Illusztráció
A globalizáció átka
Timi
2019. január 11. péntek, 15:35
Úgy néz ki, hogy bezárja egyetlen romániai üzemét Temesváron. Közel négyszáz alkalmazottat bocsátanak el.

A Ziarul Financiar értesülése szerint májusig Magyarországra költözteti temesvári gyárát a Nestlé. A világ legnagyobb üdítőket, édességeket, kávét és más típusú élelmiszereket gyártó multinacionális vállalata 1995 óta van jelen Romániában, ahol összesen 900 alkalmazottat foglalkoztat. Ebből mintegy 400-an a temesvári üzemben dolgoznak, a többiek az óriáscég romániai leányvállalata alkalmazottaiként a forgalmazásban vállalnak szerepet, illetve adminisztratív feladatokat látnak el. Temesváron gyártják többek között a román brandként ismert Joe nápolyi szeletet.

A romániai igazgató, Leszek Wacirz megerősítette, hogy Magyarországra költöztetik a temesvári gyárat, de jelenleg még tárgyalnak a szakszervezettel. Egy nehéz döntést kellett meghozniuk, alaposan kielemezve a rendkívül gyorsan változó piac, a fogyasztási szokások,  illetve a munkaerő-hiány alakulását, magyarázta.

Az adminisztratív személyzet továbbra is folytatni fogja a munkát, csak a gyártást költöztetik át Magyarországra.

A Temes megyei munkaügyi felügyelőség a költözés hírére hivatalból eljárást indított, és ellenőrzéseket folytat a Nestlé temesvári székhelyén.

A temesvári munkaerőhiányt jól jellemzi, hogy a Nestlé 388 alkalmazottjáért három nagy cég is „bejelentkezett”.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29503
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.
A látványterv szerint enyhén szólva tájidegenre sikeredett a szerkezet.
Egyébként, függetlenül attól, hogy beleszólnak-e végül Kelemen Hunorék a parlamenti kecseszkecskenbe, vagy sem, kemény meccs lesz ez a kormányátalakítósdi.