Boldog székelyek, szevasztok!
szabot
2019. február 12. kedd, 20:28
Mondja el, hogy érzi magát, és nyerjen wellness hétvégét. Természetesen Székelyföldön.

Hogyan nézne ki Erdély és ezen belül Székelyföld boldogságtérképe? Ezt mérik fel és rajzolják meg a Sapientia EMTE kutatói a budapesti ELTE Pozitív Pszichológia Tanszékével együtt, a Magyar Tudományos Akadémia támogatásával.

A felmérés eszköze egy online kérdőív, amit ide kattintva lehet kitölteni mintegy 10-12 perc alatt. A kérdőívet kitöltők között kétszemélyes wellness hétvégére szóló utalványt sorsolnak ki a kutatás lebonyolítói, amelyet a Bálványos Resortban (Grand Hotel Bálványos) lehet beváltani április hónap folyamán, áll a Sapientia mai közleményében. 

A székelyek lelkiállapotának felmérése globális trendbe illeszkedik: a polgári jólét fontos mutatójává vált az országok és népcsoportok mentális jóléte is. A GDP alakulása mellett egyre fontosabbá válik a Happy Planet Index vagy Social Progress Index eredményeinek országonkénti összehasonlítása.

Magyarországon az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Pozitív Pszichológia kutatócsoportja 2016-ban és 2018-ban készítette el az ország boldogságtérképét internetes vizsgálat eredményei alapján. A legutóbbi eredményeket 2018-ban tették közzé, az ENSZ közgyűlése által a boldogság nemzetközi napjává nyilvánított március 20-án.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29913
Ha ilyen oktatási rendszerbe kerülnek a gyerekek, nem csodálkoznánk, ha Románia felnőtt lakói még kevesebb gyermeket vállalnának.
Temesvár nemrég megválasztott kulturális nagykövete mondja ezt, a leghíresebb élő román karikaturista. Egyenesen bele a tévébe.
Egy tervezet szerint drasztikus adóval sújtanák a nagy összegű különleges nyugdíjakat.
A Papaver rhoeas szökkent szárba szerelemvörösen a lélektelen aszfaltból.
Hip-hopban mondják el, hogy milyen gáz az oktatási rendszer.
Fura módon Viorica Dăncilă miniszterelnök asszonyt ezúttal elkerülte a bakik ördöge. Aggódnunk kellene vajon?
A gigatranzakció most már véglegesnek tekinthető.
Korrekt! De tessék majd megnézzni a tizenötödiket. Te jó Isten, mi lenne a mioritikus hazában, ha Magyarország is nyilvánosan előállna egy ilyennel.
Könnyített próbákkal tennék vonzóbbá az egyenruhát a lustuló fiatalok számára.
Romániában egyértelmű az oktatási szocializmus katasztrófája.
Megvan az első bírság a Szamos-parti szemétdomb miatt.
A kolozsvári focicsapat Bilel Omrani mesterhármasával ejtette ki a kazah Asztanát, jöhet az izraeli Maccabi Tel-Aviv.
Néhány beszédes számadat arról, hogy a román állampolgárok hogyan képzelik el a jövőjüket, hogyan viszonyulnak a mobilitáshoz.
Felháborító történet, természetesen a román vizsgáról.