Laciságok
gycsaba
2019. január 14. hétfő, 17:22
Ha romániai foci szeretve gyűlölt magyar csillaga interjút ad, arra bizony oda kell figyelni.
Érdekes interjút adott Bölöni László labdarúgóedző, a román válogatott marosvásárhelyi származású egykori játékosa a Gazeta Sporturilor sportnapilapnak, melyben többek közt olyan provokatív kérdésekre is kellett válaszolnia, hogy tud-e még bármivel is azonosulni, ami Romániához köthető.
 
„Engedjék meg nekem, hogy egy jó román állampolgár legyek, aki magyar nemzetiségű – fogalmazott a szakember, aki bevallása szerint továbbra is a román útlevelét használja. – A szüleim úgy neveltek, hogy legyek büszke a származásomra, de tiszteljem az országot, amelyben élek. Én sosem szégyelltem, hogy Romániában születettem. Sosem mondtam ilyet, ezt megtették mások (…) Lehet, hogy egyeseknek azért nem tetszem, mert rosszabbul beszélem a román nyelvet".
 
Bölöni elmondta továbbá, felújíttatta a marosvásárhelyi családi házát, és amikor csak tud, hazalátogat, olyankor rántott sajtot és túrós fánkot fogyaszt. „Hiába ironizálnak Magyarországgal, én ott nagyon keveset éltem. Románián kívül a legtöbb időt Portugáliában és Belgiumban töltöttem” – tette hozzá.
 
A belgiumi Antwerp futballcsapatának edzője újságírói kérdésre tisztázta, egyáltalán nem zavarja, hogy a hivatalos okirataiban Ladislau Iosif Bölöniként szerepel, a játékosai viszont Lászlónak szólítják. „Ahhoz ragaszkodom azonban, hogy a családnevemet ékezetekkel írják le” – mondta a 65 éves szaki.
 
A teljes interjú itt olvasható el, abban a 108-szoros román válogatott – régi szokása szerint – a román focit jelenlegi állapotát kommentálva ismét megnyitotta a kritika csapját, arról viszont nem beszélt, hogy foglalkoztatja-e még a marosvásárhelyi polgármester-jelöltség gondolata.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29534
A történész szerint a románok inkább a kommunizmusból származnak, mint a dákoktól vagy a rómaiaktól. És mond egyéb meredek dolgot is az alábbi interjúban.
Csak úgy csattogtak a (lakk)cipők a kövezeten. Rég nem vonult be senki ilyen méltósággal a kincses város kellős közepébe.
Kelemen Hunor azt állítja, az úzvölgyi cirkusz verte ki a biztosítékot.
Már építkezési engedélyt sem kérnek a vidéki beruházásokhoz.
A börtönviselt ex-miniszterelnök, Adrian Năstase is idejét érezte egy kis hergelésnek. Sőt, az aradi Szabadság-szobor újralebontásával is fenyeget.
Iohannis mindenesetre hatalmas változásokat vizionál hétfőtől, és meg is fenyegette Dragneáékat.
Kerelőszentpálon, illetve Dés mellett lépett ki a medréből a két folyó.
„Szavazzatok az RMDSZ-re” – írja Facebook-bejegyzésében a politikus.
Érkeznek az utolsó közvéleménykutatási adatok.
Az ideológiák uralták az iskolát a Horthy-korszak után a Rákosi- és a Kádár-korszakban is. De lehet-e hatékony az ideologikus tanítás?
Mutatjuk, hogy mennyit is. Csak a napidíj nagyobb, mint a romániai minimálbér.
Biza, a magyar miniszterelnöknek ez is összejött. Igaz, a román fél, elsősorban Liviu Dragnea besegített egy kicsit, a szerző szerint.
A védelmi minisztérium beavatkozását kérik.