Kábító számok
béel
2019. február 11. hétfő, 09:28
Öt kilónyi kábítószerrel buktak le.

Luxusszállodák napozóágyai helyett a kambodzsai adófizetők pénzéből fenntartott, nem feltétlenül luxuskörülményeket biztosító helyi börtönök kényelmét élvezheti az a két román állampolgár, akit drogcsempészet miatt vettek őrizetbe a délkelet-ázsiai országban az elmúlt héten.

A beszámolók szerint a kambodzsai rendőrség egyik illetékese közölte: egy Narcis-Manuel Olaru nevű román állampolgár csomagjában öt kilogramm metamfetamint találtak az ország északkeleti részében található Sziemreap repülőterén. A településen számos turista fordul meg, mivel közel van a híres angkorvati templomokhoz.

Olaru a kihallgatás során elárulta, hogy a fővárosban, Phnom Penh-ben további négy cinkosa bújkál: egy további román és három nigériai állampolgár.

A rendőrség mindannyiukat kézre kerítette.

Mint kiderült, a kábítószert Laoszban szerezték be, és Új-Zélandon adtak volna túl rajta. Nem lett volna rossz üzlet, kilogrammonként ugyanis 50 ezer dollárt ér az áru.

Ehelyett azonban – közölte a rendőrség – akár több évtizednyi börtönbüntetésre is számíthatnak a legendásan rossz hírű kambodzsai börtönök valamelyikében.

comments powered by Disqus
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.
Simán kikapott Horvátországtól, de a Szlovákia–Wales döntetlennek köszönhetően megőrizte továbbjutási esélyeit az Eb-selejtezőkben.
Teodorovici talán mindenkit emlékeztetni akart, kikkel is volt dolgunk az elmúlt időszakban.
A kormánybuktatás után Romániának sürgősen kellene egy megfelelő biztosjelöltet találni az Európai Bizottságba. Máris felmerült pár név.
Oké, hogy megbukott a PSD-kormány, oké, hogy kitört a demokrácia, a jólét meg minden, de hahó, a magyarok közben megint Erdély elsinkófálásán mesterkednek.
Csodák márpedig vannak.
A parlament megszavazta a bizalmatlansági indítványt.