A kép forrása a Libertatea
Egészségtelen ügy
szabot
2019. február 13. szerda, 19:48
Vagy jól megfizethetett valakit a diplomahamisításért.

Újságírói szakot végzett fiatelember internetre feltöltött oklevelét másolta le és hamisította meg a magát orvosnak kiadó Raluca Daniela Bîrsan – közölte szerdán Teodor Boantă, annak a nagyszebeni Lucian Blaga egyetemnek a szóvivője, ahol 2008-ban az illető újságíró végzett.

Az illető fiatalember egyetemi oklevelének első és hátoldalát is lefényképezte, a képeket pedig feltöltötte saját blogjára. Onnan tölthette le, majd hamisította meg Bîrsan nem kevés photoshop-tehetséggel: a diplomán csak a széria és a szám maradt igazi, így tudták azonosítani a kibocsátó egyetemet.

Az oklevélen mindent átírt a hamisító: a személyes adatok mellett megmásította az egyetemet, és általános orvosit írt be elvégzett szakként. Ezzel a hamisított diplomával jelentkezett Bîrsan önkéntes orvosnak az Ilfov megyei kórháznál, ahol már évek óta dolgozik a nőgyógyászati osztályon anélkül, hogy erre engedélyt kapott volna az orvosi kamarától.

Az esetre a Libertatea lap derített fényt, a nőt feljelentette az egészégügyi minisztérium, de a területileg illetékes rendőrkapitányság hivatalból is eljárást indított szakmai engedély nélküli hivatásgyakorlás címén.

Álorvos-exodus?
Még szeptemberben nyomozni kezdett a galaci rendőrség egy másik csalásgyanús esetben is: fordítói iroda jelezte, hogy egy hozzájuk fordításra beadott orvosi diploma hamis lehet. A rendőrség kihallgatta a diploma tulajdonosát, aki tagadta, hogy felhasználta volna a hamis diplomát. Korábban viszont azzal dicsekedett a Facebookon, hogy orvosként helyezkedett el Angliában.
comments powered by Disqus
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.