Klaus Iohannis Junckerrel cseveg a decemberi EU-csúcson Brüsszelben | A kép forrása Iohannis hivatalos Facebook-oldala
Ki a soros?
szabot
2019. január 10. csütörtök, 17:08
Iohannis, Tăriceanu, Dăncilă és Florin „Altă Întrebare” Iordache köszönti őket Bukarestben, amikor Románia ünnepélyesen átveszi az EU soros elnökségét.
Valószínűleg az Európai Unió vezetői sem bánják, hogy nem kell együtt mutatkozzanak és fotózkodjanak ma este Liviu Dragneával, a képviselőház elnökével, aki valószínűleg az egyetlen olyan magas rangú politikus egy uniós országban, aki annak ellenére tölt be vezető tisztséget, hogy jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, és közeleg az ítélethirdetés a korrupciós perében is.
 
Azért látogat ma Romániába az EU összes formális vezetője – Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke és Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke –, mert Románia most veszi át ünnepélyesen az EU soros elnöki tisztségét, amelyet fél évig fog viselni.
 
Az ünnepséget a bukaresti Atheneumban tartják ma este, ahol az EU vezetői mellett felszólal Klaus Iohannis államfő, Călin Popescu-Tăriceanu, a szenátus elnöke, Florin Iordache, a képviselőház alelnöke és Viorica Dăncilă kormányfő.
 
A hazai bulvárbelpolitikában az okozott némi zavart, hogy míg Iordache Dragnea vakációjával indokolta, hogy miért ő fogadja az uniós vezetőket a képviselőház elnöke helyett ezen a jeles protokolleseményen, addig Codrin Ștefănescu, a PSD pártfőtitkára hevesen tagadta a Realitatea TV-nek, hogy Dragnea egzotikus szigeteken töltené a szabadságát, és váltig állította, hogy pártelnöke az országban tartózkodik, és nem is fog innen elutazni. Mintha számítana.
 
Ön szerint melyik kínosabb?
Liviu Dragnea nem vesz részt a ceremónián, ahol Románia átveszi a soros elnökséget.
Az elítélt Liviu Dragnea részt vesz a ceremónián, és együtt fotózkodik az EU vezetőivel.
 
 
 
 
 
 
Created with Quiz Maker
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29487
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.
A látványterv szerint enyhén szólva tájidegenre sikeredett a szerkezet.
Egyébként, függetlenül attól, hogy beleszólnak-e végül Kelemen Hunorék a parlamenti kecseszkecskenbe, vagy sem, kemény meccs lesz ez a kormányátalakítósdi.