Laciságok
gycsaba
2019. január 14. hétfő, 17:22
Ha romániai foci szeretve gyűlölt magyar csillaga interjút ad, arra bizony oda kell figyelni.
Érdekes interjút adott Bölöni László labdarúgóedző, a román válogatott marosvásárhelyi származású egykori játékosa a Gazeta Sporturilor sportnapilapnak, melyben többek közt olyan provokatív kérdésekre is kellett válaszolnia, hogy tud-e még bármivel is azonosulni, ami Romániához köthető.
 
„Engedjék meg nekem, hogy egy jó román állampolgár legyek, aki magyar nemzetiségű – fogalmazott a szakember, aki bevallása szerint továbbra is a román útlevelét használja. – A szüleim úgy neveltek, hogy legyek büszke a származásomra, de tiszteljem az országot, amelyben élek. Én sosem szégyelltem, hogy Romániában születettem. Sosem mondtam ilyet, ezt megtették mások (…) Lehet, hogy egyeseknek azért nem tetszem, mert rosszabbul beszélem a román nyelvet".
 
Bölöni elmondta továbbá, felújíttatta a marosvásárhelyi családi házát, és amikor csak tud, hazalátogat, olyankor rántott sajtot és túrós fánkot fogyaszt. „Hiába ironizálnak Magyarországgal, én ott nagyon keveset éltem. Románián kívül a legtöbb időt Portugáliában és Belgiumban töltöttem” – tette hozzá.
 
A belgiumi Antwerp futballcsapatának edzője újságírói kérdésre tisztázta, egyáltalán nem zavarja, hogy a hivatalos okirataiban Ladislau Iosif Bölöniként szerepel, a játékosai viszont Lászlónak szólítják. „Ahhoz ragaszkodom azonban, hogy a családnevemet ékezetekkel írják le” – mondta a 65 éves szaki.
 
A teljes interjú itt olvasható el, abban a 108-szoros román válogatott – régi szokása szerint – a román focit jelenlegi állapotát kommentálva ismét megnyitotta a kritika csapját, arról viszont nem beszélt, hogy foglalkoztatja-e még a marosvásárhelyi polgármester-jelöltség gondolata.

 

comments powered by Disqus
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Líceumi diákok készítették, egy tapasztalt filmes óvó szárnyai alatt, és irtó bájos.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?