Fotó: Archívum | Főtér.ro
Terror Siculorum
Timi
2019. február 11. hétfő, 20:11
A terrorvád elítéltjét egy kevésbé szigorú börtönbe költöztették.

Jó magaviselete miatt január végén arról döntöttek a csíkszeredai börtönben, hogy enyhébb fogva tartási kategóriába sorolják Beke Istvánt, így kérésének megfelelően a lakhelyéhez legközelebb eső börtönbe, a Brassó megyei feketehalmiba kerül.

Felesége, Beke Csilla arról számolt be az MTI-nek, hogy a kevésbé szigorú büntetés-végrehajtási fokozat egy félig nyitott rendszerként működik, ami  azt jelenti, hogy napközben a börtöncellák ajtói nyitva vannak, és

a fogvatartottak szabadon mozoghatnak a börtön területének egy részén.

Bíznak abban, hogy a munkát is engedélyezik Bekének, amire a csíszeredai börtönben csak időnként nyílt lehetőség. Jó hír a családnak, hogy a havonkénti látogatások esetén már nemcsak üvegfal mögött láthatják a családfőt.

Mivel a székely terrorvád másik elítéltje, Szőcs Zoltán egy hónappal később került előzetes letartóztatásba, számára később nyílhat meg ugyanez a lehetőség.

A hónap végén legfelsőbb bíróság elé kerül Beke István és Szőcs Zoltán rendkívüli jogorvoslati kérése, ha engedélyezik az ügyük újratárgyalását, még az is megtörténhet, hogy szabadlábon védekezhetnek, bizakodik Beke Csilla. 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29897
A régiósítás veszélyes. Erdély veszélyes. Transilvania nem veszélyes. Amúgy jé, Romániában élnek emberek Bukaresten kívül is. Micsoda felfedezés!
Meg kell adni: ha az érdek úgy kívánja, a mioritikus államvezetés remekül teljesít. Persze, nem az ország érdeke. A büntetőügyeseké.
Az irodalmi tehetséggondozás kolozsvári fóruma, a Bretter-kör felvette annak az embernek a nevét, akinek az elmúlt évtizedekben talán a leginkább köze volt hozzá: a Bréda Ferencét.
Hiába kötelezi törvény a sztrádaépítésre, nagyon úgy tűnik, a kormány magasról tojik az egészre.
Gaal György helytörténész egy kötettel adózik De Gerando Antonina, a kolozsvári leányintézet alapítója emlékének.
Szögezzük le: a szándék dicséretes! Mindentől függetlenül. De azért vicces, na.
Számolja valaki, hogy a hanyadik álorvos bukott le?
A Musai-Muszáj nyílt levélben üzente meg Kolozsvár polgármesterének, hogy a jónapotnak őszintének kell lennie.
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.
Szakszerű elemzés arról, hogyan járatja le magát a mioritikus haza a nemzetközi katonai stratégiai pályán. És persze, Magyarország megint jobban teljesít.
A magyarellenes szurkolói megnyilvánulások sem szegik kedvét a Sepsi OSK futballcsapat tulajdonosának, aki ugyanolyan sikerrel próbálja megállni a helyét a román labdarúgás élvonalában, mint a kenyérpiacon.