Illusztráció
influenszer
szabot
2019. január 23. szerda, 19:09
És három újabb halálos áldozatot is szedett.

Nem hagy alább az influenzajárvány az országban, de csak jövő héten nyilváníthatják járványnak a formális kritériumok szerint. Ennek ellenére az egészségügyi minisztérium azt javasolta az oktatási tárcának, függessze fel a tanítást pénteken. Mert csütörtökön a kisegyesülési ünnep miatt egyébként sincs tanítás, és négy egymásutáni szünnap hátha visszafogja némileg az influenza terjedését az iskolákban.

A tanügyminisztérium megfogadta a tanácsot, és kiadta a rendeletet: pénteken az ország egyetlen iskolájában sem lesz tanítás.

A járvány nemcsak a pénteki tanítást, hanem az ünnepet is legyőzte. Az influenza terjedése miatt Câmpina város polgármestere lefújta a holnapi hórát, amit a kisegyesülés évfordulóján rendeztek volna a Prahova megyei város központjában. Az egyesülési néptáncnak a szabadtéren az időjárás sem kedvezett volna.

Ma három újabb személy haláláról bizonyosodott be, hogy az influenza miatt következett be, így az idei járványnak már 31 halálos áldozata van. Ma Bihar megyéből egy, Konstanca megyéből két személy halálát jelezték, akik súlyos felsőlégúti fertőzésben szenvedtek.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29667
A gyors és határozott döntéshozatal soha nem volt erőssége az államfőnek.
Egy új törvénytervezet olyan területeket adna át az egyházaknak, melyek soha nem álltak egyházi tulajdonban. Az erdészeti szakszervezetek tiltakoznak.
A román miniszterelnök asszony olyat mondott, hogy a Brüsszelben ücsörgő politikusok leestek a székről.
Lehet, hogy nem is akkora pótcselekvés az RMDSZ centenáriumvégi pótcselekvése.
A szerző szerint van abban valami, hogy aki nem megy el szavazni, az ne ugráljon utána az utcán. A megoldás? A kötelező voksolás, persze.
Lezárták a csendőrök elleni eljárást, a bírságokat már korábban érvénytelenítették, az SZNT pedig nem nyújt be fellebbezést.
Megnéztük az idegenforgalmi minisztérium legújabb turistacsalogató videóját, de fogalmunk sincs, mi célból készülhetett.
Hétfőn nem tudott megjelenni a bíróság előtt, mivel baj van a gerincével.
Az Osztrák-Magyar Monarchia egykori fürdővárosát felterjesztenék az Európa legszebb termálfürdőit összesítő UNESCO-listára.
Álfogorvost buktatott le egy anyuka Suceaván. A durva az, hogy egy négyéves gyermek életét veszélyeztette.
Persze csak szőr mentén: hogy jelenlétével a Szacsvay-szobornál miért tolta az RMDSZ kampányszekerét.