Képünk illusztráció.
Február, hol a nyár?
papmeli
2019. február 11. hétfő, 11:56
Építünk még hóembert a közeljövőben.

Nagy hideg ugyan nem lesz a héten, de a tél nem teszi ki végleg a lábát tájainkról. Havazás főleg a hegyekben várható, és ahol nem hull, esik majd, ígérik erre a hétre a meteorológusok. Szóval, nem árt, ha lesz nálunk esernyő.

A hőmérsékleti értékek megfelelnek majd az átlagos februári időjárásnak, talán kicsit magasabbak is annál. De míg délen főleg esőre, a többi régióban havasesőre kell számítani, Erdély és Moldva északi részén, illetve a hegyekben havazás várható, közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).

A hét második felében és hétvégén már kevésbé kell felöltözni, felmelegedik az idő, de a 0 és 6 Celsius fok közötti nappali hőmérsékleti értékekhez további esők társulnak. Éjszaka -12 és -2 fok közötti értékek várhatók.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29889
Kolozsváron ma délelőtt a törvényszék épülete elé sorakoztak fel az ügyészek, délután más városokban is követik példájukat. Egy hétig nem hoznak ítéleteket, csak sürgős esetekben.
A régiósítás veszélyes. Erdély veszélyes. Transilvania nem veszélyes. Amúgy jé, Romániában élnek emberek Bukaresten kívül is. Micsoda felfedezés!
Meg kell adni: ha az érdek úgy kívánja, a mioritikus államvezetés remekül teljesít. Persze, nem az ország érdeke. A büntetőügyeseké.
Az irodalmi tehetséggondozás kolozsvári fóruma, a Bretter-kör felvette annak az embernek a nevét, akinek az elmúlt évtizedekben talán a leginkább köze volt hozzá: a Bréda Ferencét.
Hiába kötelezi törvény a sztrádaépítésre, nagyon úgy tűnik, a kormány magasról tojik az egészre.
Gaal György helytörténész egy kötettel adózik De Gerando Antonina, a kolozsvári leányintézet alapítója emlékének.
Szögezzük le: a szándék dicséretes! Mindentől függetlenül. De azért vicces, na.
Számolja valaki, hogy a hanyadik álorvos bukott le?
A Musai-Muszáj nyílt levélben üzente meg Kolozsvár polgármesterének, hogy a jónapotnak őszintének kell lennie.
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.
Szakszerű elemzés arról, hogyan járatja le magát a mioritikus haza a nemzetközi katonai stratégiai pályán. És persze, Magyarország megint jobban teljesít.