra ellen) között Craiován simán kikapott 2-0-ra a CFR. És bár így is megmaradt még három pont az előnyből, a közismerten türelmetlen, hirtelen felindulásból döntő romániai futballvezérek fellegvári megjelenése így is megpecsételte Conceição sorsát.

Bár vasárnap még a CFR edzőjeként nézte meg Medgyesen a Gaz Metan–Sepsi OSK meccset, hiszen a jövő héten a kupában és a bajnokságban is találkozik a szentgyörgyiekkel a vasutascsapat,

hétfő este megkapta az elbocsájtó szép üzenetet.

Harminc meccsen 17 győzelem, 9 döntetlen és 4 vereség (a bajnokságban 13-8-2) kevés volt a folytatáshoz.

Utód egyelőre nincs, ideiglenesen Alin Minteuan, a Liga 3-ban szereplő tartalékcsapat edzője készíti fel a CFR-t a szombat esti, Poli Iasi elleni idegenbeli mérkőzésre. A bukaresti sajtó Petrescu és Iordănescu visszatéréséről is spekulált, de a szintén portugál José Peseiro, valamint Sepsit irányító Eugen Neagoe nevét is bedobta a szokásos pletykák közé.

Conceição így is történelmet írt, három mandátumát összeadva  a 2000-es években ő ült a legtöbb meccsen (90) a CFR kispadján. Az első osztályban összesen 67 meccs jutott neki, ennél több (154) csak a fellegvári stadion névadójának, dr. Constantin Rădulescunak van a CFR-nél.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29995
Ha ilyen oktatási rendszerbe kerülnek a gyerekek, nem csodálkoznánk, ha Románia felnőtt lakói még kevesebb gyermeket vállalnának.
Temesvár nemrég megválasztott kulturális nagykövete mondja ezt, a leghíresebb élő román karikaturista. Egyenesen bele a tévébe.
Egy tervezet szerint drasztikus adóval sújtanák a nagy összegű különleges nyugdíjakat.
A Papaver rhoeas szökkent szárba szerelemvörösen a lélektelen aszfaltból.
Hip-hopban mondják el, hogy milyen gáz az oktatási rendszer.
Fura módon Viorica Dăncilă miniszterelnök asszonyt ezúttal elkerülte a bakik ördöge. Aggódnunk kellene vajon?
A gigatranzakció most már véglegesnek tekinthető.
Korrekt! De tessék majd megnézzni a tizenötödiket. Te jó Isten, mi lenne a mioritikus hazában, ha Magyarország is nyilvánosan előállna egy ilyennel.
Könnyített próbákkal tennék vonzóbbá az egyenruhát a lustuló fiatalok számára.
Romániában egyértelmű az oktatási szocializmus katasztrófája.
Megvan az első bírság a Szamos-parti szemétdomb miatt.
A kolozsvári focicsapat Bilel Omrani mesterhármasával ejtette ki a kazah Asztanát, jöhet az izraeli Maccabi Tel-Aviv.
Néhány beszédes számadat arról, hogy a román állampolgárok hogyan képzelik el a jövőjüket, hogyan viszonyulnak a mobilitáshoz.
Felháborító történet, természetesen a román vizsgáról.