szabot
2019. február 9. szombat, 13:10
Főként amerikai vásárlók pénzére utaztak a romániai csalók.

Közel száz rendőr és az amerikai Secret Service ügynökei tartottak 27 házkutatást Bukarestben és kilenc megyében, hogy felszámoljanak egy főleg romániai csalókból álló hálózatot, amely mintegy 34 millió dolláros kárt okozott azzal, hogy nemlétező tárgyakat adott el külföldi webáruházak, főleg a Craigslist és az eBay felületén.

Ezeken 2016 óta hamis hirdetéseket adtak fel nagy értékű tárgyakra, főleg autókra, amelyek a valóságban nem léteztek. A gyanúsítottak között 15 romániai, négy amerikai és egy bolgár állampolgár van, 18 személyt vittek be kihallgatásra, 14-et adtak ki az amerikai hatóságoknak.

A pénteken bonyolított akcióban 207 600 lejt, 24 500 eurót, 5000 dollárt és 5500 svájci frankot, valamint Ripple és Bitcoin kriptovalutát is lefoglaltak körülbelül ötezer dollár értékben, áll a rendőrségi közleményben. 

Természetesen fizikai tárgyakat is lefoglaltak a házkutatások során: 51 mobiltelefont, 8 harddisket, 40 USB-tárhelyet, 32 laptopot, 12 táblagépet, öt számítógépet, 86 CD-t és DVD-t, egy fényképezőgépet, 11 bankkártyát, 3 memóriakártyát és két gépkocsit. Lefoglaltak tíz ingatlant is: 7 telket, egy házat és két lakást összesen 310 ezer euró értékben.

comments powered by Disqus
A 45 éves aradi hegymászó három napja tűnt el.
Nincs más dolgunk, mint bekészíteni a popcornt.
Közeledik az államfőválasztás és van egy sor hasonlóság korábbi helyzetekkel. De újdonság is akad, persze.
A bíróság visszaeső bűnözőként kezelte a 64 éves férfit.
A Kreml érdeke, hogy a caracali tragédiát összekapcsolják a deveselui rakétabázissal és az Egyesült Államokkal.
Elveszítheti szülei házát a faipari óriással pereskedő Neuer Weg Egyesület alelnöke.
A Tomcsa Sándor Színház tagja csütörtök délután, 42 évesen hunyt el súlyos betegsége következtében.
Akkor mégis mi a fenének nem vehetik birtokukba a sofőrök? Nem hisszük, hogy van rá észszerű magyarázat...
A román gazdaság azért működőképes, mert a jól végzett munka évszázadok óta beépült a Bánság és Erdély létezési modelljébe és természetébe, propaganda és fellengzős dicsekvés nélkül.
A munkaképes lakosság csaknem negyede hiányzik az országból.
Újabb vitaindító elképzelés született, melyet a diákok máris elleneznek.
A Román Nemzeti Bank (BNR) szerint az ország küladóssága 2019. július 1-jén 103,671 milliárd euró volt. Románia összes termőföldje alig 75 milliárd eurót ér.