Ki a soros?
gycsaba
2019. január 11. péntek, 18:34
Ezt mondja egy friss felmérés.
Az IRES közvélemény-kutató intézet frissen közzétett közvélemény-kutatása szerint a román választópolgárok 32 százaléka még csak nem is tud arról, hogy az ország tölti be ebben a félévben az EU soros elnökségét. Arról, hogy Románia fél évig tölti be ezt a tisztséget, a válaszadók 60 százaléka értesült.
 
Az Adevărul honlapján közzétett felmérés szerint a megkérdezettek 12 százaléka nem tartja jó dolognak, hogy Románia egyáltalán belépett az Európai Unióba 10 évvel ezelőtt.
 
Az ország schengeni csatlakozását illetően nem túl optimisták a románok: a megkérdezettek alig 30 százaléka hisz abban, hogy Romániát felveszik a belső határellenőrzés nélküli európai övezetbe, míg 68 százalékuk szerint erre nincs esélye.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29508
A történész szerint a románok inkább a kommunizmusból származnak, mint a dákoktól vagy a rómaiaktól. És mond egyéb meredek dolgot is az alábbi interjúban.
Csak úgy csattogtak a (lakk)cipők a kövezeten. Rég nem vonult be senki ilyen méltósággal a kincses város kellős közepébe.
Kelemen Hunor azt állítja, az úzvölgyi cirkusz verte ki a biztosítékot.
Már építkezési engedélyt sem kérnek a vidéki beruházásokhoz.
A börtönviselt ex-miniszterelnök, Adrian Năstase is idejét érezte egy kis hergelésnek. Sőt, az aradi Szabadság-szobor újralebontásával is fenyeget.
Iohannis mindenesetre hatalmas változásokat vizionál hétfőtől, és meg is fenyegette Dragneáékat.
Kerelőszentpálon, illetve Dés mellett lépett ki a medréből a két folyó.
„Szavazzatok az RMDSZ-re” – írja Facebook-bejegyzésében a politikus.
Érkeznek az utolsó közvéleménykutatási adatok.
Az ideológiák uralták az iskolát a Horthy-korszak után a Rákosi- és a Kádár-korszakban is. De lehet-e hatékony az ideologikus tanítás?
Mutatjuk, hogy mennyit is. Csak a napidíj nagyobb, mint a romániai minimálbér.
Biza, a magyar miniszterelnöknek ez is összejött. Igaz, a román fél, elsősorban Liviu Dragnea besegített egy kicsit, a szerző szerint.
A védelmi minisztérium beavatkozását kérik.