Fotó: Archívum | Főtér.ro
Terror Siculorum
MTímea
2019. február 11. hétfő, 20:11
A terrorvád elítéltjét egy kevésbé szigorú börtönbe költöztették.

Jó magaviselete miatt január végén arról döntöttek a csíkszeredai börtönben, hogy enyhébb fogva tartási kategóriába sorolják Beke Istvánt, így kérésének megfelelően a lakhelyéhez legközelebb eső börtönbe, a Brassó megyei feketehalmiba kerül.

Felesége, Beke Csilla arról számolt be az MTI-nek, hogy a kevésbé szigorú büntetés-végrehajtási fokozat egy félig nyitott rendszerként működik, ami  azt jelenti, hogy napközben a börtöncellák ajtói nyitva vannak, és

a fogvatartottak szabadon mozoghatnak a börtön területének egy részén.

Bíznak abban, hogy a munkát is engedélyezik Bekének, amire a csíszeredai börtönben csak időnként nyílt lehetőség. Jó hír a családnak, hogy a havonkénti látogatások esetén már nemcsak üvegfal mögött láthatják a családfőt.

Mivel a székely terrorvád másik elítéltje, Szőcs Zoltán egy hónappal később került előzetes letartóztatásba, számára később nyílhat meg ugyanez a lehetőség.

A hónap végén legfelsőbb bíróság elé kerül Beke István és Szőcs Zoltán rendkívüli jogorvoslati kérése, ha engedélyezik az ügyük újratárgyalását, még az is megtörténhet, hogy szabadlábon védekezhetnek, bizakodik Beke Csilla. 

comments powered by Disqus
Úgy tűnt, vége a párton belüli zendülésnek, de talán mégsem sikerült teljesen rendet teremteni. Egy náci karlendítős fotóval járatják le Csomortányi Istvánt.
Ismét tartott egy küldöttgyűlést a néppárt.
Az európai ember kicsikét konzervatív, ha szokatlanabb élelmiszerek fogyasztásáról van szó. Mint például a felebarátai húsa. Na vajon miért?
A címben (nem is) jól elrejtett arrogancián túl, persze, lehet Románia a magyarok országa is, ha nem autonómiáznak, hanem ügyesen beállnak a közös szászló alá.
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.