szabot
2019. február 9. szombat, 13:10
Főként amerikai vásárlók pénzére utaztak a romániai csalók.

Közel száz rendőr és az amerikai Secret Service ügynökei tartottak 27 házkutatást Bukarestben és kilenc megyében, hogy felszámoljanak egy főleg romániai csalókból álló hálózatot, amely mintegy 34 millió dolláros kárt okozott azzal, hogy nemlétező tárgyakat adott el külföldi webáruházak, főleg a Craigslist és az eBay felületén.

Ezeken 2016 óta hamis hirdetéseket adtak fel nagy értékű tárgyakra, főleg autókra, amelyek a valóságban nem léteztek. A gyanúsítottak között 15 romániai, négy amerikai és egy bolgár állampolgár van, 18 személyt vittek be kihallgatásra, 14-et adtak ki az amerikai hatóságoknak.

A pénteken bonyolított akcióban 207 600 lejt, 24 500 eurót, 5000 dollárt és 5500 svájci frankot, valamint Ripple és Bitcoin kriptovalutát is lefoglaltak körülbelül ötezer dollár értékben, áll a rendőrségi közleményben. 

Természetesen fizikai tárgyakat is lefoglaltak a házkutatások során: 51 mobiltelefont, 8 harddisket, 40 USB-tárhelyet, 32 laptopot, 12 táblagépet, öt számítógépet, 86 CD-t és DVD-t, egy fényképezőgépet, 11 bankkártyát, 3 memóriakártyát és két gépkocsit. Lefoglaltak tíz ingatlant is: 7 telket, egy házat és két lakást összesen 310 ezer euró értékben.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29877
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.
A látványterv szerint enyhén szólva tájidegenre sikeredett a szerkezet.
Egyébként, függetlenül attól, hogy beleszólnak-e végül Kelemen Hunorék a parlamenti kecseszkecskenbe, vagy sem, kemény meccs lesz ez a kormányátalakítósdi.