Te rongyos élet!
Jean St'Ay
2019. február 13. szerda, 15:20
Nos, ezt mélyen át tudjuk érezni. Bizony, a munka néha nehéz. De…

A történet rém egyszerű. Két ifjú román hölgy kapta magát, s kiment Nagy-Britanniába, közelebbről Manchesterbe, mert ott jobb az élet. Aztán rájöttek, hogy a fene egye meg, ott is meg kell dolgozni a napi betevőért. Ezért aztán gondoltak egyet, és nekiálltak lopni. Az időközben fülön csípett és elítélt 20 éves Maria Spirache és egyelőre még szabadlábon kószáló tettestársa elsősorban idős emberekre, mozgássérültekre, továbbá áruházi lopásokra szakosodott.

Az áldozatok közt volt 88 éves hölgy, kerekes székben ülő férfi, pénzét letétbe helyezni készülő diák, akiknek ügyes kis trükkökkel vonták el a figyelmét az akció lényegéről. 10 napig működtek Manchester utcáin és boltjaiban, amikor a szerencse végül elpártolt tőlük. Maria Spirachét letartóztatták, a tettestársat keresik.

A bíróságot többek között tájékoztatták arról is, hogy amikor rákérdeztek, hogy ugyan már miért kellett neki lopnia, hiszen volt munkahelye, Maria azt válaszolta, hogy bizony, volt munkahelye, de olyan nehéz volt a meló. Nos, erre nem nagyon van mit mondani. A hölgy kapott 32 hónap letöltendőt, válasz helyett.

comments powered by Disqus
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.