Fotó: Facebook |Libearty - Bear Sanctuary
Napi mackó
papmeli
2019. február 14. csütörtök, 11:10
Plüssmaci helyett igazi mackót ajándékozhatnak egymásnak a szerelmesek.

És ezzel az zernyesti medverezervátumot támogathatják. A maga módján ugyanis a vadon talált medvebocsok megmentésére szakosodott Libearty – Bear Sanctuary is próbálja kihasználni a Bálint-napi kedveskedési lázat, és plüssmaci helyett saját mackóit ajánlja ajándékként a szerelmeseknek.

Persze, csak virtuálisan, nem kell a valóságban medvét táncoltatniuk a Bálint-napozóknak, csupán egy igazolást kapnak arról, hogy van egy medvéjük a zernyesti rezervátumban. Itt több mint száz nagyvadat gondoznak, ami nem kevés pénzbe kerül.

A mackókat 140 lejjel lehet támogatni, ennek ellenében mailen egy örökbefogadó bizonyítványt kap a Bálint-napi állatbarát. Paula Ciotlos, a rezervátum képviselője szerint az akciónak nem kis sikere van a fiatalok körében.

A zernyesti mackókat amúgy éves „örökbefogadással” is lehet segíteni, ez esetben 60 eurót kell utalni a számlájukra. A rezervátum lakói körül a Jean és Brigidette nevű mackók iránt van a legnagyobb érdeklődés.

De az érdeklődők akár Emilt is segíthetik adományaikkal, aki korábban Sanyi néven vált ismertté, a Szent Anna-tó környékén kunyerált ennivalót a turistáktól. Pedig halászni is tud, mutatjuk.

comments powered by Disqus
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.