BORZTEHÉN
gycsaba
2019. január 18. péntek, 18:29
Mindkét zenekar visszajáró vendég. Jól van ez így.
Emlékeink szerint korábban nem volt arra precedens, hogy Lovasi András bármelyik zenekara ötállomásos turnét nyomjon le Erdélyben, most lesz egy ilyen is. A fennállása óta stabilan népszerű, 2005-ben alapított Kiscsillag zenekar már megért egy-két tagcserét, de a zenekar frontembere szerint talán sosem volt még ilyen izmos.
 
A mindig gitáralapú, de számos eltérő stílusjegyet magába olvasztó dalok, Lovasi emblematikus szövegvilága és a zenekar utolsó éveiben megjelenő többszólamú énektémák az egyik legkarakteresebb produkcióvá tették a Kiscsillagot. Lovasi most szólólemezzel készül, de talán biztos hallunk új számokat a zenekar tarsolyából is. Sőt, az utóbbi időben Kispál-klasszikusok is bekerültek a repertoárba. A legutóbbi lemez - Semmi konferencia - legjobb dala szerintünk ez volt:

A turné így néz ki:

  • január 21., hétfő, 20 óra – Marosvásárhely, Jazz & Blues Klub
  • január 22., kedd, 19 óra – Gyergyószentmiklós, Művelődési Ház színházterme
  • január 23., szerda, 20 óra – Kolozsvár, Flying Circus
  • január 24., csütörtök, 20 óra – Székelyudvarhely, Felső G – 'Zújgé
  • január 25., péntek, 20 óra – Nagyvárad, Moszkva Kávézó
 

A magyar altrock-préri másik nagy egyénisége, Kollár-Klemencz László és zenekara, a Kistehén rendszeresen nagy bulikat kavarint mifelénk, és várhatóan ez január 24-én, Kolozsváron sem lesz másképp a Form Space-ben.

Bizony van újdonság a zenekar háza táján: a napokban jelent meg a Kistehén új albuma, mely a csapat szerint az eddigi legérettebb termék, s amellett, hogy néhány új szerzemény zúzósabbra sikerült a korábbiaknál, a szövegek ezúttal személyesebbek, mélyebbek. A remek címadó dal biztosan elhangzik a koncerten is:

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29609
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.
A látványterv szerint enyhén szólva tájidegenre sikeredett a szerkezet.
Egyébként, függetlenül attól, hogy beleszólnak-e végül Kelemen Hunorék a parlamenti kecseszkecskenbe, vagy sem, kemény meccs lesz ez a kormányátalakítósdi.
Mégsem lesz egyforma kockák halmaza a Pece-parti Párizs?
Lehűlés és felmelegedés váltogatja egymást, de egy szaharai porfelhő is beköszön.