szabadság
béel
2019. január 14. hétfő, 13:20
Hihetetlen adatok kerültek nyilvánosságra.

Összesen három személyt vettek őrizetbe a hatóságok a hétvégén Medgyesen lezajlott, halálos késelésbe torkollt kocsmai verekedés miatt, közülük ketten korábban börtönben ültek, de a rossz börtönkörülmények miatt korábbi szabadlábra helyezést lehetővé tevő törvény nyomán kiengedték őket – közölte hétfőn a Szeben megyei törvényszéki ügyészség.

Mint megírtuk, a konfliktus nyomán egy 25 éves férfi halálos sérüléseket szenvedett – mint kiderült, a 30 éves, előzetesen szabadult elkövető – aki ugyancsak gyilkosság miatt ült börtönben – 11-szer szúrta meg. Az áldozat a vérveszteség nyomán vasárnap a kórházban hunyt el.

Az ügyészség a 24 órára őrizetbe vett gyanúsítottak 30 napos előzetes letartóztatásba helyezését javasolja.

Mint arról beszámoltunk, a halálos kimenetelű incidens nyomán többen is felemelték a szavukat a kedvezményes szabadlábra helyezésről szóló 2017-es törvény ellen, Florin Roman nemzeti liberális párti képviselő kivonná a hatálya alól a gyilkosokat és erőszaktevőket, míg az USR egyszerűen eltörölné.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29531
A történész szerint a románok inkább a kommunizmusból származnak, mint a dákoktól vagy a rómaiaktól. És mond egyéb meredek dolgot is az alábbi interjúban.
Csak úgy csattogtak a (lakk)cipők a kövezeten. Rég nem vonult be senki ilyen méltósággal a kincses város kellős közepébe.
Kelemen Hunor azt állítja, az úzvölgyi cirkusz verte ki a biztosítékot.
Már építkezési engedélyt sem kérnek a vidéki beruházásokhoz.
A börtönviselt ex-miniszterelnök, Adrian Năstase is idejét érezte egy kis hergelésnek. Sőt, az aradi Szabadság-szobor újralebontásával is fenyeget.
Iohannis mindenesetre hatalmas változásokat vizionál hétfőtől, és meg is fenyegette Dragneáékat.
Kerelőszentpálon, illetve Dés mellett lépett ki a medréből a két folyó.
„Szavazzatok az RMDSZ-re” – írja Facebook-bejegyzésében a politikus.
Érkeznek az utolsó közvéleménykutatási adatok.
Az ideológiák uralták az iskolát a Horthy-korszak után a Rákosi- és a Kádár-korszakban is. De lehet-e hatékony az ideologikus tanítás?
Mutatjuk, hogy mennyit is. Csak a napidíj nagyobb, mint a romániai minimálbér.
Biza, a magyar miniszterelnöknek ez is összejött. Igaz, a román fél, elsősorban Liviu Dragnea besegített egy kicsit, a szerző szerint.
A védelmi minisztérium beavatkozását kérik.