kaleidoszkópikus
gycsaba
2019. február 1. péntek, 19:56
Négyállomásos turnéra jönnek az eklektika pesti nagykövetei.
Gyülekezőt fúj a fúziós zenét kedvelő erdélyi közönségnek a budapesti Ethnofil zenekar: a népzenével és a dzsesszel bátran kacérkodó örömzenélős-improvizálós társulat négyállomásos turnéra érkezik Temesvár, Kolozsvár, Sepsiszentgyörgy és Marosvásárhely érintésével.
 
Nem túl szerencsés persze ez a világzene elnevezés, rájuk azonban mégis illik ez a címke, hiszen eklektikus hangzásviláguk gyakorlatilag mindent elbír a folkzenei elemektől az elektronikáig, és olyan bátran lépkedik át a műfajhatárokat, hogy azt öröm hallani.
 
„Az Ethnofil sajátos világot teremt, ahol a szabad zenélés és az improvizáció uralkodik egy határok nélküli, mégis összefüggő rendszerben. A héttagú csapat eredetileg a magyar népzenei örökség továbbgondolását tűzte ki célul, sosem hallott kontextusba helyezve azt” – írják magukról. A Kókuszmúzeum (2014) című második lemezüket hallgatva ezt mi sem tudnánk jobban összefoglalni, a többi remélhetőleg majd kiderül az élő fellépéseken. Íme a menetrend: 
 
  • - Temesvár: február 6., Reflektor Venue
  • - Kolozsvár: február 7., Atelier Café
  • - Sepsiszentgyörgy: február 8., Szimpla
  • - Marosvásárhely: február 9., J’ai Bistrot 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29785
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.
A látványterv szerint enyhén szólva tájidegenre sikeredett a szerkezet.
Egyébként, függetlenül attól, hogy beleszólnak-e végül Kelemen Hunorék a parlamenti kecseszkecskenbe, vagy sem, kemény meccs lesz ez a kormányátalakítósdi.
Mégsem lesz egyforma kockák halmaza a Pece-parti Párizs?
Lehűlés és felmelegedés váltogatja egymást, de egy szaharai porfelhő is beköszön.