Képzés a K+ Közösségi Térben | A kép forrása a Kreatív Kolozsvár Facebook-oldala
Cooltúra
szabot
2019. január 10. csütörtök, 19:51
11,6 millió lejt ad kultúrára a kolozsvári városháza, a helyi RMDSZ pályázati gyorstalpalót tart.

Pályázati gyorstalpalót szervez a kolozsvári RMDSZ annak apropóján, hogy a városháza meghirdette az évi pályázási időszakot kulturális rendezvények támogatására. A pályázati felkészítőt január 15-én 18 órától tartja a K+ Közösségi Térben (Unió utca/Memorandumului 3.) Ovidiu Moldovan, Kolozsvár Polgármesteri Hivatala kulturális, ifjúsági és sportprojektekért felelős szolgálatának vezetője.

A képzés a pályázatok írásáról, benyújtásáról és elszámolásáról szól. A kolozsvári önkormányzat idén is olyan rendezvények költségvetéséhez is hozzájárulna, amelyek célja anyanyelvünk, kultúránk megőrzése, művelése, az ifjúság nevelése és az oktatási színvonal emelése, részletezte közleményében Oláh Emese alpolgármester.

Tavaly csinos összeggel, 450 ezer lejjel támogatta az önkormányzat Kolozsvár legrangosabb rendezvényét, a Kolozsvári Magyar Napokat, és ugyanennyivel az Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivált, szintén nagyobb összeggel járultunk hozzá a Filmtettfeszt, a Visszhang kórus, a különböző néptáncegyüttesek, ifjúsági szervezetek, a PONT Csoport, valamint oktatási és a műemlékvédő egyesületek projektjeit, említette Oláh Emese, hogy miért érdemes pályázni.  alpolgármester, az RMDSZ kolozsvári szervezetének elnöke. 

2018-ban összesen 11,6 millió lej támogatást nyújtott a kolozsvári önkormányzat összesen 191 kulturális témájú vagy ifjúsági kezdeményezésre. Az idei pályázati kiírás itt tanulmányozható, a pályázatok benyújtásának határideje február 5. 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29492
A történész szerint a románok inkább a kommunizmusból származnak, mint a dákoktól vagy a rómaiaktól. És mond egyéb meredek dolgot is az alábbi interjúban.
Csak úgy csattogtak a (lakk)cipők a kövezeten. Rég nem vonult be senki ilyen méltósággal a kincses város kellős közepébe.
Kelemen Hunor azt állítja, az úzvölgyi cirkusz verte ki a biztosítékot.
Már építkezési engedélyt sem kérnek a vidéki beruházásokhoz.
A börtönviselt ex-miniszterelnök, Adrian Năstase is idejét érezte egy kis hergelésnek. Sőt, az aradi Szabadság-szobor újralebontásával is fenyeget.
Iohannis mindenesetre hatalmas változásokat vizionál hétfőtől, és meg is fenyegette Dragneáékat.
Kerelőszentpálon, illetve Dés mellett lépett ki a medréből a két folyó.
„Szavazzatok az RMDSZ-re” – írja Facebook-bejegyzésében a politikus.
Érkeznek az utolsó közvéleménykutatási adatok.
Az ideológiák uralták az iskolát a Horthy-korszak után a Rákosi- és a Kádár-korszakban is. De lehet-e hatékony az ideologikus tanítás?
Mutatjuk, hogy mennyit is. Csak a napidíj nagyobb, mint a romániai minimálbér.
Biza, a magyar miniszterelnöknek ez is összejött. Igaz, a román fél, elsősorban Liviu Dragnea besegített egy kicsit, a szerző szerint.
A védelmi minisztérium beavatkozását kérik.