Fotó: Timisoara2021.ro
Go west!
papmeli
2019. január 14. hétfő, 12:21
Kulturális téren is összeborulnak és turistákat is cserélnek a nyugati nagyvárosok.

Nem húzzák az időt, megtartották idei első munkaülésüket a nyugati négyek: Temesvár, Arad, Nagyvárad és Kolozsvár elöljárói ezúttal is a bánsági megyeszékhelyen találkoztak, ahol az együttműködés struktúrájáról és közös kulturális projektekről egyeztettek.

A négy nagyváros vezetése ugyanis annyira komolyan gondolja a közös munkát, hogy mindenre kiterjesztené, még a művelődési életre is. E téren főleg a 2021-ben Európa kulturális fővárosaként díszelgő, de az előkészületekkel eléggé csehül álló Temesvárt segítenék.

Kolozsvár, Nagyvárad és Arad elöljárói kulturális szervezetek képviselőivel megtámogatva utaztak szombaton a Bánságba, és a találkozón az is

felmerült, hogy betársulnak a kulturális főváros projektbe

és az azt lebonyolító TM2021 Egyesület döntéshozó tagjaivá válnak. Abban is megegyeztek, hogy a városok ebben a nagy figyelemmel kísért időszakban saját kulturális eseményeiket is népszerűsítik Temesváron. Sőt, közös turisztikai programot is kidolgoznak az oda érkező, de további látnivalókra kíváncsi turisták számára. Mi több, szállítási lehetőségeken is gondolkodnak ehhez.

A találkozón a Nyugati Szövetség bejegyzési formájáról is döntöttek:

ez közösségközi fejlesztési egyesületként lesz bejegyezve a következő három hónapban. A következő találkozóra még januárban sor kerül Kolozsváron, ahol a digitalizáció lesz a fő téma.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29528
A történész szerint a románok inkább a kommunizmusból származnak, mint a dákoktól vagy a rómaiaktól. És mond egyéb meredek dolgot is az alábbi interjúban.
Csak úgy csattogtak a (lakk)cipők a kövezeten. Rég nem vonult be senki ilyen méltósággal a kincses város kellős közepébe.
Kelemen Hunor azt állítja, az úzvölgyi cirkusz verte ki a biztosítékot.
Már építkezési engedélyt sem kérnek a vidéki beruházásokhoz.
A börtönviselt ex-miniszterelnök, Adrian Năstase is idejét érezte egy kis hergelésnek. Sőt, az aradi Szabadság-szobor újralebontásával is fenyeget.
Iohannis mindenesetre hatalmas változásokat vizionál hétfőtől, és meg is fenyegette Dragneáékat.
Kerelőszentpálon, illetve Dés mellett lépett ki a medréből a két folyó.
„Szavazzatok az RMDSZ-re” – írja Facebook-bejegyzésében a politikus.
Érkeznek az utolsó közvéleménykutatási adatok.
Az ideológiák uralták az iskolát a Horthy-korszak után a Rákosi- és a Kádár-korszakban is. De lehet-e hatékony az ideologikus tanítás?
Mutatjuk, hogy mennyit is. Csak a napidíj nagyobb, mint a romániai minimálbér.
Biza, a magyar miniszterelnöknek ez is összejött. Igaz, a román fél, elsősorban Liviu Dragnea besegített egy kicsit, a szerző szerint.
A védelmi minisztérium beavatkozását kérik.