(s)por(t)nó
Jean St'Ay
2019. február 15. péntek, 09:58
Nos, nem a mioritikus haza költségvetésére vonatkozó adatsorokat.

Csütörtökön egész nap zajlott a parlamenti vita az idei költségvetésről. Gondolhatják, nem volt könnyű dolguk a honatyáknak. Annyi pénzt annyi fele szétosztani, hogy a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon, vagy éppen fordítva.

Nem csoda hát, hogy a nagy odafigyelésbe belefáradt képviselőknek néha lanyhult a figyelmük. Mi több, olyan is akadt, aki teljesen másra figyelt. Sőt, bámult. Nézzék csak a derék Varujan Vosganiant, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) képviselőjét, aki egyébként szokott dolgozni, például a háztáji tyúkokat is megadóztatta volna egyszer. Milyen feszült figyelemmel bámulja a laptopján futó… bokszmeccset. Persze, az is lehet, hogy csak hasonlatot keresett egy jó beszédhez. Mert, ugye, néha a parlamenti viták is bokszmeccsre emlékeztetnek. Kérem, mit is tehetünk ehhez hozzá? Üsd, vágd, nem apád!

 

 

A videót Iulian Bulai, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) képviselője készítette és tette ki a Facebook-oldalára.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29950
Hej, zengték a jeles jelöltek a „magyar nótát” egyre-másra. Kivéve a PSD-vezért. Neki tele volt a szája.
Jól látják, kedves Olvasók. A nagy tudású politikai elemző szerint Magyarország egy kisebb orosz medve, amely persze folyton Erdélyre feni a fogát.
Yuval Harari tézisei alapján a szerző többek közt levonja a következtetést: az állítólagos hazaszeretetével dicsekvő ultranacionalista dragnióta rezsim sohasem fog hazafinak számítani.
A Facebookon, egy élő bejelentkezésben kérte követőit, hogy szóljanak a rendőrségnek és menekítsék ki a helyszínről.
Nem csak Che Guevara és Marx, hanem Boc, Băsescu, Dragnea, Cioloş is pólóra került. Meg Orbán, Merkel, Trump vagy Macron is.
„Magyar az, akinek fáj Trianon”. De hogyan lehet feldolgozni ezt a traumát? És kinek a felelőssége?
A gyűlölet magasztalói és prédikálói visszafordítják a román társadalmat abba a korba, amikor a nacionalista hév pótolni tudta a sokak számára hasznos racionális megoldásokat.
A legnagyobb világsztárok közül kevesen és ritkán jutnak el Romániába, de nem azért, mert nem akarnak: az autópályák és az ideális fellépőhelyszínek hiánya ijeszti el Bonót, Beyoncét és társait.
Bár Nagyvárad gyógyszerészettörténeti emlékeit a rendszerváltás után szétlopkodták, az irgalmas rendiek Gránátalma patikájának berendezése túlvészelt minden viszontagságot. A katolikusok teljesen önerőből feltárták, leltározták és most a közönségnek is megmutatják.
Gryllus Dánielt kérdeztük a Kaláka és Kányádi Sándor kapcsolatáról Kolozsváron, ahol a zenekar Bogdán Zsolt színművésszel a tavaly elhunyt költő verseiből adott elő egy estére valót.
Ráadásul rekord idő alatt. Na de: Sebastian Ghițát nem sikerült kipiszkálni Szerbiából, pedig állítólag akarták. És Markó Attilát se Magyarországról. Igaz, azt annyira nem is erőltették.
Több megyében is menekülniük kellett az embereknek az áradások elől.
Nem volt olyan szövetség, melyben Románia kitartott volna, állítja a szerző. És ha már hagyomány, akkor tessék, itt az újabb nemzetközi botrány.
Diószegi László így büntetné meg a rájátszásban katasztrofálisan teljesítő játékosait.