Kelemen Hunor az SZKT-n. Fotó: Gönczy Tamás|Rmdsz.ro
Kormánykritikus
Szerző: foter.ro
2019. január 25. péntek, 17:02
Persze, nem Bukarestben, hanem a marosvásárhelyi SZKT-n.

Meglepő kritikaáradattal sújtotta a Dăncilă-kormányt a Szövetségi Képviselők Tanácsának (SZKT) pénteki marosvásárhelyi ülésén Kelemen Hunor RMDSZ-elnök. A szövetség miniparlamentje előtt többet között kijelentette: az RMDSZ elfogadhatatlannak tartja, hogy a kabinet még mindig nem dolgozta ki az idei költségvetést.

Nagy felelőtlenség, hogy a büdzsé tervezete sem októberben, sem novemberben, de még decemberben sem készült el, és nem érteni, hogy mi okból, még most sincs meg. Ami az RMDSZ elnöke szerint azért nagy baj, mivel központi költségvetés hiányában sem az önkormányzatok, sem a vállalatok nem tervezhetnek ebben a káoszban. Mely akár áprilisig is eltarthat, figyelmeztet, hiszen ha a költségvetés tervezete csak februárban kerül a parlament elé, akkor csak március végén, április elején vitathatja meg. „Ez elfogadhatatlan!” – jelentette ki Kelemen.

A feketelevesből a számos vitatott adóügyi intézkedést tartalmazó 114-es sürgősségi kormányrendeletet miatt is kijutott a kormánynak. „Rossz döntés volt” – sommázott az elnök az RMDSZ miniparlamentje előtt. Közölte, hogy a szövetség honatyái számos módosítást terveznek ehhez. És a kormányt is kritizálni fogják, ahogy eddig is tették, ígérte Kelemen Hunor.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29693
Ha Románia első kisebbségi államelnöke ilyen csigasebességgel dönti el, mi legyen, mi ne legyen, a végítélet is lejár, mire végre határozottan kimond valamit.
Pert veszített a MOGYE, elő kell kaparnia a mindeddig rejtegetett dokumentumokat.
Igen szoros versenyben a folytonosság legyőzte a változást.
Mert az erre használható pénzt a kormány a helyi klientúra zsebébe tömi, ugyanis négyévenként ők működtetik a szavazógépet.
Nem elég, hogy Magyarország folyton ki akarja szakítani Erdélyt a mioritikus haza testéből, a Fekete-tenger felől egyre közeleg a nagy orosz mackó.
Még megérjük, hogy a mioritikus haza lesz a Hadúr Jani a kerületben.
Nem időutazáson vett részt Kolozsvár polgármestere, „csak” az Európai Bizottság start-up konferenciáján, melyet Kolozsváron szerveztek.
Ok, csak vicceltünk, egyből kitalálja.
Az állam sajnálta a pénzt az oktatására, Strasbourg most erkölcsi kártérítés kifizetésére kötelezi.
Már megint hülyének néznek bennünket, pedig az ilyesmit nagyon könnyen kiszúrja az, aki egy keveset is konyít a képszerkesztéshez.
Öt győztes meccs után leváltották Alin Minteuan edzőt, mert a tavalyi bajnoki címet behúzó Dan Petrescu visszatért Kínából.
Nagyon szeretné, ha Románia bekebelezné Moldovát.
A Nussbaum családból egyedül László élte túl Auschwitzot. Az ő megrázó történetét vitte filmre Csibi László dokumentumfilm-rendező.