Illusztráció | Főtér.ro
nyerésre állnak
szabot
2019. február 12. kedd, 19:21
Dobogókat hódítanak nemzetközi esettanulmány versenyeken.
Csoportmásodik helyezést értek el a kolozsvári közgazdász hallgatók az amerikai Georgetown University stratégiai menedzsment témájú nemzetközi esettanulmány versenyén Washingtonban, és megszerezték a verseny „runner-up” díját – tudatja a Babeș-Bolyai Tudományegyetem mai közleménye.
 
A Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar Magyar Intézetét képviselő négyfős csapat tagjai: Barabási Tamás (Gazdasági informatika, 2. év), Boga Balázs (Menedzsment, I. év), Kelemen Kincső (Gazdasági informatika, 3. év), Pádár Zsuzsánna (Pénzügy és bank, 3. év), őket dr. Szász Levente, dr. Györfy Lehel-Zoltán és dr. Rácz Béla-Gergely tanárok készítették fel.
 
A csoportban a New York-i Fordham University csapata végzett első helyen, de a kolozsváriak másodikként olyan egyetemek csapatait előzték meg, mint a Pennsylvania State University, a Stetson University (Florida) és az Emory University (Atlanta).
 
A Georgetown University gazdasági kara, a McDonough School of Business nemzetközi esettanulmány versenyén összesen 19 amerikai és európai egyetem vett részt 2019. február 5-10. között. A diákok egy non-profit szervezet, az American Cancer Society számára kellett egy olyan átfogó stratégiát kidolgozzanak, amely biztosítja a fiatal önkéntes generációk hosszú távon fenntartható bevonását a szervezet munkájába.
 
 
Ugyancsak a Magyar Intézet hallgatóiból áll a Synergy csapat, amely pár napja megnyerte a PRMIA Risk Management esettanulmány verseny budapesti döntőjét, így a régióból ők jutottak tovább a verseny nemzetközi döntőjébe, Montréalba.
 
A dr. Nagy Bálint Zsolt és Benedek Botond felkészítette csapat –  Costiniuc Norbert-Dániel (Pénzügy és bank szakirány, III. év), Deák Levente (Vállalati pénzügyi menedzsment, mesteri II. év), Domahidi Kriszta (Vállalati pénzügyi menedzsment, mesteri I. év), Juhász Patrik (Vállalati pénzügyi menedzsment, II. év) – mögött a Budapesti Corvinus Egyetem két csapata állt fel a dobogó második és harmadik fokára.
 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29912
Kolozsváron ma délelőtt a törvényszék épülete elé sorakoztak fel az ügyészek, délután más városokban is követik példájukat. Egy hétig nem hoznak ítéleteket, csak sürgős esetekben.
A régiósítás veszélyes. Erdély veszélyes. Transilvania nem veszélyes. Amúgy jé, Romániában élnek emberek Bukaresten kívül is. Micsoda felfedezés!
Meg kell adni: ha az érdek úgy kívánja, a mioritikus államvezetés remekül teljesít. Persze, nem az ország érdeke. A büntetőügyeseké.
Ahogy a hóstátiak kertészkedtek, nem kertészkedik úgy senki. Sajnálhatják is a kolozsváriak a város egykori kertjeit, ha meglennének, frissebb és finomabb biozöldség kerülhetne az asztalukra. Ritka fotókkal mutatjuk be a Hóstát letűnt világát.
Az irodalmi tehetséggondozás kolozsvári fóruma, a Bretter-kör felvette annak az embernek a nevét, akinek az elmúlt évtizedekben talán a leginkább köze volt hozzá: a Bréda Ferencét.
Hiába kötelezi törvény a sztrádaépítésre, nagyon úgy tűnik, a kormány magasról tojik az egészre.
Gaal György helytörténész egy kötettel adózik De Gerando Antonina, a kolozsvári leányintézet alapítója emlékének.
Szögezzük le: a szándék dicséretes! Mindentől függetlenül. De azért vicces, na.
Számolja valaki, hogy a hanyadik álorvos bukott le?
A Musai-Muszáj nyílt levélben üzente meg Kolozsvár polgármesterének, hogy a jónapotnak őszintének kell lennie.
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.