A kolozsvári Colina park kedvelt szánkozóhely | Fotó: Mészáros Tímea
Az időjárásról jelentjük
Timi
2019. január 13. vasárnap, 14:12
Sárga riasztás érkezett a meteorológiai szolgálattól.

A hétvégén sokan kihasználták az e heti bőséges téli csapadékáldást, és töltötték szánkózással, síeléssel, hótaposó sétával és nem utolsó sorban hólapátolással az időt. Számukra jó hír lehet, a télies időjárás az előttünk álló napokban fokozódik: az ország tizenkét megyéjére adtak ki sárga riasztást, ahol vasárnapról hétfőre virradóan, várhatóan hétfő délutánig havazás és hóvihar nehezíti majd a közlekedést.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) figyelmeztetése Máramaros, Beszterce-Naszód, Maros, Hargita, Szatmár, Szilágy, Bihar, Kolozs, Arad, Fehér, Hunyad és Krassó-Szörény megyére vonatkozik. A hegyekben a lehulló csapadék mennyisége eléri a 20-25 litert négyzetméterenként, a hegygerinceken 90-100 km/órás széllökések várhatók.

Alacsonyabb térségekben éjszaka hóhullásra, esetleg havas esőre, elszórtan jégképződésre, illetve erős szélre is számítani lehet.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29519
A történész szerint a románok inkább a kommunizmusból származnak, mint a dákoktól vagy a rómaiaktól. És mond egyéb meredek dolgot is az alábbi interjúban.
Csak úgy csattogtak a (lakk)cipők a kövezeten. Rég nem vonult be senki ilyen méltósággal a kincses város kellős közepébe.
Kelemen Hunor azt állítja, az úzvölgyi cirkusz verte ki a biztosítékot.
Már építkezési engedélyt sem kérnek a vidéki beruházásokhoz.
A börtönviselt ex-miniszterelnök, Adrian Năstase is idejét érezte egy kis hergelésnek. Sőt, az aradi Szabadság-szobor újralebontásával is fenyeget.
Iohannis mindenesetre hatalmas változásokat vizionál hétfőtől, és meg is fenyegette Dragneáékat.
Kerelőszentpálon, illetve Dés mellett lépett ki a medréből a két folyó.
„Szavazzatok az RMDSZ-re” – írja Facebook-bejegyzésében a politikus.
Érkeznek az utolsó közvéleménykutatási adatok.
Az ideológiák uralták az iskolát a Horthy-korszak után a Rákosi- és a Kádár-korszakban is. De lehet-e hatékony az ideologikus tanítás?
Mutatjuk, hogy mennyit is. Csak a napidíj nagyobb, mint a romániai minimálbér.
Biza, a magyar miniszterelnöknek ez is összejött. Igaz, a román fél, elsősorban Liviu Dragnea besegített egy kicsit, a szerző szerint.
A védelmi minisztérium beavatkozását kérik.