Illusztráció | Főtér.ro
Pálya, az ótópálya
szabot
2019. február 8. péntek, 15:14
Ami még nagyobb csoda: a négy új szakaszból három egymással is összefügg és a már elkészült és egybefüggő 62 kilométerrel is.
Kolozs és Szilágy megyében fog felpörögni az autópályaépítés: az észak-erdélyi sztráda ide tervezett, három alszakaszának odaítéléséről szóló dokumentációt küldte át az országos közútkezelő vállalat (CNAIR) a Közbeszerzések Országos Ügynökségének érvényesítésre.
 
A következő szakaszok megtervezéséről és kivitelezéséről van szó: 
  • a Magyarnádas – Nádasszentmihály közötti 16,80 km, 
  • a Nádasszentmihály – Magyarzsombor közötti 13,26 km és
  • a Magyarzsombor – Vaskapu (Poarta Sălajului) közötti 12,24 km.
Erre a három szakaszra 96 hónapos szerződést akar kötni a közútkezelő: 12 hónapot szán a tervezésre, 24 hónapot a kivitelezésre, és 60 hónapnyi garanciát vár el.
 
Ugyanúgy előkészíti meghirdetésre a Szilágynagyfalu és Berettyószéplak közötti 13,5 km-es alszakaszt is, ez egyelőre nem kapcsolódik a Bors–Brassó sztráda már elkészült szakaszaihoz. Ezt szűkebb időkeretbe szorítaná a közútkezelő: a 84 hónapból 6 hónapot enged tervezésre, 18 hónapot a kivitelezésre, és a megépítés után 60 hónapos garanciát vár el.
 
A dokumentációk jóváhagyása után a közútkezelő meghirdeti a versenytárgyalást az ezeket összesítő elektronikus rendszerben.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29868
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.
A látványterv szerint enyhén szólva tájidegenre sikeredett a szerkezet.
Egyébként, függetlenül attól, hogy beleszólnak-e végül Kelemen Hunorék a parlamenti kecseszkecskenbe, vagy sem, kemény meccs lesz ez a kormányátalakítósdi.