Képzés a K+ Közösségi Térben | A kép forrása a Kreatív Kolozsvár Facebook-oldala
Cooltúra
szabot
2019. január 10. csütörtök, 19:51
11,6 millió lejt ad kultúrára a kolozsvári városháza, a helyi RMDSZ pályázati gyorstalpalót tart.

Pályázati gyorstalpalót szervez a kolozsvári RMDSZ annak apropóján, hogy a városháza meghirdette az évi pályázási időszakot kulturális rendezvények támogatására. A pályázati felkészítőt január 15-én 18 órától tartja a K+ Közösségi Térben (Unió utca/Memorandumului 3.) Ovidiu Moldovan, Kolozsvár Polgármesteri Hivatala kulturális, ifjúsági és sportprojektekért felelős szolgálatának vezetője.

A képzés a pályázatok írásáról, benyújtásáról és elszámolásáról szól. A kolozsvári önkormányzat idén is olyan rendezvények költségvetéséhez is hozzájárulna, amelyek célja anyanyelvünk, kultúránk megőrzése, művelése, az ifjúság nevelése és az oktatási színvonal emelése, részletezte közleményében Oláh Emese alpolgármester.

Tavaly csinos összeggel, 450 ezer lejjel támogatta az önkormányzat Kolozsvár legrangosabb rendezvényét, a Kolozsvári Magyar Napokat, és ugyanennyivel az Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivált, szintén nagyobb összeggel járultunk hozzá a Filmtettfeszt, a Visszhang kórus, a különböző néptáncegyüttesek, ifjúsági szervezetek, a PONT Csoport, valamint oktatási és a műemlékvédő egyesületek projektjeit, említette Oláh Emese, hogy miért érdemes pályázni.  alpolgármester, az RMDSZ kolozsvári szervezetének elnöke. 

2018-ban összesen 11,6 millió lej támogatást nyújtott a kolozsvári önkormányzat összesen 191 kulturális témájú vagy ifjúsági kezdeményezésre. Az idei pályázati kiírás itt tanulmányozható, a pályázatok benyújtásának határideje február 5. 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29492
A SRI szerepe eddig sem volt tisztázott az ügyben, az alkotmánybíróság erre rátett még egy lapáttal.
Erdélyi statisztikai szolgálat indult, mely nemcsak a bennünket érintő adatokat, hanem az erdélyi magyar intézményeket is felsorakoztatja.
És ezúttal nem mi, magyarok fenyegetjük a hazát. Sőt, dicséretet is kapunk.
Beindult a nemzeti médiagépezet a közelgő pápalátogatással kapcsolatban. Méghozzá furmányos összeesküvés-elméletekkel.
Ráadásul az intézmény nevét is megváltoztatják a magyar oktatók konzultálása nélkül.
Magyar Házzá alakítja az Iskola Alapítvány a szecessziós palotát, benne a tíz éve közösségi térként működő Moszkva kávézóval.
A hülyeség megpecsételi a közelmúlt egész román történelmét. Traian Ungureanu írása.
Az alkotmánybíróság mai döntése letörte a SRI szarvát.
Úgy tűnik, a Ioan-Aurel Pop mögé felsorakozó erők elindították a frontális és általános támadást Lucian Boia történész ellen.
A PSD-nek köszönhetően legalább hatszor több elítélt szabadulhatott idő előtt, mint ahogy tervezték.
Legalábbis ezzel nyugtatta néhány brit miniszter az üzletembereket. Lehet, hogy mégsem Románia kell majd levezényelje?
Gyűlöletbeszédet tartalmaz a kötelező román tananyag, a Harmadik levél. Legalábbis a Facebook algoritmusai szerint.
Böjte Csaba ferences szerzetes üzent a tanácstalanoknak.
Az EP-képviselőket inkább a román igazságügy helyzete foglalkoztatta, mintsem az, hogy melyek a román elnökség prioritásai.