A díszes társaság, avagy Románia Kormánya | Fotó forrása: Facebook
Pótcselekvések reneszánsza
Timi
2019. január 9. szerda, 19:24
Némi közpénz árán most a köznép is megismerheti, melyek voltak a kormány legnagyobb vívmányai 2018-ban.

Nagy divatja van manapság a pótcselekvéseknek, melyek arra hivatottak, hogy fenntartsák a kormány – és többnyire a teljes politikai elit – hatékony működésének látszatát. Az egyik ilyen pótcselekvést az idei első kormányülésre időzítették, amikor is egy memorandumról döntöttek, mely egy majdani kiadvány szerkesztését készíti elő. A közpénzből megjelenő kötetben a Viorica Dăncilă vezette kormány megvalósításait rendezi sajtó alá.

A memorandum szerint a Toni Greblă kormányfőtitkár és Ion Ghizdeanu, a Nemzeti Előrejelzési Bizottság elnöke által kezdeményezett könyv célja, hogy átláthatóan bemutassa a 2018-2020-as kormányprogram gyakorlatba ültetését, mindegyik területnek külön fejezetet szentelve.

A kezdeményezők úgy vélik, hogy a legfőbb tevékenységi területeken kivételes eredmények születtek a tavaly, ezért külön fejezetben részleteznék a gazdasági-társadalmi fejleményeket, a közberuházásokat, illetve az állami és a magántársulások partnersége (PPP) révén megvalósuló beruházásokat, az adópolitika reformját, továbbá az európai uniós pénzek lehívását.

A könyvet 500 példányszámban szándékoznak megjelentetni, és az országos és a helyi hivatalokban fogják terjeszteni. Remélhetőleg nem pont kampány idején.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/29476
Pedig a párttársai által vezetett Kolozs Megyei Tanács is gyarapította a feleslegesen adakozók listáját.
Az ukrán parlament óriási győzelemként szavazta meg a nyelvtörvényt, amely a kisebbségi nyelveket a magánszférába szorítja.
A Liga 1 legidősebb aktív játékosa lett a szentgyörgyi futballklub ügyvezető igazgatója.
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.