A kép forrása a Vatican News Facebook-oldala
Tamáskodunk
szabot
2019. január 10. csütörtök, 18:38
Kürtölte szét a Q Magazine az államelnöki hivataltól szerzett értesülését. Tavaly ezt már többször cáfolták.
Klaus Iohannis államfő és a katolikus egyház meghívására tavasszal Romániába jön Ferenc pápa, kürtölte világgá ma délután a Q Magazine, amely bevallása szerint az államelnöki hivataltól szerezte az értesülést.
 
Mi több, az értesülés szerint a pápa nemcsak Bukarestbe, hanem Csíksomlyóra, Balázsfalvára és a moldvai katolikusok központjába, Iași-ba is ellátogat. Még mielőtt bárki is felbuzdulna a pápalátogatás hírére, ne feledjük, hogy az elmúlt évben legalább kétszer-háromszor felröppent már, és a katolikus egyház mindannyiszor cáfolta.
 
A Q Magazine most azt állítja, az értesülést holnap az államelnöki hivatal nyilvánosan is meg fogja erősíteni.
 
A tudott/vélt/sejtett/áhított látogatás programja Bukarestben indul május 31-én, írja a lap: a pápa a reptérről a Cotroceni palotába megy, ezután a pátriárkai hivatalban találkozik Daniel ortodox pátriárkával és a BOR zsinatjával, majd közösen imádkoznak a nemzet megváltásának szentelt ortodox katedrálisban. Ez az esemény nyilvános lesz.
 
Innen a bukaresti Szent József katolikus katedrálisba megy, ahol misét celebrál, a következő napokban pedig vallási ünnepségeken vesz részt Iași-ban, Csíksomlyón és Balázsfalván.
 
Ha tényleg jön Ferenc pápa, akkor ő lesz a második pápa, aki Romániába látogat. II. János Pál pápa 1999-ben járt Romániában, ő volt az első pápa az 1054-es nagy egyházszakadás óta, aki ortodox többségű országba látogatott.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29490
Hiába támadta meg Csíkszentmárton a telekkönyvezési kérvényt.
Nem vicc, Suceava megyében megtörtént.
Hogyan nevel a romániai ásatag közoktatási rendszer kis feladatmegoldó automatákat? Figyelem, a mi gyermekeink is köztük vannak.
Több helyen lehet majd hivatalosan használni a magyar nyelvet.
Beszámolóik alapján, aligha érezhették magukat az Orient Expresszen az utasok, miközben harminc órán át keringőztette őket a CFR Románia kies tájain.
A NATO-csapatok békésen sertepertéltek a kukoricásban. Mert eltévedtek. Bezzeg az oroszok nem hibázták volna el a koordinátákat. Vigyázat, pamfletveszély!
Újabb dosszié rekedt a bukaresti kormányfiókokban.
Íme, Kolozsvár történelmi központjának makettje, ahogy azt Móric…, izé, Gigiék a Rotary Klubban elképzelték.
Olyan eddig nem volt, hogy a PSD-ALDE ellenzéki jelöltet szavazzon meg, ha van neki sajátja is: az EP-ből kiesett Renate Weber.
Hét éve jutott utoljára eszébe, de akkor nem jutottak közös nevezőre a felek.
Hallgassa meg nálunk az ígéretes kolozsvári együttes slágergyanús bemutatkozását!
És ez nem vicc: egy jobb repülőgéppel akár 10 óra alatt körbeutazható a bolygó, míg a Temesvár és Mangalia közötti vonatozás jelenleg 30 órába telik.
Így néz ki egy Romániára vonatkozó általános reformvízió. Döntsék el Önök, működhet-e ebben az országban.
Házat, hidat, utat tett tönkre a hirtelen lezúdult eső.