A katasztrófaelhárítás felvétele
Hó, hó, hó
szabot
2019. január 11. péntek, 11:55
Két-két órát késett két személyvonat, mert elromlott a mozdony.

Végül is jó hír, hogy az éjszakai havazásban mindössze két személyvonat akadt el. Az már kevéssé, hogy mindkettő két órát késett.

Mindkét vonat mozdonya Olténiában adta meg magát: a Târgu Jiu – Craiova közötti járat Cărbuneşti és Jupâneşti között akadt el, tíz utasát más járművek vették fel, közölte a vasúti vállalat. A forgalom azután indult el azon a vonalon, hogy a meghibásodott szerelvényt bevontatták Cărbuneşti állomására. A Craiova – Petrozsény járaton 30 utaztak, amikor meghibásodott.

A pénteki nagy havazás ráadásul nem is Havasalföldet érintette, hanem leginkább Moldvát. A régióból nem érkeztek hírek vasúti fennakadásról.

Ha ön épp hóban elekadt vonatra vár, nézze meg, máshol hogy zúgnak át a vonatok a havas tájon:

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29498
Mert adni ad. Mutatjuk, hogy mennyit.
Ha Európa ferde szemmel néz Magyarországra, akkor Románia kedvezőbb fényben tűnhet fel. És mégsem.
Másodjára is meghívták Dragneát a TVR legnézettebb műsorába, pedig az elsőből is botrány volt.
A kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium hagyományos udvari bálja idén is megdobogtatta a szíveket.
Hej, zengték a jeles jelöltek a „magyar nótát” egyre-másra. Kivéve a PSD-vezért. Neki tele volt a szája.
Tegnapelőtt költözött az intézmény Jeruzsálembe. Tegnap hó, mégsem! Ma megint költözik. A román diplomáciai szappanopera folytatódik.
Jól látják, kedves Olvasók. A nagy tudású politikai elemző szerint Magyarország egy kisebb orosz medve, amely persze folyton Erdélyre feni a fogát.
Yuval Harari tézisei alapján a szerző többek közt levonja a következtetést: az állítólagos hazaszeretetével dicsekvő ultranacionalista dragnióta rezsim sohasem fog hazafinak számítani.
A Facebookon, egy élő bejelentkezésben kérte követőit, hogy szóljanak a rendőrségnek és menekítsék ki a helyszínről.
Nem csak Che Guevara és Marx, hanem Boc, Băsescu, Dragnea, Cioloş is pólóra került. Meg Orbán, Merkel, Trump vagy Macron is.
„Magyar az, akinek fáj Trianon”. De hogyan lehet feldolgozni ezt a traumát? És kinek a felelőssége?
A gyűlölet magasztalói és prédikálói visszafordítják a román társadalmat abba a korba, amikor a nacionalista hév pótolni tudta a sokak számára hasznos racionális megoldásokat.
A legnagyobb világsztárok közül kevesen és ritkán jutnak el Romániába, de nem azért, mert nem akarnak: az autópályák és az ideális fellépőhelyszínek hiánya ijeszti el Bonót, Beyoncét és társait.
Bár Nagyvárad gyógyszerészettörténeti emlékeit a rendszerváltás után szétlopkodták, az irgalmas rendiek Gránátalma patikájának berendezése túlvészelt minden viszontagságot. A katolikusok teljesen önerőből feltárták, leltározták és most a közönségnek is megmutatják.