Ezúttal Kolozsváron lendültek akcióba a balesettel riogató csalók

Az egyik szélhámosról felvétel is készült. Ha felismeri az illetőt, hívja a 112-őt.
Hirdetés

Egy nap alatt három olyan esetet is jelentettek a rendőrségnek, melyben ismeretlenek pénzt próbáltak kicsikarni kolozsvári személyektől egy állítólagos baleset ürügyén. A csalók ezúttal is azzal hívták fel az illetőket – három idősebb hölgyet –, hogy egyik szerettük balesetet szenvedett, és sürgősen pénzre van szüksége. A három csalási kísérletből egy esetben sikerült átejteni a gyanútlan áldozatot, aki 2000 ezer eurót utalt egy fiktív sebészeti beavatkozásra.

Az egyik csalóról ezúttal felvétel is készült, mely alapján a rendőrök remélik, hogy kézre keríthető, de a férfi azonosítására a lakosság segítségére is szükség van. Aki információkkal rendelkezik a felvételen látható férfiról, az jelentkezzen a 112-es hívószámon.

A rendőrök ismételten felhívták a lakosság figyelmét, hogy kezeljék fenntartásokkal az idegenek telefonhívásait, ellenőrizzék az információk valóságtartalmát, semmi esetre se adjanak meg személyes adatokat ismeretleneknek, és ha ilyen alaptalan megkereséssel szembesülnek, hívják a 112-őt.

Hirdetés