BORZTEHÉN
gycsaba
2019. január 18. péntek, 18:29
Mindkét zenekar visszajáró vendég. Jól van ez így.
Emlékeink szerint korábban nem volt arra precedens, hogy Lovasi András bármelyik zenekara ötállomásos turnét nyomjon le Erdélyben, most lesz egy ilyen is. A fennállása óta stabilan népszerű, 2005-ben alapított Kiscsillag zenekar már megért egy-két tagcserét, de a zenekar frontembere szerint talán sosem volt még ilyen izmos.
 
A mindig gitáralapú, de számos eltérő stílusjegyet magába olvasztó dalok, Lovasi emblematikus szövegvilága és a zenekar utolsó éveiben megjelenő többszólamú énektémák az egyik legkarakteresebb produkcióvá tették a Kiscsillagot. Lovasi most szólólemezzel készül, de talán biztos hallunk új számokat a zenekar tarsolyából is. Sőt, az utóbbi időben Kispál-klasszikusok is bekerültek a repertoárba. A legutóbbi lemez - Semmi konferencia - legjobb dala szerintünk ez volt:

A turné így néz ki:

  • január 21., hétfő, 20 óra – Marosvásárhely, Jazz & Blues Klub
  • január 22., kedd, 19 óra – Gyergyószentmiklós, Művelődési Ház színházterme
  • január 23., szerda, 20 óra – Kolozsvár, Flying Circus
  • január 24., csütörtök, 20 óra – Székelyudvarhely, Felső G – 'Zújgé
  • január 25., péntek, 20 óra – Nagyvárad, Moszkva Kávézó
 

A magyar altrock-préri másik nagy egyénisége, Kollár-Klemencz László és zenekara, a Kistehén rendszeresen nagy bulikat kavarint mifelénk, és várhatóan ez január 24-én, Kolozsváron sem lesz másképp a Form Space-ben.

Bizony van újdonság a zenekar háza táján: a napokban jelent meg a Kistehén új albuma, mely a csapat szerint az eddigi legérettebb termék, s amellett, hogy néhány új szerzemény zúzósabbra sikerült a korábbiaknál, a szövegek ezúttal személyesebbek, mélyebbek. A remek címadó dal biztosan elhangzik a koncerten is:

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29609
Másodjára is meghívták Dragneát a TVR legnézettebb műsorába, pedig az elsőből is botrány volt.
A kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium hagyományos udvari bálja idén is megdobogtatta a szíveket.
Hej, zengték a jeles jelöltek a „magyar nótát” egyre-másra. Kivéve a PSD-vezért. Neki tele volt a szája.
Tegnapelőtt költözött az intézmény Jeruzsálembe. Tegnap hó, mégsem! Ma megint költözik. A román diplomáciai szappanopera folytatódik.
Jól látják, kedves Olvasók. A nagy tudású politikai elemző szerint Magyarország egy kisebb orosz medve, amely persze folyton Erdélyre feni a fogát.
Yuval Harari tézisei alapján a szerző többek közt levonja a következtetést: az állítólagos hazaszeretetével dicsekvő ultranacionalista dragnióta rezsim sohasem fog hazafinak számítani.
A Facebookon, egy élő bejelentkezésben kérte követőit, hogy szóljanak a rendőrségnek és menekítsék ki a helyszínről.
Nem csak Che Guevara és Marx, hanem Boc, Băsescu, Dragnea, Cioloş is pólóra került. Meg Orbán, Merkel, Trump vagy Macron is.
„Magyar az, akinek fáj Trianon”. De hogyan lehet feldolgozni ezt a traumát? És kinek a felelőssége?
A gyűlölet magasztalói és prédikálói visszafordítják a román társadalmat abba a korba, amikor a nacionalista hév pótolni tudta a sokak számára hasznos racionális megoldásokat.
A legnagyobb világsztárok közül kevesen és ritkán jutnak el Romániába, de nem azért, mert nem akarnak: az autópályák és az ideális fellépőhelyszínek hiánya ijeszti el Bonót, Beyoncét és társait.
Bár Nagyvárad gyógyszerészettörténeti emlékeit a rendszerváltás után szétlopkodták, az irgalmas rendiek Gránátalma patikájának berendezése túlvészelt minden viszontagságot. A katolikusok teljesen önerőből feltárták, leltározták és most a közönségnek is megmutatják.
Gryllus Dánielt kérdeztük a Kaláka és Kányádi Sándor kapcsolatáról Kolozsváron, ahol a zenekar Bogdán Zsolt színművésszel a tavaly elhunyt költő verseiből adott elő egy estére valót.
Ráadásul rekord idő alatt. Na de: Sebastian Ghițát nem sikerült kipiszkálni Szerbiából, pedig állítólag akarták. És Markó Attilát se Magyarországról. Igaz, azt annyira nem is erőltették.