A kép forrása Lia Olguta Vasilescu Facebook-profilja
függöny le
MTímea
2019. február 12. kedd, 21:10
Nem önszántából fújt visszavonulót, főnöke és jó barátja, Liviu Dragnea győzte meg.

Sokadik nekifutásra sem sikerült megszereznie a regionális fejlesztési és közigazgatási miniszteri, egyben miniszterelnök-helyettesi tisztséget Lia Olguţa Vasilescu volt munkaügyi miniszternek, miután jelölését Klaus Iohannis államfő következetesen visszadobta. Bár úgy tűnt, ezt az állóháborút a végtelenségig képesek lennének folytatni, ma Vasilescu mégis önfeláldozóan visszavonulót fújt.

Elismerte, hogy nem önszántából tette, a Liviu Dragneával, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökével folytatott beszélgetés után döntött úgy, hogy visszavonja jelöltségét. Azzal indokolta, hogy amennyiben az alkotmánybírósághoz fordulnak, a döntésre legalább egy hónapot várni kell, ami akadályozná a kormányzat hatékony működését. Márpedig egy ilyen fontos időszakban, amikor Románia tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztségét, nem maradhat betötetlenül az általa megpályázott tárca.

Iohannis azért pattintotta vissza Vasilescu jelölését, mert szerinte nincs megfelelő képesítése a fejlesztési minisztérium ügyeihez és nincs megfelelő tapasztalata országos közigazgatási, illetve fejlesztési közpolitikák menedzseléséhez és promoválásához. Meg hát munkaügyi miniszterként sem remekelt, és a nyelvezetével, stílusával is gondok vannak.

comments powered by Disqus
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.