Illusztráció
Betegségügy
Timi
2019. január 13. vasárnap, 18:42
Egy 10 hónapos csecsemő és egy 69 éves férfi halálát okozta a vírus. Még nem késő beoltatni magunkat.

Ketten is életüket vesztették vasárnap az influenza okozta szövődmények miatt: egy 10 hónapos csecsemő Ilfov megyében és egy 69 éves férfi Prahova megyében. Mindketten a leginkább veszélyeztetett korcsoporthoz tartoztak, egyikük sem volt beoltva. Ezzel hétre nőtt az idei szezonban influenzában meghalt személyek száma.

A családorvosok a hét folyamán felhívták a figyelmet, hogy az influenzaszezon még csak most kezdődik, tehát még nem késő védőoltást kérni, főleg a veszélyeztetett korcsoportba tartozó személyeknek. A védőhatás két-három hét után alakul ki, de a járvány februárban csúcsosodhat ki, így még időben védekezhetünk vele szemben.

Az influenza nem tévesztendő a meghűléssel, tünetei hirtelen jelentkeznek. A megbetegedés magas lázzal, erős fejfájással és végtagfájdalmakkal járhat.

A hétfői iskola- és óvodakezdés veszélyeire is figyelmzetetnek az orvosok: a gyerekek könnyen elkaphatják egymástól a betegséget, ezért a tünetek megjelenése esetén nem érdemes a gyereket más gyerekek közé vinni. A betegség terjedését rendszeres kézmosással is lassítani lehet.  

Az elmúlt hét folyamán 53 ezer személy jelentkezett az orvosoknál légúti fertőzés tüneteivel, a várótermek megteltek betegekkel, ahol a várakozók szintén könnyen elkaphathák egymástól a betegséget.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29521
A SRI szerepe eddig sem volt tisztázott az ügyben, az alkotmánybíróság erre rátett még egy lapáttal.
Erdélyi statisztikai szolgálat indult, mely nemcsak a bennünket érintő adatokat, hanem az erdélyi magyar intézményeket is felsorakoztatja.
És ezúttal nem mi, magyarok fenyegetjük a hazát. Sőt, dicséretet is kapunk.
Beindult a nemzeti médiagépezet a közelgő pápalátogatással kapcsolatban. Méghozzá furmányos összeesküvés-elméletekkel.
Ráadásul az intézmény nevét is megváltoztatják a magyar oktatók konzultálása nélkül.
Magyar Házzá alakítja az Iskola Alapítvány a szecessziós palotát, benne a tíz éve közösségi térként működő Moszkva kávézóval.
A hülyeség megpecsételi a közelmúlt egész román történelmét. Traian Ungureanu írása.
Az alkotmánybíróság mai döntése letörte a SRI szarvát.
Úgy tűnik, a Ioan-Aurel Pop mögé felsorakozó erők elindították a frontális és általános támadást Lucian Boia történész ellen.
A PSD-nek köszönhetően legalább hatszor több elítélt szabadulhatott idő előtt, mint ahogy tervezték.
Legalábbis ezzel nyugtatta néhány brit miniszter az üzletembereket. Lehet, hogy mégsem Románia kell majd levezényelje?
Gyűlöletbeszédet tartalmaz a kötelező román tananyag, a Harmadik levél. Legalábbis a Facebook algoritmusai szerint.
Böjte Csaba ferences szerzetes üzent a tanácstalanoknak.
Az EP-képviselőket inkább a román igazságügy helyzete foglalkoztatta, mintsem az, hogy melyek a román elnökség prioritásai.