Laciságok
gycsaba
2019. január 14. hétfő, 17:22
Ha romániai foci szeretve gyűlölt magyar csillaga interjút ad, arra bizony oda kell figyelni.
Érdekes interjút adott Bölöni László labdarúgóedző, a román válogatott marosvásárhelyi származású egykori játékosa a Gazeta Sporturilor sportnapilapnak, melyben többek közt olyan provokatív kérdésekre is kellett válaszolnia, hogy tud-e még bármivel is azonosulni, ami Romániához köthető.
 
„Engedjék meg nekem, hogy egy jó román állampolgár legyek, aki magyar nemzetiségű – fogalmazott a szakember, aki bevallása szerint továbbra is a román útlevelét használja. – A szüleim úgy neveltek, hogy legyek büszke a származásomra, de tiszteljem az országot, amelyben élek. Én sosem szégyelltem, hogy Romániában születettem. Sosem mondtam ilyet, ezt megtették mások (…) Lehet, hogy egyeseknek azért nem tetszem, mert rosszabbul beszélem a román nyelvet".
 
Bölöni elmondta továbbá, felújíttatta a marosvásárhelyi családi házát, és amikor csak tud, hazalátogat, olyankor rántott sajtot és túrós fánkot fogyaszt. „Hiába ironizálnak Magyarországgal, én ott nagyon keveset éltem. Románián kívül a legtöbb időt Portugáliában és Belgiumban töltöttem” – tette hozzá.
 
A belgiumi Antwerp futballcsapatának edzője újságírói kérdésre tisztázta, egyáltalán nem zavarja, hogy a hivatalos okirataiban Ladislau Iosif Bölöniként szerepel, a játékosai viszont Lászlónak szólítják. „Ahhoz ragaszkodom azonban, hogy a családnevemet ékezetekkel írják le” – mondta a 65 éves szaki.
 
A teljes interjú itt olvasható el, abban a 108-szoros román válogatott – régi szokása szerint – a román focit jelenlegi állapotát kommentálva ismét megnyitotta a kritika csapját, arról viszont nem beszélt, hogy foglalkoztatja-e még a marosvásárhelyi polgármester-jelöltség gondolata.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29534
A SRI szerepe eddig sem volt tisztázott az ügyben, az alkotmánybíróság erre rátett még egy lapáttal.
Erdélyi statisztikai szolgálat indult, mely nemcsak a bennünket érintő adatokat, hanem az erdélyi magyar intézményeket is felsorakoztatja.
És ezúttal nem mi, magyarok fenyegetjük a hazát. Sőt, dicséretet is kapunk.
Beindult a nemzeti médiagépezet a közelgő pápalátogatással kapcsolatban. Méghozzá furmányos összeesküvés-elméletekkel.
Ráadásul az intézmény nevét is megváltoztatják a magyar oktatók konzultálása nélkül.
Magyar Házzá alakítja az Iskola Alapítvány a szecessziós palotát, benne a tíz éve közösségi térként működő Moszkva kávézóval.
A hülyeség megpecsételi a közelmúlt egész román történelmét. Traian Ungureanu írása.
Az alkotmánybíróság mai döntése letörte a SRI szarvát.
Úgy tűnik, a Ioan-Aurel Pop mögé felsorakozó erők elindították a frontális és általános támadást Lucian Boia történész ellen.
A PSD-nek köszönhetően legalább hatszor több elítélt szabadulhatott idő előtt, mint ahogy tervezték.
Legalábbis ezzel nyugtatta néhány brit miniszter az üzletembereket. Lehet, hogy mégsem Románia kell majd levezényelje?
Gyűlöletbeszédet tartalmaz a kötelező román tananyag, a Harmadik levél. Legalábbis a Facebook algoritmusai szerint.
Böjte Csaba ferences szerzetes üzent a tanácstalanoknak.
Az EP-képviselőket inkább a román igazságügy helyzete foglalkoztatta, mintsem az, hogy melyek a román elnökség prioritásai.