Fotó: Adevarul.ro
Fától az erdőt
papmeli
2019. január 11. péntek, 16:25
Csak Facebookon, de így sem ússza meg.

Akár westernfilmet is forgathatnának Moldvában, témát rengeteget szolgáltat hozzá a régió. Most épp egy Iași megyei fatolvaj hökkentette meg a rendőröket, bírókat, akit illegális falopás miatt ítéltek el alapfokon. A 69 éves férfi puskával a kezében fenyegette meg az ellene vallókat. „Mindenkit lelövök, aki ellenem vallott” – üzente.

Igaz, a Facebookon, élő videóban, de így is a rendőrségi fogdában kötött ki, 24 órára letartoztatták. Constantin Vezeteu ugyanis bírósági felügyelet alatt áll, miután illegális fakitermelés miatt alapfokon 4 év és 8 hónapra ítélték. A Ţibana községbeli férfi rendszeresen lopta a fát a környékbeli magánerdőkből.

Bár szabadlábon van, bírósági felügyelet áll, nem veheti fel a kapcsolatot az ügyben érintett felekkel, így a digitális világban, Facebookon akarta lerendezni az ügyet. Épp az egyik legnagyobb ortodox ünnepen, Vízkereszt napján üzent a tanúknak. Most a közrend megsértésével és csendháborítással vádolják.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29505
A történész szerint a románok inkább a kommunizmusból származnak, mint a dákoktól vagy a rómaiaktól. És mond egyéb meredek dolgot is az alábbi interjúban.
Csak úgy csattogtak a (lakk)cipők a kövezeten. Rég nem vonult be senki ilyen méltósággal a kincses város kellős közepébe.
Kelemen Hunor azt állítja, az úzvölgyi cirkusz verte ki a biztosítékot.
Már építkezési engedélyt sem kérnek a vidéki beruházásokhoz.
A börtönviselt ex-miniszterelnök, Adrian Năstase is idejét érezte egy kis hergelésnek. Sőt, az aradi Szabadság-szobor újralebontásával is fenyeget.
Iohannis mindenesetre hatalmas változásokat vizionál hétfőtől, és meg is fenyegette Dragneáékat.
Kerelőszentpálon, illetve Dés mellett lépett ki a medréből a két folyó.
„Szavazzatok az RMDSZ-re” – írja Facebook-bejegyzésében a politikus.
Érkeznek az utolsó közvéleménykutatási adatok.
Az ideológiák uralták az iskolát a Horthy-korszak után a Rákosi- és a Kádár-korszakban is. De lehet-e hatékony az ideologikus tanítás?
Mutatjuk, hogy mennyit is. Csak a napidíj nagyobb, mint a romániai minimálbér.
Biza, a magyar miniszterelnöknek ez is összejött. Igaz, a román fél, elsősorban Liviu Dragnea besegített egy kicsit, a szerző szerint.
A védelmi minisztérium beavatkozását kérik.