Kábító számok
béel
2019. február 11. hétfő, 09:28
Öt kilónyi kábítószerrel buktak le.

Luxusszállodák napozóágyai helyett a kambodzsai adófizetők pénzéből fenntartott, nem feltétlenül luxuskörülményeket biztosító helyi börtönök kényelmét élvezheti az a két román állampolgár, akit drogcsempészet miatt vettek őrizetbe a délkelet-ázsiai országban az elmúlt héten.

A beszámolók szerint a kambodzsai rendőrség egyik illetékese közölte: egy Narcis-Manuel Olaru nevű román állampolgár csomagjában öt kilogramm metamfetamint találtak az ország északkeleti részében található Sziemreap repülőterén. A településen számos turista fordul meg, mivel közel van a híres angkorvati templomokhoz.

Olaru a kihallgatás során elárulta, hogy a fővárosban, Phnom Penh-ben további négy cinkosa bújkál: egy további román és három nigériai állampolgár.

A rendőrség mindannyiukat kézre kerítette.

Mint kiderült, a kábítószert Laoszban szerezték be, és Új-Zélandon adtak volna túl rajta. Nem lett volna rossz üzlet, kilogrammonként ugyanis 50 ezer dollárt ér az áru.

Ehelyett azonban – közölte a rendőrség – akár több évtizednyi börtönbüntetésre is számíthatnak a legendásan rossz hírű kambodzsai börtönök valamelyikében.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29887
Kolozsváron ma délelőtt a törvényszék épülete elé sorakoztak fel az ügyészek, délután más városokban is követik példájukat. Egy hétig nem hoznak ítéleteket, csak sürgős esetekben.
A régiósítás veszélyes. Erdély veszélyes. Transilvania nem veszélyes. Amúgy jé, Romániában élnek emberek Bukaresten kívül is. Micsoda felfedezés!
Meg kell adni: ha az érdek úgy kívánja, a mioritikus államvezetés remekül teljesít. Persze, nem az ország érdeke. A büntetőügyeseké.
Az irodalmi tehetséggondozás kolozsvári fóruma, a Bretter-kör felvette annak az embernek a nevét, akinek az elmúlt évtizedekben talán a leginkább köze volt hozzá: a Bréda Ferencét.
Hiába kötelezi törvény a sztrádaépítésre, nagyon úgy tűnik, a kormány magasról tojik az egészre.
Gaal György helytörténész egy kötettel adózik De Gerando Antonina, a kolozsvári leányintézet alapítója emlékének.
Szögezzük le: a szándék dicséretes! Mindentől függetlenül. De azért vicces, na.
Számolja valaki, hogy a hanyadik álorvos bukott le?
A Musai-Muszáj nyílt levélben üzente meg Kolozsvár polgármesterének, hogy a jónapotnak őszintének kell lennie.
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.
Szakszerű elemzés arról, hogyan járatja le magát a mioritikus haza a nemzetközi katonai stratégiai pályán. És persze, Magyarország megint jobban teljesít.