Groovy!
gycsaba
2019. január 30. szerda, 17:09
Izgalmas vasárnap este lesz a /Form Space-ben.

Akinek volt szerencséje átélni az Algiers tavalyi, kolozsvári koncertjét, annak fölösleges magyarázni, hogy az amerikai banda gospel és blues gyökerű punkos, groove-os dalai úgy tudnak ütni élőben, mintha egy elefántcsorda gázolna át rajtunk.

A 10 éves banda csodával határos módon még mindig csak a világhír küszöbén áll, bár a Depeche Mode előzenekaraként már a legnagyobb stadionokban is bemutathatták elsöprő lendületű produkciójukat,  de van annyi alázat bennük, hogy európai turnéjuk során kis kávézókban, zsebkendőnyi klubokban is fellépnek. Az csak bónusz, hogy a komoly társadalmi témákat nyíltan boncolgató, bivalyerős második lemezükről – The Underside of Power (2016) – világszerte olyanokat írtak a kritikusok, hogy egyedülálló és előzmény nélküli a kortárs popban.

Rájuk kétszer igaz az a közhely, hogy őket tényleg élőben kell látni. Február 3-án ismét megmutatják karmaikat a /Form Space-ben.

Az Algiers előzenekara a kolozsvári zenei szcéna új büszkesége, a Kiméra lesz, akik alig egy éve muzsikálnak, de koncertjeik már eseményszámba mennek, és épp kedden jelent meg az első stúdiódaluk, amely nagyon pontosan mutatja, hogy nagyjából mire számíthatunk a trió élő fellépésein.

A Funkorporation éléről már ismert Horváth Hanna (ének, billentyűk), Láng Dániel (dobok) és Visky Péter (gitár) legalább tíz éve muzsikálnak külön utakon, a budapesti jazz színtéren is megfordultak már, az improvizációhoz való vonzódás tehát közös alap, a Kiméra azonban ennél sokkal több, színesebb. A trió lazán tud lavírozni a pszichedelikus rockzene, a kísérleti, agyalós elektronika és a jazzes megoldások közt, néha olyan vokális akrobatikával megspékelve, hogy leesik az arcunk. Itt az új daluk, várjuk a többit is: 

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29756
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.
A látványterv szerint enyhén szólva tájidegenre sikeredett a szerkezet.
Egyébként, függetlenül attól, hogy beleszólnak-e végül Kelemen Hunorék a parlamenti kecseszkecskenbe, vagy sem, kemény meccs lesz ez a kormányátalakítósdi.
Mégsem lesz egyforma kockák halmaza a Pece-parti Párizs?
Lehűlés és felmelegedés váltogatja egymást, de egy szaharai porfelhő is beköszön.