VIHAROS JANUÁR
gycsaba
2019. január 14. hétfő, 20:59
Hétfőn sem szolgált jó hírekkel a meteorológiai szolgálat.

Hétfőn délben úgy tűnt, olvadozni kezd a hó több erdélyi megyében, az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) azonban ismét rossz híreket közölt: a korábban bejelentett 12-ről 27 megyére terjesztik ki a sárga riasztást hóviharok miatt.

Az előrejelzés szerint szerda estig az ország hegyvidéki térségeiben megélénkül a szél és havazni fog. Komolyabb havazásra szerda hajnalban kell számítani, főleg a Nyugati-Kárpátokban, a Déli-Kárpátok nyugati részén és a Keleti-Kárpátok északi részén – írja az Agerpres

A sárga riasztás Szatmár, Máramaros, Botoşani, Suceava, Neamţ, Beszterce-Naszód, Maros, Hargita, Bákó, Brassó, Kovászna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Szeben, Vâlcea, Szilágy, Bihar, Kolozs, Arad, Fehér, Hunyad, Krassó-Szörény, Gorj és Mehedinţi megyében van érvényben. 

 

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29540
A történész szerint a románok inkább a kommunizmusból származnak, mint a dákoktól vagy a rómaiaktól. És mond egyéb meredek dolgot is az alábbi interjúban.
Csak úgy csattogtak a (lakk)cipők a kövezeten. Rég nem vonult be senki ilyen méltósággal a kincses város kellős közepébe.
Kelemen Hunor azt állítja, az úzvölgyi cirkusz verte ki a biztosítékot.
Már építkezési engedélyt sem kérnek a vidéki beruházásokhoz.
A börtönviselt ex-miniszterelnök, Adrian Năstase is idejét érezte egy kis hergelésnek. Sőt, az aradi Szabadság-szobor újralebontásával is fenyeget.
Iohannis mindenesetre hatalmas változásokat vizionál hétfőtől, és meg is fenyegette Dragneáékat.
Kerelőszentpálon, illetve Dés mellett lépett ki a medréből a két folyó.
„Szavazzatok az RMDSZ-re” – írja Facebook-bejegyzésében a politikus.
Érkeznek az utolsó közvéleménykutatási adatok.
Az ideológiák uralták az iskolát a Horthy-korszak után a Rákosi- és a Kádár-korszakban is. De lehet-e hatékony az ideologikus tanítás?
Mutatjuk, hogy mennyit is. Csak a napidíj nagyobb, mint a romániai minimálbér.
Biza, a magyar miniszterelnöknek ez is összejött. Igaz, a román fél, elsősorban Liviu Dragnea besegített egy kicsit, a szerző szerint.
A védelmi minisztérium beavatkozását kérik.