Illusztráció | Főtér.ro
nyerésre állnak
szabot
2019. február 12. kedd, 19:21
Dobogókat hódítanak nemzetközi esettanulmány versenyeken.
Csoportmásodik helyezést értek el a kolozsvári közgazdász hallgatók az amerikai Georgetown University stratégiai menedzsment témájú nemzetközi esettanulmány versenyén Washingtonban, és megszerezték a verseny „runner-up” díját – tudatja a Babeș-Bolyai Tudományegyetem mai közleménye.
 
A Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar Magyar Intézetét képviselő négyfős csapat tagjai: Barabási Tamás (Gazdasági informatika, 2. év), Boga Balázs (Menedzsment, I. év), Kelemen Kincső (Gazdasági informatika, 3. év), Pádár Zsuzsánna (Pénzügy és bank, 3. év), őket dr. Szász Levente, dr. Györfy Lehel-Zoltán és dr. Rácz Béla-Gergely tanárok készítették fel.
 
A csoportban a New York-i Fordham University csapata végzett első helyen, de a kolozsváriak másodikként olyan egyetemek csapatait előzték meg, mint a Pennsylvania State University, a Stetson University (Florida) és az Emory University (Atlanta).
 
A Georgetown University gazdasági kara, a McDonough School of Business nemzetközi esettanulmány versenyén összesen 19 amerikai és európai egyetem vett részt 2019. február 5-10. között. A diákok egy non-profit szervezet, az American Cancer Society számára kellett egy olyan átfogó stratégiát kidolgozzanak, amely biztosítja a fiatal önkéntes generációk hosszú távon fenntartható bevonását a szervezet munkájába.
 
 
Ugyancsak a Magyar Intézet hallgatóiból áll a Synergy csapat, amely pár napja megnyerte a PRMIA Risk Management esettanulmány verseny budapesti döntőjét, így a régióból ők jutottak tovább a verseny nemzetközi döntőjébe, Montréalba.
 
A dr. Nagy Bálint Zsolt és Benedek Botond felkészítette csapat –  Costiniuc Norbert-Dániel (Pénzügy és bank szakirány, III. év), Deák Levente (Vállalati pénzügyi menedzsment, mesteri II. év), Domahidi Kriszta (Vállalati pénzügyi menedzsment, mesteri I. év), Juhász Patrik (Vállalati pénzügyi menedzsment, II. év) – mögött a Budapesti Corvinus Egyetem két csapata állt fel a dobogó második és harmadik fokára.
 
comments powered by Disqus
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.