Fotó: Observator.tv
STOP! LOVE!
papmeli
2019. február 13. szerda, 14:43
Szeretet ide vagy oda, a szívecskés jelzőlámpák is megálljt mutatnak.

Ahhoz, hogy a Bálint-nap meghonosodott tájainkon, az elmúlt évtizedekben hozzászokhattunk. Ahogy ahhoz is, hogy ilyenkor a cégvezetők a lehető leginkább profitálni akarnak a szerelmeseken, és a különböző hatóságok is csatlakoznak a hisztihez. Akár teljesen nevetséges ötletekkel is.

A legújabbat a konstancai önkormányzat szolgáltatta, ahol – bár az extravagáns Radu Mazăre korábbi polgármester már nincs jelen – továbbra sincs hiány furcsa ötletekből. Most például azzal álltak elő, hogy Bálint-napra az egyik forgalmas sugárút jelzőlámpái piros jelzéskor szívecskéket mutatnak.

Igaz, maguk a hatóságok is tartanak attól, hogy a sofőrök félreérthetik a szerdán kipróbált piros jelzést. „Azt javasoljuk az autósoknak, vegyék figyelembe, hogy a szívecske a STOP jelzést jelenti, és ne bocsátkozzanak kalandokba” – üzenték a volánnál ülőknek.

Akik egész februárban örülhetnek az önkormányzat szeretetének, ugyanis a piros szívecskéknek nemcsak Bálint-napon, hanem annak román megfelelőjén, Dragobetén is működniük kell, így egész hónapban ott pislognak az átjáróknál. Igaz, a verbálisan gyakran, de olykor tettlegesen is egymásnak eső romániai sofőrökre néha ráférne egy kis szeretet. :)

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29926
Létezik-e szerelem első látásra, működhet-e a távkapcsolat, számít-e a korkülönbség, áthidalható-e a hűtlenség? – keressük a választ Szabados Andrea párterapeutával. A párkapcsolatok nem működnek maguktól, figyelmeztet, ezért jobb beszélni róla.
Az állami bányavállalatnak elege lett abból, hogy ide járnak a katasztrófaturisták fotózkodni.
Kolozsváron ma délelőtt a törvényszék épülete elé sorakoztak fel az ügyészek, délután más városokban is követik példájukat. Egy hétig nem hoznak ítéleteket, csak sürgős esetekben.
A régiósítás veszélyes. Erdély veszélyes. Transilvania nem veszélyes. Amúgy jé, Romániában élnek emberek Bukaresten kívül is. Micsoda felfedezés!
Meg kell adni: ha az érdek úgy kívánja, a mioritikus államvezetés remekül teljesít. Persze, nem az ország érdeke. A büntetőügyeseké.
Ahogy a hóstátiak kertészkedtek, nem kertészkedik úgy senki. Sajnálhatják is a kolozsváriak a város egykori kertjeit, ha meglennének, frissebb és finomabb biozöldség kerülhetne az asztalukra. Ritka fotókkal mutatjuk be a Hóstát letűnt világát.
Az irodalmi tehetséggondozás kolozsvári fóruma, a Bretter-kör felvette annak az embernek a nevét, akinek az elmúlt évtizedekben talán a leginkább köze volt hozzá: a Bréda Ferencét.
Hiába kötelezi törvény a sztrádaépítésre, nagyon úgy tűnik, a kormány magasról tojik az egészre.
Gaal György helytörténész egy kötettel adózik De Gerando Antonina, a kolozsvári leányintézet alapítója emlékének.
Szögezzük le: a szándék dicséretes! Mindentől függetlenül. De azért vicces, na.
Számolja valaki, hogy a hanyadik álorvos bukott le?
A Musai-Muszáj nyílt levélben üzente meg Kolozsvár polgármesterének, hogy a jónapotnak őszintének kell lennie.
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.