Fotó: Facebook |Libearty - Bear Sanctuary
Napi mackó
papmeli
2019. február 14. csütörtök, 11:10
Plüssmaci helyett igazi mackót ajándékozhatnak egymásnak a szerelmesek.

És ezzel az zernyesti medverezervátumot támogathatják. A maga módján ugyanis a vadon talált medvebocsok megmentésére szakosodott Libearty – Bear Sanctuary is próbálja kihasználni a Bálint-napi kedveskedési lázat, és plüssmaci helyett saját mackóit ajánlja ajándékként a szerelmeseknek.

Persze, csak virtuálisan, nem kell a valóságban medvét táncoltatniuk a Bálint-napozóknak, csupán egy igazolást kapnak arról, hogy van egy medvéjük a zernyesti rezervátumban. Itt több mint száz nagyvadat gondoznak, ami nem kevés pénzbe kerül.

A mackókat 140 lejjel lehet támogatni, ennek ellenében mailen egy örökbefogadó bizonyítványt kap a Bálint-napi állatbarát. Paula Ciotlos, a rezervátum képviselője szerint az akciónak nem kis sikere van a fiatalok körében.

A zernyesti mackókat amúgy éves „örökbefogadással” is lehet segíteni, ez esetben 60 eurót kell utalni a számlájukra. A rezervátum lakói körül a Jean és Brigidette nevű mackók iránt van a legnagyobb érdeklődés.

De az érdeklődők akár Emilt is segíthetik adományaikkal, aki korábban Sanyi néven vált ismertté, a Szent Anna-tó környékén kunyerált ennivalót a turistáktól. Pedig halászni is tud, mutatjuk.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29939
Kolozsváron ma délelőtt a törvényszék épülete elé sorakoztak fel az ügyészek, délután más városokban is követik példájukat. Egy hétig nem hoznak ítéleteket, csak sürgős esetekben.
A régiósítás veszélyes. Erdély veszélyes. Transilvania nem veszélyes. Amúgy jé, Romániában élnek emberek Bukaresten kívül is. Micsoda felfedezés!
Meg kell adni: ha az érdek úgy kívánja, a mioritikus államvezetés remekül teljesít. Persze, nem az ország érdeke. A büntetőügyeseké.
Ahogy a hóstátiak kertészkedtek, nem kertészkedik úgy senki. Sajnálhatják is a kolozsváriak a város egykori kertjeit, ha meglennének, frissebb és finomabb biozöldség kerülhetne az asztalukra. Ritka fotókkal mutatjuk be a Hóstát letűnt világát.
Az irodalmi tehetséggondozás kolozsvári fóruma, a Bretter-kör felvette annak az embernek a nevét, akinek az elmúlt évtizedekben talán a leginkább köze volt hozzá: a Bréda Ferencét.
Hiába kötelezi törvény a sztrádaépítésre, nagyon úgy tűnik, a kormány magasról tojik az egészre.
Gaal György helytörténész egy kötettel adózik De Gerando Antonina, a kolozsvári leányintézet alapítója emlékének.
Szögezzük le: a szándék dicséretes! Mindentől függetlenül. De azért vicces, na.
Számolja valaki, hogy a hanyadik álorvos bukott le?
A Musai-Muszáj nyílt levélben üzente meg Kolozsvár polgármesterének, hogy a jónapotnak őszintének kell lennie.
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.