Pályára állva
béel
2019. február 14. csütörtök, 08:04
A végén még elkészül.

Szinte csodaszámba menő eseményről számoltak be autósok, akik az észak-erdélyi autópálya megépítésre váró Bihar megyei szakaszának országhatár és Bihar község között része közelében haladtak el: a valamivel több mint öt kilométeres szakasz megépítését elnyerő cégcsoport kavicsszállító kamionjai miatt kocsisorok alakultak ki a 19-es főút Bihar és Kügypuszta közötti szakaszán.

Beniamin Rus, a kivitelező Selina-Trameco tulajdonosa a Jurnal Bihorean című nagyváradi román lapnak elmondta: jelenleg az építőtelep kialakításán dolgoznak.

A szerződést még tavaly aláírták, az építési engedély is megvan, a végleges tervek elkészültéig pedig olyan munkafázisokat végeznek el, amilyeneket addig lehet. Így elkezdték felhalmozni az építőanyagot, raktárakat építenek, és elkezdik az alapozási munkálatokat a sztráda nyomvonalán.

Azt is elmondta, elméletileg nem lehetetlen, hogy – mint ahogy azt néhány napja Rovana Plumb ügyvivő közlekedési miniszter jelezte – még idén elkészüljön az 5,35 kilométeres szakasz, de azért inkább ne erre készüljünk.

Mint ismeretes, ez a kis szakasz elsősorban a nagyváradiak és a környék településeinek lakói számára fontos, ugyanis ez a szakasz kapcsolódik a határ túloldalán jövőre elkészülő M4-es autópályához, ami – ha időben megépül a nagyváradi felhajtó – bekapcsolja a várost az európai autópálya-hálózatba.

Amúgy a másik két – jóval hosszabb – Bihar megyei szakasz sorsa még bizonytalan: a második szakasz építését is ez a konzorcium nyerte el, de a vetélytársak óvásai miatt elhúzódik az építkezés, a harmadik szakasz kivitelezőjét pedig még ki sem választották.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29935
Lezárták a csendőrök elleni eljárást, a bírságokat már korábban érvénytelenítették, az SZNT pedig nem nyújt be fellebbezést.
Hétfőn nem tudott megjelenni a bíróság előtt, mivel baj van a gerincével.
Az Osztrák-Magyar Monarchia egykori fürdővárosát felterjesztenék az Európa legszebb termálfürdőit összesítő UNESCO-listára.
Álfogorvost buktatott le egy anyuka Suceaván. A durva az, hogy egy négyéves gyermek életét veszélyeztette.
Persze csak szőr mentén: hogy jelenlétével a Szacsvay-szobornál miért tolta az RMDSZ kampányszekerét.
Ha az illetékesek adót vetnének ki a román politikai elit ostobaságára, azonnal megtelne az államkincstár.
Elképesztően operatívak voltak vasárnap kora reggel.
Míg egyes papok lelkesen forradalmárkodtak, a katonák zöme húzódozott. Amíg az arisztrokrácia Budapestre várt, a vidéki románok fegyvert ragadtak.
A román politikai kultúra régi mintái: népieskedés, nosztalgia, ostoba ájtatosság, öndicséret, nyelvtani hibák.
A SRI vizsgálja, merre járt.
Az államfő így tisztelte meg a romániai magyar közösséget a nemzeti ünnepen.
Ferenczes István költő-szerkesztőnek, Selmeczi György zeneszerzőnek és Tamás Menyhért költőnek gratulálunk!
Képekben mutatjuk a március 15-i kolozsvári felvonulás és ünnepség pillanatait.
A polgári engedetlenséget gyakorolta ma 15 percre a lakosság egy része.