BORZTEHÉN
gycsaba
2019. január 18. péntek, 18:29
Mindkét zenekar visszajáró vendég. Jól van ez így.
Emlékeink szerint korábban nem volt arra precedens, hogy Lovasi András bármelyik zenekara ötállomásos turnét nyomjon le Erdélyben, most lesz egy ilyen is. A fennállása óta stabilan népszerű, 2005-ben alapított Kiscsillag zenekar már megért egy-két tagcserét, de a zenekar frontembere szerint talán sosem volt még ilyen izmos.
 
A mindig gitáralapú, de számos eltérő stílusjegyet magába olvasztó dalok, Lovasi emblematikus szövegvilága és a zenekar utolsó éveiben megjelenő többszólamú énektémák az egyik legkarakteresebb produkcióvá tették a Kiscsillagot. Lovasi most szólólemezzel készül, de talán biztos hallunk új számokat a zenekar tarsolyából is. Sőt, az utóbbi időben Kispál-klasszikusok is bekerültek a repertoárba. A legutóbbi lemez - Semmi konferencia - legjobb dala szerintünk ez volt:

A turné így néz ki:

  • január 21., hétfő, 20 óra – Marosvásárhely, Jazz & Blues Klub
  • január 22., kedd, 19 óra – Gyergyószentmiklós, Művelődési Ház színházterme
  • január 23., szerda, 20 óra – Kolozsvár, Flying Circus
  • január 24., csütörtök, 20 óra – Székelyudvarhely, Felső G – 'Zújgé
  • január 25., péntek, 20 óra – Nagyvárad, Moszkva Kávézó
 

A magyar altrock-préri másik nagy egyénisége, Kollár-Klemencz László és zenekara, a Kistehén rendszeresen nagy bulikat kavarint mifelénk, és várhatóan ez január 24-én, Kolozsváron sem lesz másképp a Form Space-ben.

Bizony van újdonság a zenekar háza táján: a napokban jelent meg a Kistehén új albuma, mely a csapat szerint az eddigi legérettebb termék, s amellett, hogy néhány új szerzemény zúzósabbra sikerült a korábbiaknál, a szövegek ezúttal személyesebbek, mélyebbek. A remek címadó dal biztosan elhangzik a koncerten is:

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29609
Kolozsváron ma délelőtt a törvényszék épülete elé sorakoztak fel az ügyészek, délután más városokban is követik példájukat. Egy hétig nem hoznak ítéleteket, csak sürgős esetekben.
A régiósítás veszélyes. Erdély veszélyes. Transilvania nem veszélyes. Amúgy jé, Romániában élnek emberek Bukaresten kívül is. Micsoda felfedezés!
Meg kell adni: ha az érdek úgy kívánja, a mioritikus államvezetés remekül teljesít. Persze, nem az ország érdeke. A büntetőügyeseké.
Az irodalmi tehetséggondozás kolozsvári fóruma, a Bretter-kör felvette annak az embernek a nevét, akinek az elmúlt évtizedekben talán a leginkább köze volt hozzá: a Bréda Ferencét.
Hiába kötelezi törvény a sztrádaépítésre, nagyon úgy tűnik, a kormány magasról tojik az egészre.
Gaal György helytörténész egy kötettel adózik De Gerando Antonina, a kolozsvári leányintézet alapítója emlékének.
Szögezzük le: a szándék dicséretes! Mindentől függetlenül. De azért vicces, na.
Számolja valaki, hogy a hanyadik álorvos bukott le?
A Musai-Muszáj nyílt levélben üzente meg Kolozsvár polgármesterének, hogy a jónapotnak őszintének kell lennie.
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.
Szakszerű elemzés arról, hogyan járatja le magát a mioritikus haza a nemzetközi katonai stratégiai pályán. És persze, Magyarország megint jobban teljesít.