Te rongyos élet!
Jean St'Ay
2019. február 13. szerda, 15:20
Nos, ezt mélyen át tudjuk érezni. Bizony, a munka néha nehéz. De…

A történet rém egyszerű. Két ifjú román hölgy kapta magát, s kiment Nagy-Britanniába, közelebbről Manchesterbe, mert ott jobb az élet. Aztán rájöttek, hogy a fene egye meg, ott is meg kell dolgozni a napi betevőért. Ezért aztán gondoltak egyet, és nekiálltak lopni. Az időközben fülön csípett és elítélt 20 éves Maria Spirache és egyelőre még szabadlábon kószáló tettestársa elsősorban idős emberekre, mozgássérültekre, továbbá áruházi lopásokra szakosodott.

Az áldozatok közt volt 88 éves hölgy, kerekes székben ülő férfi, pénzét letétbe helyezni készülő diák, akiknek ügyes kis trükkökkel vonták el a figyelmét az akció lényegéről. 10 napig működtek Manchester utcáin és boltjaiban, amikor a szerencse végül elpártolt tőlük. Maria Spirachét letartóztatták, a tettestársat keresik.

A bíróságot többek között tájékoztatták arról is, hogy amikor rákérdeztek, hogy ugyan már miért kellett neki lopnia, hiszen volt munkahelye, Maria azt válaszolta, hogy bizony, volt munkahelye, de olyan nehéz volt a meló. Nos, erre nem nagyon van mit mondani. A hölgy kapott 32 hónap letöltendőt, válasz helyett.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29927
Kolozsváron ma délelőtt a törvényszék épülete elé sorakoztak fel az ügyészek, délután más városokban is követik példájukat. Egy hétig nem hoznak ítéleteket, csak sürgős esetekben.
A régiósítás veszélyes. Erdély veszélyes. Transilvania nem veszélyes. Amúgy jé, Romániában élnek emberek Bukaresten kívül is. Micsoda felfedezés!
Meg kell adni: ha az érdek úgy kívánja, a mioritikus államvezetés remekül teljesít. Persze, nem az ország érdeke. A büntetőügyeseké.
Ahogy a hóstátiak kertészkedtek, nem kertészkedik úgy senki. Sajnálhatják is a kolozsváriak a város egykori kertjeit, ha meglennének, frissebb és finomabb biozöldség kerülhetne az asztalukra. Ritka fotókkal mutatjuk be a Hóstát letűnt világát.
Az irodalmi tehetséggondozás kolozsvári fóruma, a Bretter-kör felvette annak az embernek a nevét, akinek az elmúlt évtizedekben talán a leginkább köze volt hozzá: a Bréda Ferencét.
Hiába kötelezi törvény a sztrádaépítésre, nagyon úgy tűnik, a kormány magasról tojik az egészre.
Gaal György helytörténész egy kötettel adózik De Gerando Antonina, a kolozsvári leányintézet alapítója emlékének.
Szögezzük le: a szándék dicséretes! Mindentől függetlenül. De azért vicces, na.
Számolja valaki, hogy a hanyadik álorvos bukott le?
A Musai-Muszáj nyílt levélben üzente meg Kolozsvár polgármesterének, hogy a jónapotnak őszintének kell lennie.
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.