Fotó: Sepsi OSK/Facebook
KUPÁNVÁGÁS
Szerző: Boros Miklós
2019. január 17. csütörtök, 12:37
Kisorsolták a negyeddöntő párosításait: a Liga 3-as Csíkszereda a címvédő Craiovát, a Sepsi pedig a bajnok Kolozsvári CFR-t fogta ki.

Bukarestben nem sietik el a dolgokat: a két és fél hónap óta focilázban élő Csíkszeredának „csupán” két és fél hónapot kellett várnia, hogy a Dinamo emlékezetes kiejtése után megismerje következő ellenfelét a Román Kupában.

A Liga 3-as csapat ezúttal is egy nagy nevet fogott ki a CS Universitatea Craiova személyében, ám a bukarestiekkel ellentétben az olténiai gárdának nemcsak a hírneve dicső, hanem a jelene is: tavaly ők nyerték a kupát, és jelenleg is a harmadik helyen állnak a bajnokságban.

A negyeddöntők rangadója azonban egyértelműen a Sepsi–CFR meccs lesz, és a párharc pikantériája, hogy a két csapat alig pár nappal a március 2-án esedékes egymás elleni bajnoki mérkőzés előtt találkozik a kupában is – igaz, a Liga 1-es találkozó Kolozsváron lesz, az alapszakasz utolsó fordulójában.  

Román Kupa, negyeddöntők:
Sepsi OSK–CFR 
FK Csikszereda–CSU Craiova
Dunărea Călărași–Astra Giurgiu
AFC Hermannstadt–Viitorul
A mérkőzéseket február 26-28. között rendezik meg. 
 

 

comments powered by Disqus
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.
Simán kikapott Horvátországtól, de a Szlovákia–Wales döntetlennek köszönhetően megőrizte továbbjutási esélyeit az Eb-selejtezőkben.
Teodorovici talán mindenkit emlékeztetni akart, kikkel is volt dolgunk az elmúlt időszakban.
A kormánybuktatás után Romániának sürgősen kellene egy megfelelő biztosjelöltet találni az Európai Bizottságba. Máris felmerült pár név.
Oké, hogy megbukott a PSD-kormány, oké, hogy kitört a demokrácia, a jólét meg minden, de hahó, a magyarok közben megint Erdély elsinkófálásán mesterkednek.
Csodák márpedig vannak.
A parlament megszavazta a bizalmatlansági indítványt.