A kép forrása a Libertatea
Egészségtelen ügy
szabot
2019. február 13. szerda, 19:48
Vagy jól megfizethetett valakit a diplomahamisításért.

Újságírói szakot végzett fiatelember internetre feltöltött oklevelét másolta le és hamisította meg a magát orvosnak kiadó Raluca Daniela Bîrsan – közölte szerdán Teodor Boantă, annak a nagyszebeni Lucian Blaga egyetemnek a szóvivője, ahol 2008-ban az illető újságíró végzett.

Az illető fiatalember egyetemi oklevelének első és hátoldalát is lefényképezte, a képeket pedig feltöltötte saját blogjára. Onnan tölthette le, majd hamisította meg Bîrsan nem kevés photoshop-tehetséggel: a diplomán csak a széria és a szám maradt igazi, így tudták azonosítani a kibocsátó egyetemet.

Az oklevélen mindent átírt a hamisító: a személyes adatok mellett megmásította az egyetemet, és általános orvosit írt be elvégzett szakként. Ezzel a hamisított diplomával jelentkezett Bîrsan önkéntes orvosnak az Ilfov megyei kórháznál, ahol már évek óta dolgozik a nőgyógyászati osztályon anélkül, hogy erre engedélyt kapott volna az orvosi kamarától.

Az esetre a Libertatea lap derített fényt, a nőt feljelentette az egészégügyi minisztérium, de a területileg illetékes rendőrkapitányság hivatalból is eljárást indított szakmai engedély nélküli hivatásgyakorlás címén.

Álorvos-exodus?
Még szeptemberben nyomozni kezdett a galaci rendőrség egy másik csalásgyanús esetben is: fordítói iroda jelezte, hogy egy hozzájuk fordításra beadott orvosi diploma hamis lehet. A rendőrség kihallgatta a diploma tulajdonosát, aki tagadta, hogy felhasználta volna a hamis diplomát. Korábban viszont azzal dicsekedett a Facebookon, hogy orvosként helyezkedett el Angliában.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29932
Kolozsváron ma délelőtt a törvényszék épülete elé sorakoztak fel az ügyészek, délután más városokban is követik példájukat. Egy hétig nem hoznak ítéleteket, csak sürgős esetekben.
A régiósítás veszélyes. Erdély veszélyes. Transilvania nem veszélyes. Amúgy jé, Romániában élnek emberek Bukaresten kívül is. Micsoda felfedezés!
Meg kell adni: ha az érdek úgy kívánja, a mioritikus államvezetés remekül teljesít. Persze, nem az ország érdeke. A büntetőügyeseké.
Ahogy a hóstátiak kertészkedtek, nem kertészkedik úgy senki. Sajnálhatják is a kolozsváriak a város egykori kertjeit, ha meglennének, frissebb és finomabb biozöldség kerülhetne az asztalukra. Ritka fotókkal mutatjuk be a Hóstát letűnt világát.
Az irodalmi tehetséggondozás kolozsvári fóruma, a Bretter-kör felvette annak az embernek a nevét, akinek az elmúlt évtizedekben talán a leginkább köze volt hozzá: a Bréda Ferencét.
Hiába kötelezi törvény a sztrádaépítésre, nagyon úgy tűnik, a kormány magasról tojik az egészre.
Gaal György helytörténész egy kötettel adózik De Gerando Antonina, a kolozsvári leányintézet alapítója emlékének.
Szögezzük le: a szándék dicséretes! Mindentől függetlenül. De azért vicces, na.
Számolja valaki, hogy a hanyadik álorvos bukott le?
A Musai-Muszáj nyílt levélben üzente meg Kolozsvár polgármesterének, hogy a jónapotnak őszintének kell lennie.
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.