Képünk illusztráció.
napi medve
papmeli
2019. február 7. csütörtök, 12:47
A tanácselnök Brüsszelben tartózkodik, nem tud vigyázni rájuk.

Hazajárnak a csíkszeredai Mikó utcába a medvék, csütörtökre virradóra újra lencsevégre kaptak két nagyvadat, amint éjszaka 1.30 óra körül Borboly Csaba háza körül ólálkodott. A Hargita megyei tanácselnök szerint nem biztos, hogy ugyanarról az állatról van szó, mely a héten már tiszteletét tette nála. A nagyvadakat végül a csendőrök kergették el. Borboly Csaba a Mediafaxnak úgy nyilatkozott: félti családját a rendszeresen visszatérő medvéktől, ezért

ideiglenesen Brassóba, felesége szüleihez költöztette őket.

Az RMDSZ-es politikus ugyanis jelenleg Brüsszelben tartózkodik, és szeretné biztonságban tudni hozzátartozóit. „Kisgyerekem van… Mi fával fűtünk és a fészer mellett akart bejönni a medve” – panaszolta a hírügynökségnek a politikus, akinek házát hétfőre és keddre virradóra is felkeresték a nagyvadak. A látogatásokról ITT, ITT, ITT és ITT írtunk. Emlékeztetett,

nyolc éve próbál lobbizni a kormánynál, hogy tegyen valamit az egyre nagyobb székelyföldi medveveszély ellen,

de míg más megyékben lőttek ki nagyvadakat, Hargita megyében erre nem volt példa. Holott messze itt van a legtöbb medve, mintegy 1500-at tartanak nyilván. „Ha nem tesszük érzékennyé a bukaresti döntéshozókat, katasztrófa lesz” – kongatta meg a vészharangot a tanácselnök.

Borboly szerint tavaly Hargita megyében 19 személy szorult kórházi kezelésre medvetámadás miatt.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29849
Hiába varázsoltak hazai hangulatot a vendégszurkolók, a szlovákok győztek Nagyszombaton.
Egy jó dolog van ebben az egész hisztiben. Tekintettel arra, hogy a PSD-s pártvezérnek gerincsérve van, íme a bizonyíték: Dragnea úrnak mégis van gerince.
Elismerik a jegyeiket, de csak most az egyszer.
És fogunk-e emlékezni a Székely Tigrisekre? Határ- és emlékezetvédelmet egyaránt feszegető könyv bemutatóján jártunk.
Tény, hogy 100 éves történelme alatt Románia egyik nacionalista cseberből a másik nacionalista verembe esett.
Nem csodálnánk, ha a juhimádó és kormorángyűlölő román mezőgazdasági tárcavezető tartós pánikrohamban törne ki a hír hallatán.
A román sajtó szerint a magyar válogatottban köthet ki Fülöp Lóránd, a FC Botoşani csatára, akit épp behívtak a román ifikeretbe.
Íme, az idei román próbaérettségi aranyköpései. Igazán aranyosak.
Megépült az első sztráda fölötti zöld átjáró, hogy a nagyvadak zavartalanul kószálhassanak a környéken.
Az uszító cikkeiről elhíresült szerző a magyar nemzeti ünnep alkalmából írt felköszöntő üzenetbe csomagolja elképesztő tanácsait.
A tervek szerint így lesz a kincses város történelmi központja egyre élhetőbb. Most már csak idő kell hozzá. És némi pénz.
A gyors és határozott döntéshozatal soha nem volt erőssége az államfőnek.
Egy új törvénytervezet olyan területeket adna át az egyházaknak, melyek soha nem álltak egyházi tulajdonban. Az erdészeti szakszervezetek tiltakoznak.