Kész fertő
béel
2019. január 30. szerda, 12:32
Jókora összeget kell kifizetniük.
Szomorú – de megérdemelt – jövő vár a Hexi Pharma nevű, kórházi fertőtlenítőszereket gyártó cégre: a  bukaresti törvényszék szerdán alapfokon 2,6 millió lejes bírságot rótt ki a cégre több mint száz kórház átverése miatt, egyúttal a cég felszámolásáról is döntött.
 
Ha valakinek nem lenne ismerős: ez az a cég, amely olyan fertőtlenítőszereket adott el a romániai kórházaknak, amelyek annyira föl voltak hígítva, hogy gyakorlatilag semmit sem értek. Ennek nyomán a gyanú szerint számos beteg kapott különféle, akár halálos fertőzéseket is a kórházakban.
 
A cég ellen még 2017 márciusában emeltek vádat rendbeli 340 csalás, hamis okirat használata és a betegségek leküzdésére irányuló erőfeszítések hátráltatása miatt.
 
A cég volt igazgatóját, Flori Dinut három év letöltendő szabadságvesztésre ítélték.
 
A szerdai ítélet ugyanakkor még nem jogerős, az érintettek fellebbezhetnek ellene. 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29747
Pedig a párttársai által vezetett Kolozs Megyei Tanács is gyarapította a feleslegesen adakozók listáját.
Az ukrán parlament óriási győzelemként szavazta meg a nyelvtörvényt, amely a kisebbségi nyelveket a magánszférába szorítja.
A Liga 1 legidősebb aktív játékosa lett a szentgyörgyi futballklub ügyvezető igazgatója.
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.