A kép forrása Lia Olguta Vasilescu Facebook-profilja
függöny le
Timi
2019. február 12. kedd, 21:10
Nem önszántából fújt visszavonulót, főnöke és jó barátja, Liviu Dragnea győzte meg.

Sokadik nekifutásra sem sikerült megszereznie a regionális fejlesztési és közigazgatási miniszteri, egyben miniszterelnök-helyettesi tisztséget Lia Olguţa Vasilescu volt munkaügyi miniszternek, miután jelölését Klaus Iohannis államfő következetesen visszadobta. Bár úgy tűnt, ezt az állóháborút a végtelenségig képesek lennének folytatni, ma Vasilescu mégis önfeláldozóan visszavonulót fújt.

Elismerte, hogy nem önszántából tette, a Liviu Dragneával, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökével folytatott beszélgetés után döntött úgy, hogy visszavonja jelöltségét. Azzal indokolta, hogy amennyiben az alkotmánybírósághoz fordulnak, a döntésre legalább egy hónapot várni kell, ami akadályozná a kormányzat hatékony működését. Márpedig egy ilyen fontos időszakban, amikor Románia tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztségét, nem maradhat betötetlenül az általa megpályázott tárca.

Iohannis azért pattintotta vissza Vasilescu jelölését, mert szerinte nincs megfelelő képesítése a fejlesztési minisztérium ügyeihez és nincs megfelelő tapasztalata országos közigazgatási, illetve fejlesztési közpolitikák menedzseléséhez és promoválásához. Meg hát munkaügyi miniszterként sem remekelt, és a nyelvezetével, stílusával is gondok vannak.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29914
Kolozsváron ma délelőtt a törvényszék épülete elé sorakoztak fel az ügyészek, délután más városokban is követik példájukat. Egy hétig nem hoznak ítéleteket, csak sürgős esetekben.
A régiósítás veszélyes. Erdély veszélyes. Transilvania nem veszélyes. Amúgy jé, Romániában élnek emberek Bukaresten kívül is. Micsoda felfedezés!
Meg kell adni: ha az érdek úgy kívánja, a mioritikus államvezetés remekül teljesít. Persze, nem az ország érdeke. A büntetőügyeseké.
Ahogy a hóstátiak kertészkedtek, nem kertészkedik úgy senki. Sajnálhatják is a kolozsváriak a város egykori kertjeit, ha meglennének, frissebb és finomabb biozöldség kerülhetne az asztalukra. Ritka fotókkal mutatjuk be a Hóstát letűnt világát.
Az irodalmi tehetséggondozás kolozsvári fóruma, a Bretter-kör felvette annak az embernek a nevét, akinek az elmúlt évtizedekben talán a leginkább köze volt hozzá: a Bréda Ferencét.
Hiába kötelezi törvény a sztrádaépítésre, nagyon úgy tűnik, a kormány magasról tojik az egészre.
Gaal György helytörténész egy kötettel adózik De Gerando Antonina, a kolozsvári leányintézet alapítója emlékének.
Szögezzük le: a szándék dicséretes! Mindentől függetlenül. De azért vicces, na.
Számolja valaki, hogy a hanyadik álorvos bukott le?
A Musai-Muszáj nyílt levélben üzente meg Kolozsvár polgármesterének, hogy a jónapotnak őszintének kell lennie.
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.