Fotó: Gov.ro
Upsz!
papmeli
2019. január 9. szerda, 16:57
Viorica Dăncilă szerint. Megvan az év első nyelvbotlása.

Ha aggódtak, megnyugodhatnak: alig kezdődött meg az új év, máris megvan a román kormányfő első „elszólása”. Ráadásul olyan, ami máskor is, de főleg most, az EU-elnökség idején kínos lehet. Viorica Dăncilă ugyanis a szerdai kormányülésen kijelentette: Románia olyan erős országokat dúlt fel, igázott le (a devastat), mint Franciaország vagy Németország.

Dehogy akart ujjat húzni az európai nagyhatalmakkal a román miniszterelnök. Csupán azzal akart dicsekedni, hogy az export tekintetében az ország a két fejlett nyugat-európai országot is megelőzte (a devansat).

Persze, arról elfelejtett beszélni, hogy az import az exportnál is nagyobb volt: a kivitel 8,6, a behozatal 10,1%-kal nőtt. Tehát Románia nincs sehol, főleg az említett két államhoz viszonyítva.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29473
A történész szerint a románok inkább a kommunizmusból származnak, mint a dákoktól vagy a rómaiaktól. És mond egyéb meredek dolgot is az alábbi interjúban.
Csak úgy csattogtak a (lakk)cipők a kövezeten. Rég nem vonult be senki ilyen méltósággal a kincses város kellős közepébe.
Kelemen Hunor azt állítja, az úzvölgyi cirkusz verte ki a biztosítékot.
Már építkezési engedélyt sem kérnek a vidéki beruházásokhoz.
A börtönviselt ex-miniszterelnök, Adrian Năstase is idejét érezte egy kis hergelésnek. Sőt, az aradi Szabadság-szobor újralebontásával is fenyeget.
Iohannis mindenesetre hatalmas változásokat vizionál hétfőtől, és meg is fenyegette Dragneáékat.
Kerelőszentpálon, illetve Dés mellett lépett ki a medréből a két folyó.
„Szavazzatok az RMDSZ-re” – írja Facebook-bejegyzésében a politikus.
Érkeznek az utolsó közvéleménykutatási adatok.
Az ideológiák uralták az iskolát a Horthy-korszak után a Rákosi- és a Kádár-korszakban is. De lehet-e hatékony az ideologikus tanítás?
Mutatjuk, hogy mennyit is. Csak a napidíj nagyobb, mint a romániai minimálbér.
Biza, a magyar miniszterelnöknek ez is összejött. Igaz, a román fél, elsősorban Liviu Dragnea besegített egy kicsit, a szerző szerint.
A védelmi minisztérium beavatkozását kérik.