Előzés
béel
2019. február 5. kedd, 12:19
És lám, tényleg „médiasztár” lett belőle.

Már megint súlyos balesetet okozott az, hogy egy mikrobusz sofőrje médiasztárnak képzelte magát, és élőben közvetítette, ahogy az autópályán száguld: mint kiderült, egy, az észak-erdélyi, A3-as jelzésű autópályán hétfőn bekövetkezett baleset egyik résztvevője az egészet leközvetítette a Facebookon.

Az Info trafic 24 tette közzé a felvételt, amelyet annak a kisbusznak a sofőrje készített, amely kamionnal ütközött Gyalu és Torda között a sztrádán.

A felvételen látszik, hogy előzni készül a kamiont, de – valószínűleg azért, mert nem csak a vezetésre koncentrált – csak későn veszi észre, hogy őt is éppen előzi egy autó, ezért félre rántja a kormányt, és felborul.

A jelek szerint előbb a szalagkorlátnak csapódott, majd onnan a kamionnak.

A balesetben a mikrobusz sofőrje és négy utasa is megsérült az utasok egyikét a katasztrófavédelemnek kellett kiszabadítaniuk a jármű roncsai közül.

Mindannyiukat kórházba szállították, de egyikük sérülése sem életveszélyes.

A kisbusz Maros megyébe tartott, külföldön dolgozó vendégmunkásokat vitt haza.

Nem ez az első eset, amikor egy romániai kisbusz sofőrje Facebook-élőzés miatt okoz súlyos balesetet. 

Tavaly májusban Ceglédbercelnél kilencen haltak meg, amikor egy szintén Maros megyei kisbusz vezetője élőben közvetítette az utazást.

A ceglédberceli eset után a román rendőrség kampányt indított az okostelefonok vezetés közbeni használata ellen. 

comments powered by Disqus
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.
Simán kikapott Horvátországtól, de a Szlovákia–Wales döntetlennek köszönhetően megőrizte továbbjutási esélyeit az Eb-selejtezőkben.
Teodorovici talán mindenkit emlékeztetni akart, kikkel is volt dolgunk az elmúlt időszakban.
A kormánybuktatás után Romániának sürgősen kellene egy megfelelő biztosjelöltet találni az Európai Bizottságba. Máris felmerült pár név.
Oké, hogy megbukott a PSD-kormány, oké, hogy kitört a demokrácia, a jólét meg minden, de hahó, a magyarok közben megint Erdély elsinkófálásán mesterkednek.
Csodák márpedig vannak.
A parlament megszavazta a bizalmatlansági indítványt.