Groovy!
gycsaba
2019. január 30. szerda, 17:09
Izgalmas vasárnap este lesz a /Form Space-ben.

Akinek volt szerencséje átélni az Algiers tavalyi, kolozsvári koncertjét, annak fölösleges magyarázni, hogy az amerikai banda gospel és blues gyökerű punkos, groove-os dalai úgy tudnak ütni élőben, mintha egy elefántcsorda gázolna át rajtunk.

A 10 éves banda csodával határos módon még mindig csak a világhír küszöbén áll, bár a Depeche Mode előzenekaraként már a legnagyobb stadionokban is bemutathatták elsöprő lendületű produkciójukat,  de van annyi alázat bennük, hogy európai turnéjuk során kis kávézókban, zsebkendőnyi klubokban is fellépnek. Az csak bónusz, hogy a komoly társadalmi témákat nyíltan boncolgató, bivalyerős második lemezükről – The Underside of Power (2016) – világszerte olyanokat írtak a kritikusok, hogy egyedülálló és előzmény nélküli a kortárs popban.

Rájuk kétszer igaz az a közhely, hogy őket tényleg élőben kell látni. Február 3-án ismét megmutatják karmaikat a /Form Space-ben.

Az Algiers előzenekara a kolozsvári zenei szcéna új büszkesége, a Kiméra lesz, akik alig egy éve muzsikálnak, de koncertjeik már eseményszámba mennek, és épp kedden jelent meg az első stúdiódaluk, amely nagyon pontosan mutatja, hogy nagyjából mire számíthatunk a trió élő fellépésein.

A Funkorporation éléről már ismert Horváth Hanna (ének, billentyűk), Láng Dániel (dobok) és Visky Péter (gitár) legalább tíz éve muzsikálnak külön utakon, a budapesti jazz színtéren is megfordultak már, az improvizációhoz való vonzódás tehát közös alap, a Kiméra azonban ennél sokkal több, színesebb. A trió lazán tud lavírozni a pszichedelikus rockzene, a kísérleti, agyalós elektronika és a jazzes megoldások közt, néha olyan vokális akrobatikával megspékelve, hogy leesik az arcunk. Itt az új daluk, várjuk a többit is: 

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29756
Hiába támadta meg Csíkszentmárton a telekkönyvezési kérvényt.
Nem vicc, Suceava megyében megtörtént.
Hogyan nevel a romániai ásatag közoktatási rendszer kis feladatmegoldó automatákat? Figyelem, a mi gyermekeink is köztük vannak.
Több helyen lehet majd hivatalosan használni a magyar nyelvet.
Beszámolóik alapján, aligha érezhették magukat az Orient Expresszen az utasok, miközben harminc órán át keringőztette őket a CFR Románia kies tájain.
A NATO-csapatok békésen sertepertéltek a kukoricásban. Mert eltévedtek. Bezzeg az oroszok nem hibázták volna el a koordinátákat. Vigyázat, pamfletveszély!
Újabb dosszié rekedt a bukaresti kormányfiókokban.
Íme, Kolozsvár történelmi központjának makettje, ahogy azt Móric…, izé, Gigiék a Rotary Klubban elképzelték.
Olyan eddig nem volt, hogy a PSD-ALDE ellenzéki jelöltet szavazzon meg, ha van neki sajátja is: az EP-ből kiesett Renate Weber.
Hét éve jutott utoljára eszébe, de akkor nem jutottak közös nevezőre a felek.
Hallgassa meg nálunk az ígéretes kolozsvári együttes slágergyanús bemutatkozását!
És ez nem vicc: egy jobb repülőgéppel akár 10 óra alatt körbeutazható a bolygó, míg a Temesvár és Mangalia közötti vonatozás jelenleg 30 órába telik.
Így néz ki egy Romániára vonatkozó általános reformvízió. Döntsék el Önök, működhet-e ebben az országban.
Házat, hidat, utat tett tönkre a hirtelen lezúdult eső.