A kép forrása a bukaresti katasztrófaelhárítás
Zúgva, bőgve törte át a gátot
szabot
2019. január 26. szombat, 12:20
A garázsban szakított át egy korlátot egy metrószerelvény, és az öltözőkig jutott.

Nem állítjuk, hogy értjük, milyen baleset történt ma reggel a bukaresti metróhálózat Berceni negyedi végmegállója utáni depóban, mert a képek és a Metrorex vezetőjének a nyilatkozata sem egyértelmű. Ami biztos, hogy utasok már nem voltak a metrószerelvényben.

Úgy tűnik, hogy amikor be akarták parkolni az egyik szerelvényt, akkor a vagonok a mozdonyt maguk után húzva túlgurultak a védőkorláton, gyakorlatilag lementek a sínekről, és két vagon „függ” a sínek után, egy nagy garázs plafonján. A szerelvény az öltözőkig jutott.

A szerelvény vezetője könnyebben megsérült, további vizsgálatok végett kórházba szállították, nyilatkozta a Metrorex vezérigazgatója, Dumitru Şodolescu. A fővárosi metrók közlekedése háborítatlan, a többi szerelvényt nem érinti a depóban történt baleset.

A képek alapján az anyagi kár jelentős abban az óriási garázsban, ahova be akarták parkolni a metrót. A szerelvény vízvezetékeket tört át, elektromos vezetékeket szaggatott szét, széttörte a védőkorlát betondarabjait, és persze a vagonok is károsodtak.

Az igazgató szerint egy kinti sínpárra kellett volna húzni a szerelvényt, de az időjárási körülmények miatt (fagy, szél, ónos eső) benti helyet választottak. Az igazgató nem tudta megmondani, hogy a balesetet műszaki meghibásodás vagy a parkolási manőver közben fellépett emberi hiba okozta. 

Metróbaleset Bukarestben

A bukaresti katasztrófaelhárítás felvétele

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29698
Hiába varázsoltak hazai hangulatot a vendégszurkolók, a szlovákok győztek Nagyszombaton.
Egy jó dolog van ebben az egész hisztiben. Tekintettel arra, hogy a PSD-s pártvezérnek gerincsérve van, íme a bizonyíték: Dragnea úrnak mégis van gerince.
Elismerik a jegyeiket, de csak most az egyszer.
És fogunk-e emlékezni a Székely Tigrisekre? Határ- és emlékezetvédelmet egyaránt feszegető könyv bemutatóján jártunk.
Tény, hogy 100 éves történelme alatt Románia egyik nacionalista cseberből a másik nacionalista verembe esett.
Nem csodálnánk, ha a juhimádó és kormorángyűlölő román mezőgazdasági tárcavezető tartós pánikrohamban törne ki a hír hallatán.
A román sajtó szerint a magyar válogatottban köthet ki Fülöp Lóránd, a FC Botoşani csatára, akit épp behívtak a román ifikeretbe.
Íme, az idei román próbaérettségi aranyköpései. Igazán aranyosak.
Megépült az első sztráda fölötti zöld átjáró, hogy a nagyvadak zavartalanul kószálhassanak a környéken.
Az uszító cikkeiről elhíresült szerző a magyar nemzeti ünnep alkalmából írt felköszöntő üzenetbe csomagolja elképesztő tanácsait.
A tervek szerint így lesz a kincses város történelmi központja egyre élhetőbb. Most már csak idő kell hozzá. És némi pénz.
A gyors és határozott döntéshozatal soha nem volt erőssége az államfőnek.
Egy új törvénytervezet olyan területeket adna át az egyházaknak, melyek soha nem álltak egyházi tulajdonban. Az erdészeti szakszervezetek tiltakoznak.