Fotó: Archívum | Főtér.ro
Terror Siculorum
Timi
2019. február 11. hétfő, 20:11
A terrorvád elítéltjét egy kevésbé szigorú börtönbe költöztették.

Jó magaviselete miatt január végén arról döntöttek a csíkszeredai börtönben, hogy enyhébb fogva tartási kategóriába sorolják Beke Istvánt, így kérésének megfelelően a lakhelyéhez legközelebb eső börtönbe, a Brassó megyei feketehalmiba kerül.

Felesége, Beke Csilla arról számolt be az MTI-nek, hogy a kevésbé szigorú büntetés-végrehajtási fokozat egy félig nyitott rendszerként működik, ami  azt jelenti, hogy napközben a börtöncellák ajtói nyitva vannak, és

a fogvatartottak szabadon mozoghatnak a börtön területének egy részén.

Bíznak abban, hogy a munkát is engedélyezik Bekének, amire a csíszeredai börtönben csak időnként nyílt lehetőség. Jó hír a családnak, hogy a havonkénti látogatások esetén már nemcsak üvegfal mögött láthatják a családfőt.

Mivel a székely terrorvád másik elítéltje, Szőcs Zoltán egy hónappal később került előzetes letartóztatásba, számára később nyílhat meg ugyanez a lehetőség.

A hónap végén legfelsőbb bíróság elé kerül Beke István és Szőcs Zoltán rendkívüli jogorvoslati kérése, ha engedélyezik az ügyük újratárgyalását, még az is megtörténhet, hogy szabadlábon védekezhetnek, bizakodik Beke Csilla. 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29897
Méghozzá természetesen! És ez nem vicc! És, mint a végén kiderül, nem is vicces.
Idén sem tudott nyerni a házigazda a férfi kosárlabda Román Kupában.
Mioritikus hazánk derék vezetői afféle téttelen edzésnek tekintik az európai parlamenti választásokat, a közelgő hazai választási háború előtt.
Kifejezetten a piros-fehér-zöld ellen született a bírósági ítélet.
Furcsára sikeredett a pakisztáni vendégmunkások Romániába invitálása. Másegyebet állít a pakisztáni kormány, illetve sajtó, mint a román külügyminisztérium.
Gulyás Gergely sem érti, miért nem lép a légitársaság.
A Kolozsvári Magyar Napokról van szó, hát persze. A kistesó, a Várkert Fesztivál pedig négy évet tölt. Igaz, nem ott, ahol eddig.
Nem tűröm tovább! Utolsó figyelmeztetés! Határozott lépéseket fogok tenni! Ilyen szavak hagyják el az ország vezéreinek ajkait, és máris csoda történik. Vagyis semmi.
Még egy hónapot kell várnia a jogerős döntésre.
Nem tekinthetünk el egy olyan befolyástól, mely egy nyelv reprezentatív szókészletében tükröződik és jó lenne, ha előbb gondolkodnánk és csak azután beszélnénk.
Emilia Şercan természetesen feljelentést tett a rendőrségen.
Beperelték az oktatási minisztériumot a vásárhelyi felekezeti iskola megalakítása miatt.
Oké, de kedves asszonyom, és kedves adakozók, európai szimbólum-siratók, mi a helyzet a hazai omladozó műemlékekkel?