szabot
2019. február 9. szombat, 13:10
Főként amerikai vásárlók pénzére utaztak a romániai csalók.

Közel száz rendőr és az amerikai Secret Service ügynökei tartottak 27 házkutatást Bukarestben és kilenc megyében, hogy felszámoljanak egy főleg romániai csalókból álló hálózatot, amely mintegy 34 millió dolláros kárt okozott azzal, hogy nemlétező tárgyakat adott el külföldi webáruházak, főleg a Craigslist és az eBay felületén.

Ezeken 2016 óta hamis hirdetéseket adtak fel nagy értékű tárgyakra, főleg autókra, amelyek a valóságban nem léteztek. A gyanúsítottak között 15 romániai, négy amerikai és egy bolgár állampolgár van, 18 személyt vittek be kihallgatásra, 14-et adtak ki az amerikai hatóságoknak.

A pénteken bonyolított akcióban 207 600 lejt, 24 500 eurót, 5000 dollárt és 5500 svájci frankot, valamint Ripple és Bitcoin kriptovalutát is lefoglaltak körülbelül ötezer dollár értékben, áll a rendőrségi közleményben. 

Természetesen fizikai tárgyakat is lefoglaltak a házkutatások során: 51 mobiltelefont, 8 harddisket, 40 USB-tárhelyet, 32 laptopot, 12 táblagépet, öt számítógépet, 86 CD-t és DVD-t, egy fényképezőgépet, 11 bankkártyát, 3 memóriakártyát és két gépkocsit. Lefoglaltak tíz ingatlant is: 7 telket, egy házat és két lakást összesen 310 ezer euró értékben.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29877
A régiósítás veszélyes. Erdély veszélyes. Transilvania nem veszélyes. Amúgy jé, Romániában élnek emberek Bukaresten kívül is. Micsoda felfedezés!
Meg kell adni: ha az érdek úgy kívánja, a mioritikus államvezetés remekül teljesít. Persze, nem az ország érdeke. A büntetőügyeseké.
Az irodalmi tehetséggondozás kolozsvári fóruma, a Bretter-kör felvette annak az embernek a nevét, akinek az elmúlt évtizedekben talán a leginkább köze volt hozzá: a Bréda Ferencét.
Hiába kötelezi törvény a sztrádaépítésre, nagyon úgy tűnik, a kormány magasról tojik az egészre.
Gaal György helytörténész egy kötettel adózik De Gerando Antonina, a kolozsvári leányintézet alapítója emlékének.
Szögezzük le: a szándék dicséretes! Mindentől függetlenül. De azért vicces, na.
Számolja valaki, hogy a hanyadik álorvos bukott le?
A Musai-Muszáj nyílt levélben üzente meg Kolozsvár polgármesterének, hogy a jónapotnak őszintének kell lennie.
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.
Szakszerű elemzés arról, hogyan járatja le magát a mioritikus haza a nemzetközi katonai stratégiai pályán. És persze, Magyarország megint jobban teljesít.
A magyarellenes szurkolói megnyilvánulások sem szegik kedvét a Sepsi OSK futballcsapat tulajdonosának, aki ugyanolyan sikerrel próbálja megállni a helyét a román labdarúgás élvonalában, mint a kenyérpiacon.